Címoldal

Valaki lefújta vörös festékkel a TEK páncélosát a Vörösmarty téren!!!

Mayday-mayday, brékó-brékó és S.O.S. egyszerre! Ez nem gyakorlat! Olvasónk szerda délután az alábbi képet töltötte fel a Facebook-oldalára a Terrorelhárítás Központ BTR-jéről, ami a Vörösmarty téren áll, elkordonozva. - írja a 444.hu

Firkált, de gyorsan elkapták a fiatalt

A rendőrség eljárást indított egy székesfehérvári férfival szemben, aki összefirkálta az egyik szegedi híd pillérének falát.

Szaporodnak a graffitik az Etelka soron

Szaporodnak a graffitik az Etelka soron

szeged tv tartalom Egyre több festmény látható az Etelka sori garázssor megmaradt falán. Az alkotások a fallal együtt az uszoda felépüléséig maradhatnak meg. A város önkormányzata pályázat útján bízott meg graffitis alkotócsoportokat a felület dekorálásval. A fiatalok önkéntes munkában dolgoznak. (videóval)

Engedéllyel graffitiznek az Etelka soron

Engedéllyel graffitiznek az Etelka soron

szeged tv tartalom Külföldön már bevett gyakorlat, hogy az épületek falát – a tulajdonos engedélyével – graffiti művészek díszítik. Szegeden pár éve négy falat biztosítottak a művészeknek, most pedig az Etelka sori lebontott garázssor megmaradt faldarabja ad felületet az alkotóknak. (videóval)

Megsemmisítették a világ egyik leghíresebb graffitijét

A város parlamenti képviselője azonnali vizsgálatot követel amiatt, hogy megsemmisítették a brit graffitiművész, Banksy Kémfülke (eredetileg: Spy Booth) című híres grafittijét az angliai Cheltenhamben. - írja Blikk

Graffitizett, de nagyon gyorsan lebukott

Graffitizett, de nagyon gyorsan lebukott

Egy szegedi lakos hívta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját hétfőn reggel. A bejelentő elmondta, hogy néhány perccel korábban látta, amint egy ismeretlen férfi az egyik Egyetem utcai épület falára festékszóróval a "GYŰRŰELLENSÉG" feliratot festette fel.

Bíróság elé kerülnek a graffitiző fiatalok

Bíróság elé kerülnek a graffitiző fiatalok

Vádemelést javasol a Szegedi Rendőrkapitányság a graffitiző fiatalok ügyében. A megalapozott gyanú szerint 2014. április 19-én 14 óra körüli időben három szegedi lakos festékszóró spray-vel összefestette az M43-as autópályán lévő Móra Ferenc hidat.

Graffitin kérte meg kedvese kezét Péter

A legsziruposabb amerikai romantikus filmek főhősnői is megirigyelhetnék, ahogy megkérték Girgás Krisztina (26) kezét. Barátja, Stumpf Péter (25) ugyanis a jól bevált trükkök helyett a legnagyobb dobással akart előrukkolni a jeles napon.

Saját fotóik buktatták le a graffitizőket

Saját fényképezőgépük buktatta le azt a két szegedi fiatalt, akik kedden az esti órákban falfirkákat készítettek Szegeden a Lomniczi utcán lévő garázssor ajtajain.

Graffitis fiatalokat értek tetten a rendőrök

Graffitis fiatalokat értek tetten a rendőrök

Dekoratőr végzettségű az a 25 éves szegedi fiatalember, akit társával mára virradó éjszaka értek tetten a kerékpáros rendőrök Szegeden graffitizés közben. Ellenük rongálás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Korábbi híreink

74 éves graffitizőt kaptak el a hatóságok

A graffitizők korelnökasszonyát, egy 74 éves asszonyt értek graffitizésen Romániában a szomszédai. Az idős nőnek a tettérét a helyi bíróság döntése alapján 45 ezer forintnyi bírságot kell megfizetnie.

Legális graffiti díszíti az óvoda falát

Szegeden is problémát okoznak a graffitisek, akik válogatás nélkül festenek különféle felületekre, a legtöbbször jelentős károkat okozva ezzel. Most azonban két fiatal legálisan mutathatta be tudását, mivel egy civil kezdeményezésre a Gáspár Zoltán utcai óvoda külső falára festhettek egy graffitit.

További legális graffiti-falak Szegeden

Újabb három legális graffiti-fallal gazdagodott Szeged város közösségi tere. Május 27-én ugyanis a Zápor tónál és a Kodály téri játszótéren kerültek felállításra a lemosható falfelületek, hogy azokat birtokba vehessék azon fiatalok, akik a falfestés művészetének hódolnak. Az ünnepélyes átadás keretében jutalmat vettek át az e témakörben meghirdetett rajzpályázat nyertesei is.