Címoldal

Menetrendváltozások jönnek a napokban

Menetrendváltozások jönnek a napokban

Május 12-én és 13-án Szegeden rendezik a Járművezetők Országos Versenyét, ami miatt rövidebb útvonalon jár majd az 1-es villamos. A Hídivásár miatt is változások lesznek egy héttel később.

Csúcsforgalom volt a megye határátkelőin

Csúcsforgalom volt a megye határátkelőin

Négy nap alatt 48 ezer járművel több mint 180 ezer utas használta a Csongrád megyei autópálya-határátkelőhelyeket. Április 14-e és 17-e között csúcsra jártak a megyei határátkelők.

Nagy volt a forgalom az autópálya-határátkelőkön

Csaknem 160 ezer utazó használta a hétvégén a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet, a húsvéti ünnepek közeledtével a hét második felében ismét erős forgalom várható a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt a magyar-szerb és a magyar-román határon - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Már fizethetünk az új 5 ezer forintossal

Már fizethetünk az új 5 ezer forintossal

A bankjegy megújítási program keretében kibocsátott új 2 ezer és 5 ezer forintos bankjegyek ma, március 1-jén kerültek készpénzforgalomba, széleskörű elterjedésük néhány hónapon belül várható.

Szeged sikerágazata lett mára a turizmus

Szeged sikerágazata lett mára a turizmus

Szeged igazi sikerágazata lett mára az idegenforgalom. Tavaly rekordbevételt értek el a szegedi szálláshelyek. Budapest után a hazai nagyvárosok közül Szeged volt a legvonzóbb turisztikai célpont: 184 ezer vendég 377 ezer éjszakát töltött a városban.

Ünnepi határforgalom Csongrádban

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán egészen január közepéig.

Számolják a forgalmat Szegeden

Számolják a forgalmat Szegeden

szeged tv tartalom Két napon át számlálják a forgalmat Szeged belvárosában. Az önkormányzat megbízásából készül a felmérés, amely a Fenntartható Városi Mobilitási Terv elkészítéséhez ad majd pontos információkat.

Egyre népszerűbb turista célpont Szeged

Egyre népszerűbb turista célpont Szeged

szeged tv tartalom Folyamatosan növekszik Szegeden az idegenforgalmi adóbevétel. A szállásadók száma az elmúlt 4 évben ugyanis megduplázódott. Csökken viszont az az összeg, amit az állam a beszedett IFA minden forintja mellé ad. Ez Szeged költségvetésében is több tízmilliós bevételkiesést jelenthet. (videóval)

Júniusban ismét nőtt az idegenforgalom

Júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,4 százalékkal csökkent, míg a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Így a teljes forgalom 1,5 százalékkal haladta meg a tavaly júniusit, a májusi 1,0 százalékos növekedés után - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal

A hétvégén újra élénk forgalom várható Röszkén

A hétvégén újra élénk forgalom várható Röszkén

A szabadságukra utazó és az onnan visszatérő vendégmunkások miatt a következő hétvégén is élénk forgalom várható a röszkei és csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Korábbi híreink

Rendőrök irányítják a forgalmat Szegeden

Rendőrök irányítják a forgalmat Szegeden

szeged tv tartalomRendőrök irányítják a forgalmat Szeged forgalmasabb csomópontjain. Erre azért volt szükség, mert sokan úgy látták, hogy megkönnyíti közlekedésüket a rendőrök segítségnyújtása. A Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében reggelente sípolnak a rendőrök. (videóval)

Dolgoznak a jelzőlámpás körforgalomban

Dolgoznak a jelzőlámpás körforgalomban

Június 15-től várhatóan egy hétig a kivitelező garanciális felülvizsgálatot végez a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körfogalomban. A felülvizsgálat ideje alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben.

Egyre több turista látogat Szegedre

Egyre több turista látogat Szegedre

szeged tv tartalomSzegeden mintegy négy és fél ezer kereskedelmi szálláshely, a magánszállásadók kínálatával együtt pedig 6 ezer férőhely várja a vendégeket. A városba érkező turisták száma folyamatosan nő, idén akár 30%-kal is több lehet a látogató, mint tavaly. (videóval)

Javaslatokat várnak karos forgalomirányításra Szegeden

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kiemelt feladatként kezeli Szeged város közúti forgalmának dinamikus működését, amelynek érdekében közvélemény-kutatást végez a lakosság körében.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz március 15-én

Március 15-én, kedden az 1848-as forradalom és szabadságharc 168. évfordulójára rendezett városi ünnepség idején forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak Szegeden.

Vetélkednek a villamos és trolivezetők

Vetélkednek a villamos és trolivezetők

szeged tv tartalomKészülnek a szegedi villamos és trolivezetők az idei Országos Forgalombiztonsági Vetélkedőre, amelyet Debrecenben rendeznek meg április elején. A hétvégén tartották meg a selejtezőt. Az elméleti és gyakorlati feladatok után az első két helyezett jutott tovább trolibusz és villamos kategóriában.

Vajna a turizmusból sem marad ki?

Megkezdődött a küzdelem a Fidesz vezető politikusai között az idegenforgalomban elkölthető százmilliárdokért. Aki nyer, az évekre bebetonozhatja magát a hazai turisztikai ágazatban. - írja a nepszava.hu

Totális központosítást tervez a turizmusban az Orbán-kormány

Nemzeti rendezvényszervező, nemzeti kongresszusszervező, sportrendezvény divízió – hamarosan a teljes turizmust maga alá gyűrő új szervezet jöhet létre, ha megvalósul a hvg.hu birtokába került titkos kormányelőterjesztés. Állami hivatal fog világbajnokságot szervezni? Tényleg jönnek az állami városnéző buszok? De mit szól ehhez a piac? - írja a hvg

Lábon lőtte magát a kormány a vasárnapi zárva tartással

Nagyjából totális kudarc a vasárnapi boltzár, pont azok húznak belőle, akiket a kormány szivatni akart, azok meg, akiknek kedvezni, jól ráfáztak. Tehát: a multik jól jártak, a kis magyar boltok meg nem. - írja a hvg

Hová kiránduljunk Szegedről? Hát Szegedre!

Hová kiránduljunk Szegedről? Hát Szegedre!

Higgye el, néha megéri itthon maradni, és időről időre fölfedezni a várost.

Archívum

Szemben ment a forgalommal az autópályán

Trafikok: nagyot zuhant a cigi forgalom

San José egyik utcájában szállt le egy kisrepülőgép

Ideiglenes forgalomi rend változás Szegeden

Visszakapják az autósok a ledes körforgalmat

85 ezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Intenzív forgalom várható Röszkénél

Este lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

Garanciális javítás a Rókusi körúti körforgalomban

Furcsa szendvics: autó-motor-autó

Kényszerszünet után újra sínen a Pesa-flotta

Szerdán már használható lesz a rakpart

Megkezdődött a benzinkút bezárási hullám

Kaput nyitott Szeged új szállodája, az Art Hotel

Román és szerb fürdőturizmus 4. rész

Torlódás Röszkén, 60 perc a várakozás

Jöhetnek a kamionok, torlódásra lehet számítani

Kedvelik a turisták Szegedet: toplistán a város

Nagylaknál korlátozták a teherforgalmat

Forgalomkorlátozások az ünnepen

Turizmus: több a szálloda, több a vendég

Pucér ámokfutó bénította le a város forgalmát

Újabb a 30-as övezetek a városban

Megfékezték a részeg sofőrt

GPS fogja figyelni a szegedi buszokat

Garanciális javítás Boldogasszony sugárúton

Elkezdődött az újszegedi körforgalom építése

Új körforgalom épül Újszegeden