Címoldal

A GPS-t követve folyóba hajtott egy nő

Autója navigációs rendszerének utasításait követve egyenesen belehajtott egy folyóba egy nő New York államban – jelentette a helyi sajtó. A sofőr Port Jarvis városán hajtott keresztül, amikor egy sötét területre vezette a GPS-e, ahol lecsúszott egy sáros folyóparton, egyenesen a Neversink folyó vízébe. - írja a 24.hu

Szivárványszínű a világ legszebb folyója

Van egy folyó Kolumbiában, az Andok keleti részén, amire gyakran csak úgy hivatkoznak, mint a világ legszebb folyója. Ez a Cano Cristales (Kristály-folyó) , amit az öt szín folyójának vagy folyékony szivárványnak is szoktak nevezni, köszönhetően annak, hogy a megfelelő időszakban és körülmények között vörös, sárga, kék, zöld és fekete színben pompázik. - írja az Index

Veritatis Imago: a Móra-múzeum új folyóirata

Veritatis Imago: a Móra-múzeum új folyóirata

Új tudományos folyóiratot indított a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A Veritatis Imago című online lap célja, hogy értékes, érdekes tanulmányokat jelentessen meg tudományos, muzeológiai, kulturális témakörben.

Befejezték a Tiszatáj digitalizálását

Az idén 70 éves folyóirat számairól a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvárában készült digitális másolat. A szerkesztők azt mondják, ez nagyon megkönnyíti az olvashatóságot és a kutathatóságot. És jó orvosság a hamis legendák ellen is.

Új főszerkesztője lesz a Szeged folyóiratnak

Új főszerkesztője lesz a Szeged folyóiratnak

Szeged két fontos kulturális folyóiratának jövője is szerepelt a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága előtt ma délután. A város továbbra is támogatja a Szeged és a Páholy című folyóiratok további megjelenését.

Római-kori wellness és „pompeji Rómeók”

Római-kori wellness és „pompeji Rómeók”

Ókori graffitik, római wellness, értékes aranyékszerek, pompeji bordélyház: a Határtalan Régészet című magazin 2. száma Pompeji pusztulását és a fényűző Római Birodalom időszakát mutatja be. Kiderül például, hogyan vettek részt az istenek a gyógyításban, s milyen szerelmes verseket „graffitiztek” a falakra „Pompeji Rómeói” kétezer évvel ezelőtt.

A fürdőzőket ellenőrizték a hétvégén

A fürdőzőket ellenőrizték a hétvégén

szeged tv tartalom Magyarországon nem telik el nyári hónap természetes vízen történt halálos baleset nélkül. Szegeden három hete esett áldozatul egy férfi a Tiszának. A Tiszai Vízirendészet munkatársai a hétvégén a vízimentőkkel együtt ellenőrizték a folyó népszerű fürdőző helyeit. (videóval)

Nagy múltú folyóiratok tűnhetnek el

Nagy múltú folyóiratok tűnhetnek el

szeged tv tartalom Botrány alakult ki a Nemzeti Kulturális Alap idei folyóirat-támogatási döntése nyomán. Sokkal kevesebb a pénz, mint tavaly, de sok nagy múltú lap ebből sem kapott egy fillért sem. (videóval)

Itt frissülhet föl a nagy hőségben

Itt frissülhet föl a nagy hőségben

Íme a szegedi ivókutak, közkifolyók listája, ahol friss vizet ihat, nemcsak a kánikulában.

Folyószámla-kivonatok küld az Adóhatóság

Folyószámla-kivonatok küld az Adóhatóság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Korábbi híreink

Egy egész vagyont talált a kutyasétáltató

Ki ne álmodott volna már arról, hogy egyszer egy nagyobb összeget talál valahol. Ez az álom részben valóra vált annak a férfinak, aki az angliai Spalding városkában, egy csatorna partján sétáltatta kutyáját. Valóban talált pénzt, de nem tarthatta meg.