Címoldal

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra, Magyarország első olyan rockprodukciójára, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt jövő áprilisban - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Gyertyát gyújtottak a kóbor állatokért

Gyertyát gyújtottak a kóbor állatokért

Advent első vasárnapján a főváros mellett több nagyvárosban, köztük Szegeden is szerveztek gyertyagyújtást a megkínzott és hontalan állatokért. A békés megmozduláson a Széchenyi téren nyolcvanan vettek részt.

Több száz zenész csap majd a húrok közé jövő tavasszal

Több száz zenész csap majd a húrok közé jövő tavasszal

Szeged ad otthon hazánk első rockzenei flashmobjának, a SzegedRocks-nak. Az esemény nem újkeletű dolog, hiszen Olaszországban már 2 éve megrendezik a Rockin' 1000 nevű villámcsődületet, mintegy ezer zenész közreműködésével. Ez ihlette a szegedi rockzenészekből álló csapatot is, egy ilyen különleges koncert megszervezésére.

Villámcsődülettel a mozgáskorlátozottakértFotógalériával

Villámcsődülettel a mozgáskorlátozottakért

Önkormányzati képviselő és aktív sportoló is részt vett azon az utcai rendezvényen, melyen a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolók tiszteletben tartására hívták fel a járókelők figyelmét a szervezők.

Flashmob az oktatás támogatásáért

Flashmob az oktatás támogatásáért

Támogatjuk az oktatást! címmel jelképes flash mob - villámakció - lesz november 27. csütörtökön Szegeden, az Aradi Vértanúk terén 13.10-tól.

Szénmobot szerveznek a MiértHallgatók

Szénmobot szerveznek a MiértHallgatók

A MiértHallgatók független csoportja széngyűjtést szervez a Szegedi Tudományegyetemért. Az akció célja, hogy – a szénszünetben is – felhívják a hallgatók, egyetemi dolgozók, középiskolások és szüleik, valamint a szegediek figyelmét arra, hogy a felsőoktatás ellehetetlenítésével veszélybe került a Tisza-parti universitas.

Flashmob: Kidurrantották a kormány „lufifejét”Fotógalériával

Flashmob: Kidurrantották a kormány „lufifejét”

Folytatja a tiltakozást a Szegedi Tudományegyetemen hétfőn tartott fórumot rendező csoport, a Miérthallgatók – közölte Medvegy Gábor szervező Klebelsberg Kunó kultuszminiszter szobra előtt szerdán délután a Tisza-parti városban.

Kinyitotta kapuit a Szent-Györgyi Albert AgoraFotógalériával

Kinyitotta kapuit a Szent-Györgyi Albert Agora

Még nem az egész épület, de az első és a második emelet már látogatható Szeged legújabb intézményében, a Szegórában. Itt a Százszorszép Gyermekház várja az érdeklődőket. Az épület többi részébe még költöznek a lakók. Ma diákok tevékenységi-lánccal, kútavatással és flashmobbal ünnepelték, hogy elkészült az épület.

Agora-túra kútavatással és flashmobbal

Agora-túra kútavatással és flashmobbal

Kútavatás és iskolás flashmob is színesíti a Szent-Györgyi Albert Agora kivitelezésének programzáró eseményét pénteken. A költözés alatt álló intézmények – az informatikatörténeti gyűjtemény, az informatórium, a látványlaboratórium és a Százszorszép Gyermekház – délelőtt 10-től este 7 óráig számtalan programmal várják az érdeklődőket.