Címoldal

A fontmunkások a könyvtárba mentek – Kóthay Gábor grafikái a Somogyiban

Kóthay Gábor Munkácsy-díjas grafikusművész, tipográfus kiállítását az alkotó tárlatvezetésével tekinthetik meg az érdeklődők a Somogyi-könyvtárban. A fontmunkások a könyvtárba mentek című program május 3-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Dóm téri bibliotéka első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Kass János, a galériateremtő

Kass János, a galériateremtő

Fotókiállítás nyílik Szegeden a Kass Galéria megnyitásának harmincadik évfordulója alkalmából. A "Kass János, a galériateremtő" című tárlatot december 10-én, csütörtökön délután nyitják meg a Kass Galériában.

Sokarcú grafikusművész kiállítása nyílik Szegeden

Sokarcú grafikusművész kiállítása nyílik Szegeden

Az ő tervei alapján készült el a Ballantine’s whisky címkéje és vált ikonikussá 1985-ben, de dolgozott a BBC-nek és a British Airwaysnek is. Történelem tankönyvek sorait illusztrálta, mindemellett pedig műfordító: a sokarcú grafikusművésznek, Márffy Jánosnak nyílik kiállítása a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Magyar kajákat rajzolt az angol sztárgrafikus

Végigkóstolta a magyar ételeket Nick Hilditch, majd hazaérve lerajzolta őket és közzétette a blogján. A nemzetközileg is elismert grafikus a gulyástól a lángosig a legtöbb ételt megörökítette. Blogján akkora sikert aratott a magyaros ételképregény, hogy szakácskönyvvé szeretné bővíteni, amit természetesen a saját rajzaival illusztrálna.