Címoldal

„Csak embernek szerették volna érezni magukat a munkahelyükön”

A kormánynak nem sikerül megállítania az orvoselvándorlást: egy friss felmérés szerint az ötöd- és hatodéves hallgatók 40 százaléka tervez külföldi munkavállalást. - írja a nepszava.hu

A Vadasparkban ápolt darvat engedtek szabadon

A Vadasparkban ápolt darvat engedtek szabadon

Hét, a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjában ápolt darvat engedtek vissza a természetbe kedd délután Szatymaz közelében.

A gyógyítást segítik az egyetem új laboratóriumai

A gyógyítást segítik az egyetem új laboratóriumai

Kettő, az országban egyedülálló szolgáltató laboratóriumot alakítottak ki uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen, az új berendezések a kutatásban és az orvosi diagnosztikában használhatók.

Stroke-diagnosztika felsőfokon Szegeden

szeged tv tartalom Új ultrahangkészüléket kapott a Klinikai Központ Neurológia Klinikája. Az adományokból és a Szegedi Tudományegyetem támogatásával megvásárolt készüléket a szélütést szenvedett betegek kivizsgálásában és kezelésében is tudják használni. A korszerű diagnosztikai berendezés már szolgálatba is állt a stroke-betegek ellátásában.

Totálisan átalakul a sürgősségi gyermekellátás, csak győzzük kivárni

Nem kell többé gyerekorvosi ügyeletet keresgélni. Nagy központok lesznek - sok milliárdból. De mire ezek elkészülnek, a mai gyerekek közül sokan felnőttsorba lépnek. - írja a hvg

Szegeden is fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Szegeden is fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást az országban, a programba a szegedi gyermekgyógyászati központ is bekapcsolódik.

80 gyermekkórház kap újabb mesekönyveket

Közel 20 ezer mesekönyvet gyűjtött össze támogatóitól a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A könyveket folyamatosan juttatják el a kórházaknak, hogy segítsék a kis betegek gyógyulását.

Két év alatt 152 alkalommal segített a mentőhelikopter

Két év alatt 152 alkalommal segített a mentőhelikopter

szeged tv tartalom A Klinikai Központ helikopter-leszállóhelye két éve fogad gépeket. Az orvosok szerint igen kedvezőek a tapasztalatok, sok esetben életmentő volt a helikopteres gyorsaság. Nem csak baleseti sérülteket szállítanak, hanem más betegeket is. (videóval)

Súlyos orvoshiány kísért a kórházak falai mögött

Nem egyedi eset annak a soproni szakorvosjelöltnek a segélykiáltása, aki nemrég a Facebookon azt írta: az orvoshiány miatt éjszakánként teljesen egyedül kell vinnie a sürgősségi osztályt. Egy év eleji felmérés szerint 460 szakorvos hiányzik ahhoz, hogy minden kórházban az előírásoknak megfelelő számú orvos álljon készenlétben. - írja az Index

Lassan elfogynak a háziorvosok

Lassan elfogynak a háziorvosok

szeged tv tartalom Sürgős reformokra van szükség a háziorvosi szakmában, különben elfogynak a szakemberek- hívja fel a figyelmet a Háziorvosok Online Szervezete. Már az államtitkárságnál van egy 170 oldalas javaslatcsomag. Szegeden is kritikus a helyzet, a praktizáló gyermekorvosok fele 65 éven felüli. (videóval)

Korábbi híreink

Új helyre költözik a hajléktalanokat ellátó centrum

szeged tv tartalomJelképes, évi 2000 Ft-os bérleti díjért adja át a szegedi önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek az Alsó-kikötősori volt idősek otthona épületét. A szervezet hét éve végzi a szegedi hajléktalanok egészségügyi ellátását a Moszkvai körúton, de ott nem tudják bővíteni az ágyszámukat. Pedig igény lenne rá, mert egyre több a beteg, fedél nélküli ember. (videóval)

Tűzoltószertárból védőnőház Tápén

szeged tv tartalomMintegy 30 millió forintból alakítanak át egy régi önkormányzati épületet, ahol a körzet két védőnője végre korszerű körülmények között tudja ellátni a gondozottakat. (videóval)

Teddy macival gyógyítottak Szegeden

Teddy macival gyógyítottak Szegeden

szeged tv tartalomSúlyos betegeket láttak el a Teddy Maci Kórház orvosai, hiszen kötöztek, lázat mértek, műtöttek a kisgyermekek, akik egy napra igazi doktornak érezhették magukat. Az orvostanhallgatók tartotta program célja, hogy a gyerekek bátorságot szerezzenek, és szükség esetén ne félve menjenek orvoshoz. (videóval)

A gyógyítást segítő tumorbankot alakítanak ki

A gyógyítást segítő tumorbankot alakítanak ki

A daganatos betegségek kialakulását vizsgáló kutatási program indult 1,5 milliárd forintos uniós és hazai támogatással, a projekt részeként egy tumorbankot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen.

Hogyan teszik tönkre a hálapénzes betegek a magyar egészségügyet?

Becslések szerint évente 70 milliárd forintnyi hálapénz vándorol az orvosok zsebébe, csakhogy ez a hatalmas összeg nemhogy javít a betegek helyzetén, hanem tovább rombolja az ellátás minőségét. Elmagyarázzuk, miért. - írja a hvg

Tarolnak az illegális gyógyszerek

Évi 320 millió doboz gyógyszert fogyasztanak a magyarok, sokan utcai piacokon és az interneten is vásárolnak – gyakran kétes eredetű, illegális, hamisított medicinákat. - írja az Origo

Egyre kevesebb a gyermekorvos

Egyre kevesebb a gyermekorvos

szeged tv tartalomMár nem csak a körzetekben, hanem a szakellátásban is kevés a gyermekorvos, vannak olyan megyék, ahol csak hosszú várakozással lehet vizsgálatra bejutni. Erre a gondra az utóbbi években nem sikerült megoldást találni, miközben egyre többen elvándorolnak és nyugdíjba mennek a szakemberek közül.

Itt a vége, már csak a betegeken spórolhatnak a kórházak

Tartalékaink kifogytak, tovább takarékoskodni már csak a betegellátás rovására lehetne – mondta a Népszabadság kérdésére Tamás László János, a kórházszövetség elnökségi tagja, a győri Petz Aladár Kórház főigazgató főorvosa. - írja a nol.hu

Tetemes összeggel lógnak a kórházak

Bár az adósság csökken, még így is meghaladja a 42,5 milliárdot a lejárt tartozás összege. A DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdésére közölte Rétvári Bence államtitkár a kórházak lejárt adósságának listáját. - írja a hvg

A szívbetegekre rossz hatással van a hidegfront

A szívbetegekre rossz hatással van a hidegfront

A hidegfront-betöréseknél, mint amilyen most is van, hirtelen megemelkedik a vérnyomás, így ez az időjárási helyzet kedvez a különböző szívritmuszavarok kialakulásának - mondta Merkely Béla klinikaigazgató, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Archívum

Meggyógyították a békászó sast a Vadasparkban

Kék vércsét gyógyítottak a Vadasparkban

Meggyógyított fehér gólyát engedtek szabadon

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 4. rész

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 3. rész

Román és Szerb egészségturizmus Szegeden 2. rész

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 1. rész