Címoldal

A Belvárosi moziban is megünneplik a rajzfilmeket

A Belvárosi moziban is megünneplik a rajzfilmeket

Hatvan helyszínen több mint 350 programmal, a filmvetítések mellett halloweenbulival, játszóházakkal, interaktív előadásokkal is várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Országos Rajzfilmünnep.

Jótékonysági vetítés a bohócdoktorokkal

Jótékonysági vetítés a bohócdoktorokkal

Ötszáz szegedi gyermeket lát vendégül a Belvárosi moziban április 15-én, szombaton délelőtt a Karitáció Alapítvány filmvetítésre.

Gyermeknapra moziba készül A Játékkészítő

Gyermeknapra moziba készül A Játékkészítő

2016 májusában, Szegeden is látható A Játékkészítő. A 2015 karácsonyán nagy sikerrel bemutatott pop-show-musical felvételeiből készült mesemoziban élednek újra a történet szereplői, főbb szerepekben Stohl Andrással, Szabó Győzővel, Kamarás Ivánnal, Nagy Feróval, Oroszlán Szonjával és Hajdu Steve-vel.

Észt filmek és észt írók Szegeden, a 9. Észt héten

Észt filmek és észt írók Szegeden, a 9. Észt héten

Az Észt hét egyik hagyományos helyszínén, Szegeden válogatást láthatunk a tavalyi filmes termés legjavából, és dupla könyvbemutatóra is sor kerül. A rendezvényeknek a Grand Café ad otthont.

Ötszáz gyermeket fogadnak a bohócdoktorok a Belvárosi Moziban

A Belvárosi Moziban vasárnap délelőtt a Karitáció Alapítvány ötszáz gyermeket lát vendégül mozifilm vetítésre. A karácsony előtti jótékonysági programra elsősorban nehéz sorsú, nagycsaládos, hátrányos helyzetű gyerekek kaptak a szociális hálón keresztül meghívást.

Szegedi fiatalok fotókon mutatják be Izlandot

Szegedi fiatalok fotókon mutatják be Izlandot

Filmvetítéssel egybekötött kiállításmegnyitón mutatják be Európa második legnagyobb szigetét, Izlandot január 22-én, csütörtökön délután 5 órakor a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. Három szegedi fiatalember közel három hétig tartó út során autózta körbe a sziget különleges tájait, az itt született fotókból nyílik most tárlat.

Szegedre is eljön a Koreai filmek fesztiválja

Szegedre is eljön a Koreai filmek fesztiválja

A koreai filmgyártás 23 alkotását tekintheti meg a közönség november 10. és 15. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgó Filmmúzeumban, valamint a szegedi Belvárosi Moziban és a pécsi Civil Közösségek Házában.

Hat nap alatt 22 film pörög a Széchenyi téren

Szabadtéri mozi nyílik a Széchenyi téri platánok alatt június 27-én, pénteken. A hat napig tartó filmfesztiválon összesen 22 filmet vetítenek majd a brazíliai labdarúgó világbajnokság meccsmentes napjain.

Oscar-díjas mozik DVD-n a Somogyiban

Oscar-díjas mozik DVD-n a Somogyiban

Több mint harminc új DVD-filmmel gyarapodott a Somogyi-könyvtár első emeleti médiatára. A kínálat sokszínű palettáján Oscar-díjas alkotásokat, újraforgatott irodalmi földolgozásokat is találnak a mozirajongók.

Bohócdoktorok vitték moziba a gyerekeket

Bohócdoktorok vitték moziba a gyerekeket

Nyüzsgő gyereksereg várta, hogy a szegedi Belvárosi Moziban vasárnap délelőtt megkezdődhessen a Mikulás Mentőakció című mesefilm előadása. Nem egy egyszerű filmvetítés volt, a jegyeket a Karitáció Alapítvány bohócdoktora szedte, a filmet pedig száz nélkülöző, halmozottan rászoruló család csemetéje ajándékba kapta meg az alapítványtól.

Korábbi híreink

Bohócdoktorokkal mozizhatnak hátrányos helyzetű gyerekek

A Karitáció Alapítvány egész évben azon munkálkodik, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek számára segítse a boldogulást. Az adventi programsorozat részeként száz nélkülöző gyermek számára, Szegeden, a Belvárosi Mozi Zsigmond Vilmos termében vasárnap délelőtt a Mikulás Mentőakció című mesefilmet vetíti le.

Filmmaraton lesz a mozi ünnepén a Belvárosiban

Filmmaraton lesz a mozi ünnepén a Belvárosiban

„Gyerünk a moziba be!” címmel háromnapos mozimaraton kezdődik csütörtökön a szegedi Belvárosi moziban, ahol összesen 28 alkotást, illetve a filmekhez kapcsolódó beszélgetéseket kínálnak – kedvezményes jegyárakkal. Többek között nagy sikerű Hollywood-i és fesztiváldíjas filmeket is láthatnak a mozirajongók, akik ellátogatnak a Moziünnepre.

Tíz alkotást hoz Szegedre a Frankofón Filmnapok

Tíz alkotást hoz Szegedre a Frankofón Filmnapok

Tíz francia kötődésű filmmel érkezik Szegedre a Frankofón filmnapok március 4. és 11. között. A filmeket a Belvárosi moziban vetítik majd. Az ünnepélyes megnyitón – március 4-én este 6 órakor – Olivier Assayas magyar származású francia filmrendező lesz a szegedi közönség vendége.