Címoldal

81 éves lett Egri János - Legendás tévéseink most így néznek ki

Mai fotókon hazánk legendás műsorvezetői, akik már elmúltak nyolcvanévesek. - írja a femina.hu

Szent-Györgyi fotókiállítás nyílt az egyetemen

Szent-Györgyi fotókiállítás nyílt az egyetemen

szeged tv tartalom Minden, ami C-vitamin. Ez volt a címe annak a fotópályázatnak, amelyet az egyetem Kulturális Irodája hirdetett meg a hallgatók számára. Szent-Györgyi Albert 80 évvel ezelőtt kapta meg a Nobel-díjat. Ezt ünnepli a beérkezett alkotásokból összeállított tárlat a Rektori Hivatal átriumában. (videóval)

Szecesszió madártávlatból: rejtett részletek tárlata

Szecesszió madártávlatból: rejtett részletek tárlata

Szokatlan perspektívából mutatja meg a Reök-palota előtti fotókiállítás Szeged legszebb szecessziós épületeit. A hangsúly gyakran a szem elől rejtett részleteken van. Az utcai tárlatot december 20-ig láthatják az arra járók.

Határmenti fotók láthatók a Kölcsey utcában

Határmenti fotók láthatók a Kölcsey utcában

Szabadtéri kiállítás nyílt a belváros kedvelt sétálóutcájában, a Kölcsey utcában. Október 1-ig a Magyarország és Szerbia határ menti régiójának elbűvölő látványosságai című fotópályázat legjobbnak ítélt tizenkét fotója tekinthető meg.

A Jóbarátok szereplői 23 éve és most – van, akinél látványos a változás

23 évvel ezelőtt ők voltak a legmenőbb sorozatsztárok. A Jóbarátok szereplői közül csak kevés maradt meg Hollywoodban, és most azt is megmutatjuk, hogyan is néznek ki napjainkban. - írja az nlcafe.hu

Ugra-bugra – deákos fotósok kiállítása a Csillag téren

Ugra-bugra 2017 címmel tematikus fotókiállítás nyílt a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában. A tárlat címe már sejteti a különleges, meghökkentő, olykor mulatságos témát: a képek főszereplőit mind „ég és föld között”, azaz ugrás közben kapták lencsevégre.

Időn túli üzenetek a Somogyi-könyvtárban

Gyeviki János fotóiból nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Az Időn túli üzenetek című tárlat képei szeptember 5-ig tekinthetők meg.

Szeged múltja elevenedik meg a Klauzál téren

Szeged múltja elevenedik meg a Klauzál téren

Szabadtéri kiállítás nyílt Szegedet bemutató régi fotográfiákból a Klauzál téren. Az augusztus 20-ig látható tárlaton városunk múltja elevenedik meg közel félszáz fekete-fehér fényképen.

Nyaralási képek vs. valóság – Így csapnak be, mikor úti célt választasz

Amikor az idei nyaralását tervezgeti az ember lánya, előszeretettel merít inspirációt az Instagramról. Csodás képek, kies tájak, a világ leggyönyörűbb szegletei és csak te, no meg persze a telefonod, hogy megörökíthesd az egész kalandot. - írja a joy.hu

A Hangoskönyvtárban állít ki a Nap-Fény Fotókör

A Nap-Fény Fotókör Egyesület tagjainak „Virágba borultunk” című közös kiállítása nyílik a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában (Szeged, Stefánia 2.) ma, csütörtökön 15 órakor.

Korábbi híreink

Egy „szabadonfutó” fotográfus különös meséi

Egy „szabadonfutó” fotográfus különös meséi

Az alföldi tanyai pásztorok mindennapjairól, a homokháti embereinek életéről, küzdelmeiről és örömeiről beszélnek a fotográfia nyelvén Németh György alkotásai, amelyekből hétfőn este nyílt kiállítás az egyetem Dugonics téri épületének aulájában.

Dulic Sonja fotói a Tik Caféban

„A felszín alatt” címmel nyílik kiállítás Dulic Sonja, az SZTE Reumatológiai és Immunológiai Klinika egyetemi tanársegédjének fotóiból kiállítás ma, hétfőn délután 5 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kávézójában, a TIK Caféban.

15 fotó, ami megmutatja, miért is fog annyira hiányozni Barack Obama

Pete Souza, a Fehér Ház hivatalos fotósa nyolc éven keresztül készített fotókat Barack Obamáról. Souza azt mondja, ennyi idő alatt körülbelül kétmillió fotó készült az elnökről és környezetéről. - írja a 24.hu

Festői fotókból nyílt kiállítás a REÖK-ben

Festői fotókból nyílt kiállítás a REÖK-ben

Álomszerű világ fogadja a látogatókat a világhírű cseh fotográfus, Jan Saudek szegedi tárlatán, a Reök-palotában. A világhírű fotóművész három hónapig látható alkotásai szinte teljes életművét összefoglalják.

Jan Saudek különleges fotói a Reök-palotában

Jan Saudek különleges fotói a Reök-palotában

Az egyik leghíresebb kortárs cseh fotóművész, Jan Saudek száz képét láthatja péntektől a közönség a Reök-palotában nyíló kiállításon. A teljes első szintet elfoglaló tárlat jövő év elejéig látható.

Jan Saudek fotóiból nyílik kiállítás a REÖK-ben

Jan Saudek fotóiból nyílik kiállítás a REÖK-ben

Az egyik leghíresebb kortárs cseh fotóművész, Jan Saudek extrém képeiből nyílik kiállítás október végén a Reök-palotában. A 18 éven felülieknek szóló kiállításra egyenesen a mester prágai műterméből érkeztek az alkotások.

Fotókon mutatkozik be a híres Pannónia

Fotókon mutatkozik be a híres Pannónia

„Virágoskert vala híres Pannónia” címmel nyílik kiállítás Thaler Tamás fotográfus alkotásaiból ma, pénteken délután 6 órakor az EDF Galériában. A tárlatot Marton Árpád színesztéta ajánlja a látogatók figyelmébe.

Szabaduló fogvatartottak fotóiból nyílik kiállítás

Szabaduló fogvatartottak fotóiból nyílik kiállítás

Ez már a szabadság címmel fotókiállítás nyílik szerdán délben a Csillagbörtön kultúrkörletében az Adj Hangot Egyesület szervezésében. A tárlat az immár hagyományos Dankó Pista Fesztivál idei első rendezvénye.

13 bizonyíték, hogy miért nem bízhatunk semmit a férjekre

A Bored Panda női olvasói küldték be a vicces fotókat a férjük által elég érdekesen elvégzett munkákról. Mi nagyon jót derültünk rajtuk. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Fényképek és buddhizmus a Konfuciusz Intézetben

Fényképek és buddhizmus a Konfuciusz Intézetben

Két nívós programmal is várta vendégeit a Konfuciusz Intézet csütörtökön délután. Előbb a magyarországi Konfuciusz Intézetek mutatkoztak be egy fotókiállításon, majd Prof. Dr. Hamar Imre sinológus tartott előadást a buddhizmus egyik meghatározó népcsoportjáról.

Archívum

Fotókiállítás a lóvasúttól a Pesa-villamosokig

Fotókiállítás a Szőke Tisza haldoklásáról

Így még nem láttuk Göncz Árpádot

33 tökéletesen időzített felvétel

Bezár a Keleti Éva fotóit bemutató tárlat a REÖK-ben

Művészekről mesélnek Keleti fotói a REÖK-ben

Ágyukon pózolnak a magyar sztárok

Meghökkentő állatok fotói a bibliotékában

Az eltűnt vár nyomában a Múzeumok Éjszakáján

Négy testvér fotója 1975-től minden évben

Kortárs fotógaléria a Fekete házban

Kiállítás nyílik Dusha Béla szegedi tánc-fotóiból

Ingyenes tárlatvezetések a múzeum fotókiállításán

Utcára lép a múlt Szeged belvárosában

Korabeli fotókat keres az EDF Galéria

Villanófények Szeged múltjából a múzeumban

Madárcsicsergés a Móra-múzeumban

Fotókiállítás nyílt a főkapitányságon

Szabadtéri tárlaton a koraszülött-mentés

Infravörös fotókból nyílt kiállítás a Reök-palotában

Kína a szegedi diákok szemével

SZUE: régi nyarak fotóit várják