Címoldal

Geotermikus energiával fűtene a SZETÁV

Geotermikus energiával fűtene a SZETÁV

szeged tv tartalom Termálvízzel váltaná ki az elégetett gáz egy részét a Szetáv. Szeged legnagyobb környezetszennyező vállalata egy uniós pályázat segítségével 10 milliárd forintból korszerűsítené az elavult távfűtő rendszert. Ezzel nemcsak a cég működése, a város levegője is javulna. (videóval)

Geotermikus kutatások indulnak Szegeden

Geotermikus kutatások indulnak Szegeden

szeged tv tartalom Februártól kútfúrás kezdődik az egykori kábelgyár területén. A Hansa-Kontakt Inveszt Kft. majdnem 1,7 milliárd forintból kutatja a geotermikus energia hasznosítási lehetőségeit. Ehhez egy kísérleti rendszert építenek ki. A cég mintegy 980 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert erre a fejlesztésre. (videóval)

Ősztől termálvíz fűti az egyetem épületeit

Ősztől termálvíz fűti az egyetem épületeit

Uniós támogatással, a tervezett határidőre befejeződött Szeged egyik legjelentősebb megújuló energia hasznosítási beruházása. A Geotermikus Szolgáltató Kft. által 2013 márciusában elindított projekt 25 belvárosi intézmény fűtéséhez biztosít helyben kitermelt geotermikus energiát.

37 intézményt fűtenek majd termálkutak SzegedenFotógalériával

37 intézményt fűtenek majd termálkutak Szegeden

Jó ütemben halad a geotermikus rendszer kiépítése Szegeden: már csak egy visszasajtoló kút fúrása van hátra a belvárosban készülő termálfűtő-rendszer kiépítéséből, itt januártól beindulhat a geotermikus fűtésrendszer, Újszegeden pedig ekkor kezdődnek a fúrások. Az energetikai fejlesztéstől jelentős – akár 30-50 százalékos – megtakarítást vár az egyetem.

Napkorona Bajnok település lett Szeged

Napkorona Bajnok település lett Szeged

Az Energiaklub napenergia felhasználását népszerűsítő országos versenyén, a Napkorona Bajnokságon Szeged első helyezést ért el az 50 ezer fő feletti települések kategóriában. A díjat pénteken vette át Szabó Sándor kabinetfőnök Budapesten.

Újszegeden a geotermikus fűtési rendszer

Újszegeden a geotermikus fűtési rendszer

Országosan is példaértékű beruházás zajlik a Szegedi Tudományegyetem energetikai rendszerének korszerűsítésében: a tervek szerint jövő ősztől indul el az a geotermikus fűtési rendszer, amellyel az egyetem és az MTA szegedi épületeit fűtik. Az intézmény az új rendszerrel közel 80 millió forintot spórolhat. A szegedi oldalon lassan kész a beruházás, napokon belül Újszegeden is indulnak a munkák.

Geotermikus energiával spórol a „zöld egyetem”Fotógalériával

Geotermikus energiával spórol a „zöld egyetem”

Példaértékű „zöld” beruházásba kezdett a Szegedi Tudományegyetem: a legmodernebb technológiával geotermikus fűtési rendszert építenek ki. A beruházás elkészülte után akár 30 százalékot is spórolhat az intézmény a gázfűtés költségeihez képest, ami az egyetemnek éves szinten 80-100 millió forint közötti megtakarítást jelent.