Címoldal

A franciák is díjazzák a kéttannyelvű tagozatot

szeged tv tartalom Különleges oktatási eszközt kapott az egyetem gyakorlógimnáziumának francia két tannyelvű tagozata. Franciaország Külügyminisztériuma már korábban is díjazta a szegedi tagozatot, amely így felkerült a legjobb képesítést nyújtók listájára.

Fiúk szoknyában a középiskolákban

Mi lenne, ha pénteken mindenki szoknyába jönne suliba?- ezzel a kérdéssel fordult a középiskolásokhoz Franciaországban négy diák szervezet. 2014 óta minden évben megrendezik a szoknya napját a francia középiskolákban, de most először lett országos a kampány. - írja a vilagszam.hu

Francia cserediákok a Krúdyban

Francia cserediákok a Krúdyban

szeged tv tartalom Külföldi kapcsolatot épít a Szegedi Szakképzési Centrum. Az Erasmus Pro elnevezésű programban 12 ország oktatási intézményei vesznek részt, köztük a Krúdy Gyula iskola, amely egyedüliként képviseli hazánkat. A cél, hogy a cserediák program révén világot lássanak és szakmai tapasztalatokkal bővítsék ismeretüket a tanulók. (videóval)

A terror miatt átalakulnak az utazási szokások

A terror miatt átalakulnak az utazási szokások

szeged tv tartalom Meglepő módon alakítják át a nyaralási szokásokat a turisták által kedvelt országokban történt erőszakos események. Az utazók egy része megijedt a törökországi katonai puccstól, de Franciaországba továbbra is szívesen mennek. Az utasbiztosítások már a terrorcselekményekre is érvényesek. (videóval)

Gera Zoltán: megjött az étvágyunk

Gera Zoltán: megjött az étvágyunk

Gera Zoltán kijelentette, megjött a csapat étvágya azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzésén.

A rádióból tudták meg, hogy elhagyták a gyereküket

Egy francia pár az autópálya-pihenőnél hagyta a hároméves kislányát, és csak akkor vették észre, hogy hiányzik, amikor már a rádió is bemondta. - írja a hvg.

Francia profik közt a szegedi rögbis

Francia profik közt a szegedi rögbis

A szegedi Fit World Gorillák Rugby Club saját nevelésű játékosa Bárdos András „Sárkány” játszik rögbis profiként jelenleg a legmagasabb osztályban, magyarként a világon. A szegedi sportoló három éve igazolt Franciaországba.

Lezuhant egy német utasszállító Dél-Franciaországban

Száznegyvennyolc emberrel a fedélzetén lezuhant a Germanwings egyik Airbusa a francia Alpokban, Barcellonnette városától délre. Szinte biztos, hogy nincs túlélője a katasztrófának. A budapesti repülőtér egyelőre zavartalanul üzemel.

Nagy Péter, négy mázsa rendben lesz?

Hazánk első számú súlyemelője, Nagy Péter külföld felé veszi az irányt.

Nagy Péter Franciaországban kezd

Itthon, Szegeden és Tatán is készült a főiskolás világbajnok a szezonra. Idén először Franciaországban lép dobogóra.

Korábbi híreink

Nem nevezhetik a lányukat Nutellának

Megtiltotta a bíróság egy francia párnak, hogy nemrég született lányukat a népszerű mogyorókrém után nevezzék el, az indoklás szerint a gyermek csúfolódások célpontja lenne.

Nem a franciák kérték Orbán konvoját

Bár a francia külügyminisztérium valóban jelezte a vasárnapi terrorellenes felvonulás magas rangú résztvevőinek, hogy gondoskodjanak saját eljutásukról a rendezvényre, a kiemelt biztonsági védelmet a helyiek biztosították. Orbán Viktor ennek ellenére Párizsba rendelte saját autóját, és kíséretét – ezt azonban nem a fogadó ország kérte.

Néhány óra alatt el is fogyott az új Charlie Hebdo

Már reggel 9-10 órára Franciaországban mindenhol elfogyott a Charlie Hebdo szerdán megjelent új száma. A lapot újranyomják, és 3 helyett 5 millió példányt készítenek belőle.

Szegeden is emlékeztek a terror áldozataira

Szegeden is emlékeztek a terror áldozataira

Több mint százan emlékeztek meg az Alliance Francaise szegedi irodája előtt, a Dugonics téren ma délután a francia Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztőségében szerdán legyilkolt áldozatokra.

Franciaországban is bemutatkozott az ELI

Franciaországban is bemutatkozott az ELI

Franciaországban is bemutatkozott a szegedi lézeres kutatóközpont, a Bordeaux-ban megrendezett Magyar Ipari Napokon - tájékozatta a kutatóközpont és a párizsi magyar nagykövetség csütörtökön az MTI-t.

Ezüstös délután Gravelinesben

Ezüstös délután Gravelinesben

Éremmel térhetett haza az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE négy fős küldöttsége a Franciaországban rendezett egyetemi evezős világbajnokságról. Matyasovszki Dániel két magabiztos sikerrel került be a könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjébe, ahol remek versenyzéssel a második helyen ért be a célba. Szierer János tanítványának ez volt idén a negyedik világversenye.

Szétosztja nyereményét a lottómilliomos

Jótékony célja ajánlja fel több mint 72 millió eurós (mintegy 22 milliárd forintos) nyereménye több mint kétharmadát az EuroMillions nemzetközi lottó eddigi hetedik legnagyobb franciaországi nyertese.

Piranha harapta meg a horgászt

Piranha harapott meg egy horgászt az északkelet-franciaországi Vogézekben. A kifogott hal akkor kapott bele a férfiba, amikor ki akarta venni a horgot a szájából.

Az udvariatlan vendégnek drágább a kávé

A jó modor nem kerül semmibe - szokták mondani. Most úgy látszik, hogy mégis fizethet, aki udvariatlanul viselkedik egy francia kávézóban. Ha nem mondja a pincérnek, hogy kérem és nem kíván kellemes napot a baristának, akkor megnézheti a kihozott számlát, legalább 7 euróval több lesz rajta.

Bosszúból kalapáccsal verte szét a lakást

2000 eurót fizetett kaucióként egy francia bérlő a lakásért, ám amikor elérkezett a kiköltözés ideje, a főbérlő nem akarta az összeget visszaadni. A fiatalember szó szerint leverte a lakáson a tartozást.

Archívum