Címoldal

6 baki a Disney-filmekben, amit a készítők is csak utólag vettek észre

Tény, hogy a Disney-filmekben rengeteg csodálatos részletet találhatunk, és folyamatosan fejlődnek a technikák, azért a hatalmas felhozatalban akad néhány animációs film, amiben észrevehetünk egy-két bakit. - írja a joy.hu

Hihetetlen, de ezeknek a filmeknek valós az alapja

Vannak filmek, amelyeken jót mosolygunk, de nehéz elképzelni, hogy a való életben megtörténjenek a vásznon látottak. A Listverse.com azonban összegyűjtötte azon filmek listáját, amelyek hihetetlen cselekménye bizony igazából is megtörtént. - írja a a mozi-filmek.hu

Gyerekkorunk kedvenc rajzfilmjei: Hupikék törpikék

Egymást gyepáló macska és egér, kigyúrt, szőke nőcsábász, világmegmentő szuperlányok és időutazó szamuráj. Többek között ők ültettek sokakat a tévéképernyő elé a 90-es és 2000-es években, a rajzfilmkorszak csúcsán, amikor még nem a CGI uralta a mesepiacot. Cikksorozatunkban ezeket a kultikus rajzfilm-sorozatokat idézzük fel. Ezúttal az apró kék csapat van soron: Hupikék törpikék. - írja az Origo

A Belvárosi moziban is megünneplik a rajzfilmeket

A Belvárosi moziban is megünneplik a rajzfilmeket

Hatvan helyszínen több mint 350 programmal, a filmvetítések mellett halloweenbulival, játszóházakkal, interaktív előadásokkal is várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Országos Rajzfilmünnep.

Szegedre is eljön a Szemrevaló fesztivál

Szegedre is eljön a Szemrevaló fesztivál

A német nyelvterület új filmjeinek legjavát vonultatja fel szeptember 21. és 30. között a Szemrevaló – Sehenswert filmfesztivál, amely programjának egy részét Szegeden, a Belvárosi Moziban is vetíteni fogják.

Ezek voltak az idei év legjobb sorozatai

Az Amerikai Filmintézet minden évben díjazza az általa leginkább kiemelkedőnek tartott tíz mozifilmet és ugyanennyi tévés alkotást. A 2016 legjobbjainak ítéltek számára rendezett díjátadóra 2017. január 6-án kerül sor, az eredményt azonban már most bejelentették. - írja az Origo

Gyerekkorunk kedvenc magyar rajzfilmjei

Mazsola, Gusztáv, Frakk, Mézga Géza, dr. Bubó, Süsü vagy Mikrobi? Nehéz lenne egyetlen kedvencet kiválasztani, annyi magyar mesefigura lepte el a képernyőt a hatvanas, hetvenes években. Megpróbálunk egy átfogó képet adni az akkori hazai rajzfilmtermésről, de nem lesz könnyű dolgunk, hisz valóban széles volt a skála, erős a mezőny. - írja az Origo

Kisvakond és barátai nevelték a magyar gyerekeket

Kisvakond, Bob és Bobek, Rumcájsz – csak néhány azon csehszlovák rajzfilmfigurák közül, akikre bizonyára jó szívvel emlékeznek a mai harmincasok, negyvenesek. A szocializmus idején rengeteg sorozat érkezett hozzánk akkori északi szomszédunktól, ezekből elevenítünk fel párat. - írja az Origo

Észt filmek és észt írók Szegeden, a 9. Észt héten

Észt filmek és észt írók Szegeden, a 9. Észt héten

Az Észt hét egyik hagyományos helyszínén, Szegeden válogatást láthatunk a tavalyi filmes termés legjavából, és dupla könyvbemutatóra is sor kerül. A rendezvényeknek a Grand Café ad otthont.

Megnyílt a Kínai Filmhét SzegedenFotógalériával

Megnyílt a Kínai Filmhét Szegeden

A filmvászon olyan, mint egy ablak, amelyen keresztül megismerhetjük egymás kultúráját. Többek között ez a gondolat is elhangzott a szegedi kínai filmhét megnyitóján, melyet a magyarországi kínai nagykövetség kulturális tanácsosa osztott meg a hallgatósággal.

Korábbi híreink

Kisfilmek nagy sorozata Szegeden

Kisfilmek nagy sorozata Szegeden

Onlife, Papírkoszorú, Poi és Búcsú az emlékezéstől – ezekkel a címekkel már megjelentek az Elephant Studio egy-egy tagjának önálló kisfilmjei. A szegedi kreatív filmes csapat új programjával minden hét kedd estéjén egy egyperces kisfilmmel kedveskedik a rövidfilmek szerelmeseinek.

Szegedre is eljön a Koreai filmek fesztiválja

Szegedre is eljön a Koreai filmek fesztiválja

A koreai filmgyártás 23 alkotását tekintheti meg a közönség november 10. és 15. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgó Filmmúzeumban, valamint a szegedi Belvárosi Moziban és a pécsi Civil Közösségek Házában.

Megválasztották az év legrosszabb filmjeit

Adam Sandler ezúttal üres kézzel távozott a legrosszabb filmeknek járó Arany Málna-díjak átadásáról. Nem úgy Will Smith és a fia.

Oscar-díjas mozik DVD-n a Somogyiban

Oscar-díjas mozik DVD-n a Somogyiban

Több mint harminc új DVD-filmmel gyarapodott a Somogyi-könyvtár első emeleti médiatára. A kínálat sokszínű palettáján Oscar-díjas alkotásokat, újraforgatott irodalmi földolgozásokat is találnak a mozirajongók.

Ezeket a filmeket lesz érdemes várni 2014-ben

Jönnek a Transformers robotjai, az X-Men-filmek mutánsai, visszatér A csodálatos Pókember, Amerika kapitány és Rio, a papagáj. Milyen filmek várnak ránk 2014-ben?

Beköltözik a borzongás a Belvárosi moziba

Beköltözik a borzongás a Belvárosi moziba

Első alkalommal, de a hagyományteremtés szándékával rendeznek Halloween Filmfesztivált Szegeden. Október 31-től november 3-ig, négy napon keresztül olyan filmeket láthat a Belvárosi mozi közönsége, mint a – szegedi statisztával is készült – Z Világháború, vagy Alfred Hitchcock alkotásai: a Madarak és a Psycho.

Nem nézi saját filmjeit Tom Hanks

Tom Hanks (57) sosem nézi meg a saját filmjeit, a kétszeres Oscar-díjas sztár állítja: saját magát nézni a vásznon „maga lenne az őrület".

Tíz alkotást hoz Szegedre a Frankofón Filmnapok

Tíz alkotást hoz Szegedre a Frankofón Filmnapok

Tíz francia kötődésű filmmel érkezik Szegedre a Frankofón filmnapok március 4. és 11. között. A filmeket a Belvárosi moziban vetítik majd. Az ünnepélyes megnyitón – március 4-én este 6 órakor – Olivier Assayas magyar származású francia filmrendező lesz a szegedi közönség vendége.

Ez aztán a rajongás! 14 Bond-lány nevét vette fel

Emma Louise Hodges igazi Bond-rajongó, bár ez a durva névváltoztatás talán egy csöppet túlzás. A legújabb James Bond film, a Skyfall premierje alkalmából tizennégy egykori Bond-lány nevét vette fel.

Daniel Craig vedel a legtöbbet

Az Economist kiszámolta, hogy a hat eddigi James Bond (Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig) közül melyik mennyit gyilkolt, mennyit csajozott és hány martinit fogyasztott filmenként.

Archívum