Címoldal

Ezer sebből vérzik a mai nyugdíjrendszerFotógalériával

Ezer sebből vérzik a mai nyugdíjrendszer

Május 17-én tartják a Nyugdíjas Parlament országos ülését, amelynek megyei előkészítő ülését csütörtökön rendezték a Senior Centerben. Az eseményen az MSZP több meghatározó politikusa is részt vett.

MSZP: Matolcsy alkalmatlan, távoznia kell!

Az MSZP szerint alkalmatlan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetésére Matolcsy György, ezért távoznia kell posztjáról.

Orbánt "éhes emberek sokasága fogja elkergetni"

Kevesebbet ér a minimálbér, mint négy évvel ezelőtt - mondta Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, egyúttal bejelentette: a következő parlamenti ülésen felajánl Orbán Viktor miniszterelnöknek 66 500 forintot, hogy tegyen kísérletet arra, meg lehet-e élni a nettó minimálbérből.

"Orbánt Viktor és kormánya több százezer embert elüldözött az országból"

Az MSZP szerint jelenleg több százezerrel kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltást utáni első negyedévben - mondta Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Büszke a Fidesz a statisztikai trükkökre

Ma több mint 300 ezerrel kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a pénzügyi világválság előtt vagy a 2010-es kormányváltás idején - jelentette ki Gúr Nándor. Az MSZP alelnöke beszélt arról is, hogy az elmúlt három évben mintegy félmillió ember hagyta el Magyarországot, hogy meg tudjon élni, közülük több százezren tartósan dolgoznak külföldön.

"Vasárnapi robot lesz a kormány ígéretéből"

AZ MSZP-s Gúr Nándor szerint a szegényebbeknek okoznak kárt a kormány munkaügyi intézkedései. Magyarországon jelenleg kevesebben dolgoznak, mint a 2008-as gazdasági világválság kezdetekor - mondta.

MSZP: Folyamatosan csökkennek a reálbérek

Többkulcsos személyi jövedelemadóra, hiteles kormányzásra és a feketegazdaság visszaszorítására van szükség Magyarországon - mondta sajtótájékoztatóján Gúr Nándor vasárnap Budapesten. Az MSZP alelnöke szerint így akár 1000 milliárd forinttal is bővülhetne a kormányzat gazdasági mozgástere.

Felszámolni a félelmet, legyűrni az adósságot

Felszámolni a félelmet, legyűrni az adósságot

Hódmezővásárhelyen az emberek félnek a baloldal jelöltjének adni kopogtató cédulájukat, mert retorziótól tartanak. Pedig a városban gyökeres változásokra lenne szükség – mondta Kis Andrea, az időközi polgármester választás szocialista jelölte pénteken sajtótájékoztatón.

A dolgozókon csattan a kormány ostora

Czomba Sándornak el kell határolódnia a dolgozókat felháborító módon ócsárolóktól, vagy le kell mondania - mondta a STOPnak Gúr Nándor, az MSZP alelnöke. A szocialista politikus kijelentette, felháborító, ahogy Schmidt Mária a kétkezi munkásokról nyilatkozott.