Címoldal

Szegeden is fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Szegeden is fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást az országban, a programba a szegedi gyermekgyógyászati központ is bekapcsolódik.

80 gyermekkórház kap újabb mesekönyveket

Közel 20 ezer mesekönyvet gyűjtött össze támogatóitól a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A könyveket folyamatosan juttatják el a kórházaknak, hogy segítsék a kis betegek gyógyulását.

Két év alatt 152 alkalommal segített a mentőhelikopter

Két év alatt 152 alkalommal segített a mentőhelikopter

szeged tv tartalom A Klinikai Központ helikopter-leszállóhelye két éve fogad gépeket. Az orvosok szerint igen kedvezőek a tapasztalatok, sok esetben életmentő volt a helikopteres gyorsaság. Nem csak baleseti sérülteket szállítanak, hanem más betegeket is. (videóval)

Súlyos orvoshiány kísért a kórházak falai mögött

Nem egyedi eset annak a soproni szakorvosjelöltnek a segélykiáltása, aki nemrég a Facebookon azt írta: az orvoshiány miatt éjszakánként teljesen egyedül kell vinnie a sürgősségi osztályt. Egy év eleji felmérés szerint 460 szakorvos hiányzik ahhoz, hogy minden kórházban az előírásoknak megfelelő számú orvos álljon készenlétben. - írja az Index

Lassan elfogynak a háziorvosok

Lassan elfogynak a háziorvosok

szeged tv tartalom Sürgős reformokra van szükség a háziorvosi szakmában, különben elfogynak a szakemberek- hívja fel a figyelmet a Háziorvosok Online Szervezete. Már az államtitkárságnál van egy 170 oldalas javaslatcsomag. Szegeden is kritikus a helyzet, a praktizáló gyermekorvosok fele 65 éven felüli. (videóval)

Új helyre költözik a hajléktalanokat ellátó centrum

szeged tv tartalom Jelképes, évi 2000 Ft-os bérleti díjért adja át a szegedi önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek az Alsó-kikötősori volt idősek otthona épületét. A szervezet hét éve végzi a szegedi hajléktalanok egészségügyi ellátását a Moszkvai körúton, de ott nem tudják bővíteni az ágyszámukat. Pedig igény lenne rá, mert egyre több a beteg, fedél nélküli ember. (videóval)

Tűzoltószertárból védőnőház Tápén

szeged tv tartalom Mintegy 30 millió forintból alakítanak át egy régi önkormányzati épületet, ahol a körzet két védőnője végre korszerű körülmények között tudja ellátni a gondozottakat. (videóval)

Teddy macival gyógyítottak Szegeden

Teddy macival gyógyítottak Szegeden

szeged tv tartalom Súlyos betegeket láttak el a Teddy Maci Kórház orvosai, hiszen kötöztek, lázat mértek, műtöttek a kisgyermekek, akik egy napra igazi doktornak érezhették magukat. Az orvostanhallgatók tartotta program célja, hogy a gyerekek bátorságot szerezzenek, és szükség esetén ne félve menjenek orvoshoz. (videóval)

A gyógyítást segítő tumorbankot alakítanak ki

A gyógyítást segítő tumorbankot alakítanak ki

A daganatos betegségek kialakulását vizsgáló kutatási program indult 1,5 milliárd forintos uniós és hazai támogatással, a projekt részeként egy tumorbankot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen.

Hogyan teszik tönkre a hálapénzes betegek a magyar egészségügyet?

Becslések szerint évente 70 milliárd forintnyi hálapénz vándorol az orvosok zsebébe, csakhogy ez a hatalmas összeg nemhogy javít a betegek helyzetén, hanem tovább rombolja az ellátás minőségét. Elmagyarázzuk, miért. - írja a hvg

Korábbi híreink

Tarolnak az illegális gyógyszerek

Évi 320 millió doboz gyógyszert fogyasztanak a magyarok, sokan utcai piacokon és az interneten is vásárolnak – gyakran kétes eredetű, illegális, hamisított medicinákat. - írja az Origo

Egyre kevesebb a gyermekorvos

Egyre kevesebb a gyermekorvos

szeged tv tartalomMár nem csak a körzetekben, hanem a szakellátásban is kevés a gyermekorvos, vannak olyan megyék, ahol csak hosszú várakozással lehet vizsgálatra bejutni. Erre a gondra az utóbbi években nem sikerült megoldást találni, miközben egyre többen elvándorolnak és nyugdíjba mennek a szakemberek közül.

Itt a vége, már csak a betegeken spórolhatnak a kórházak

Tartalékaink kifogytak, tovább takarékoskodni már csak a betegellátás rovására lehetne – mondta a Népszabadság kérdésére Tamás László János, a kórházszövetség elnökségi tagja, a győri Petz Aladár Kórház főigazgató főorvosa. - írja a nol.hu

Tetemes összeggel lógnak a kórházak

Bár az adósság csökken, még így is meghaladja a 42,5 milliárdot a lejárt tartozás összege. A DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdésére közölte Rétvári Bence államtitkár a kórházak lejárt adósságának listáját. - írja a hvg

A szívbetegekre rossz hatással van a hidegfront

A szívbetegekre rossz hatással van a hidegfront

A hidegfront-betöréseknél, mint amilyen most is van, hirtelen megemelkedik a vérnyomás, így ez az időjárási helyzet kedvez a különböző szívritmuszavarok kialakulásának - mondta Merkely Béla klinikaigazgató, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Szegeden viziteltek a bohócdoktorok

Szegeden viziteltek a bohócdoktorok

Nyáron is sok a bohócdoktor vizit. Hétfő délelőtt a Szegedi Gyermekklinika sebészeti osztályán, illetve a sebészeti ambulancián rendeltek a bohócdoktorok. A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát.

Súlyos helyzetet teremthet az orvoshiány

Súlyos helyzetet teremthet az orvoshiány

szeged tv tartalomMár a kormányzati felmérések szerint is súlyos veszélyeket rejt az orvoselvándorlás. Nincs utánpótlása a nyugdíjba vonuló háziorvosoknak, egyre több helyen és szakterületen megoldhatatlan a járóbeteg szakellátás. Szegeden az helyben zajló orvosképzés miatt egyelőre kevesebb a probléma, de például gyermekháziorvost, reumatológust itt is nehéz találni. (videóval)

Sikeres a bohócdoktor iskola

Sikeres a bohócdoktor iskola

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot. A megnövekedett igények kielégítése végett az alapítvány önkéntes bohócdoktorokat képez.

Új eszközök segítik a gyógyítást az onkológián

Új eszközök segítik a gyógyítást az onkológián

szeged tv tartalomA legmodernebb sugárterápiás és diagnosztikai eszközök segítik a daganatos betegségben szenvedők kezelését Szegeden. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően gyorsan, fájdalommentesen és a lehető legkevesebb mellékhatással tudják az orvosok felvenni a harcot a rákkal. (videóval)

Még mindig előfordul tbc Magyarországon

Még mindig előfordul tbc Magyarországon

Korábban azt hitték, örökre meg lehet szabadulni a tuberkolózistól. Ma már tudjuk, még Európa is messze van attól, hogy tbc-mentes legyen. A tüdőgümőkór még most is évente majdnem 5 millió megbetegedést okoz világszerte.

Archívum

Román és Szerb egészségturizmus Szegeden 2. rész

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 1. rész