Címoldal

Egy helyre gyűjtsék a fenyőket!

Egy helyre gyűjtsék a fenyőket!

Megkezdődött a nagy karácsonyfátlanítás Szegeden. Minden legkopaszodott fenyő újjászületik: mulcs lesz belőlük.

Újszegedi jegenyefenyő a város idei karácsonyfájaFotógalériával

Újszegedi jegenyefenyő a város idei karácsonyfája

Az idén az Orsovai utcából vágták ki és szállították a Klauzál térre a város karácsonyfáját. A jó tízméteres jegenyefenyő több évtizedig díszítette az újszegedi telket, de mára már kinőtte azt.

Mulcs lesz a kidobott karácsonyfákból

Mulcs lesz a kidobott karácsonyfákból

szeged tv tartalom Karácsony után is jó célt szolgálnak a szegedi fenyőfák. Az utcára tett fákat a Környezetgazdálkodási Kft. ingyenesen elszállítja és a parkokban használható mulcsot készít belőle. A fenyők elégetését nem tanácsolják, mert a keletkező gyantás-kátrányos füst nagyon szennyezi a levegőt. (videóval)

Még nincs roham a karácsonyfákért

Még nincs roham a karácsonyfákért

szeged tv tartalom Szegedre is megérkeztek a termelők, akik idén is normann, ezüst- és lucfenyőkkel várják a vásárlókat. Most még kevesen nézelődtek a standoknál, az árusok szerint a hétvégétől lesz igazán nagy a forgalom. (videóval)

Lebontották a város karácsonyfáját

Lebontották a város karácsonyfáját

szeged tv tartalom Nemcsak a plusz 10 fok feletti hőmérséklet jelzi, hogy közeledik a tavasz. A város karácsonyfája sem díszíti már a Klauzál teret. Csütörtök reggel a szakemberek felaprították és elszállították.

Az utolsó pillanatig pörög a fenyőfa biznisz

Az utolsó pillanatig pörög a fenyőfa biznisz

szeged tv tartalom Sokan hagyják a legutolsó napokra a karácsonyfa vásárlását. Az idén sem drágult a fenyő, hasonló árakkal találkozhattak a vevők, mint tavaly. Sokan vásárolják a szinte hagyományos lucfenyőt, de tovább nő az érdeklődés a Nordmann-fenyő iránt is. (videóval)

Fenyőfa: nem kell drágulásra számítani

Fenyőfa: nem kell drágulásra számítani

A hét végétől kezdik árulni a fenyőfákat országszerte, az árak az előző évhez képest nem változnak. Az idén ugyanis nem történt olyan intézkedés, amely indokolná az árak emelkedését, változatlan a kitermelési- és a fuvarköltség is.

Helyére került a város karácsonyfájaFotógalériával

Helyére került a város karácsonyfája

szeged tv tartalom Újszegedi előkertben nőtt nagyra a város idei fenyőfája. A háztetők és a vezetékek között nehéz volt kivágni és kocsira tenni a faóriást, de végül sikerült megoldani a feladatot. A Klauzál téren már a helyén áll a város idei karácsonyfája.

Mulcsot készítenek a kidobott fenyőfákból

Mulcsot készítenek a kidobott fenyőfákból

Az ünnepek elmúltával Szegeden már évek óta összegyűjtik a környezetgazdák a fenyőket: az elszállított karácsonyfákat ledarálják és mulcsot készítenek belőlük. Az idén több mint 25 tonna kidobott fenyőfára számítanak a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai.

Fenyőfát kap száz rászoruló család

A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztet meg élő fenyőfával.

Korábbi híreink

Fenyőfát kapnak a rászoruló családok

A Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazáron a Karitáció Alapítvány jóvoltából 100 élő fenyőfát adnak át a rászoruló családoknak, hogy az ünnep még meghittebb, szeretetteljes és boldog lehessen.

Idén a Széchenyi téren épül a szalmalabirintus

Idén a Széchenyi téren épül a szalmalabirintus

Az idei évben több újdonsággal is szolgál a Széchenyi téri karácsonyi vásár. A megújult díszvilágítás alá egy 10 méter magas fenyőfát állítottak és szalmalabirintust építenek a szervezők. A 840 db bálából épülő labirintust november 29-én vehetik birtokba a gyerekek. A labirintust egyébként eddig a Dóm téren építették fel, de az idén ott nem lesz vásár.

Fenyőjáratok gyűjtik össze a fákat

Fenyőjáratok gyűjtik össze a fákat

Szegeden az ünnepek elmúltával már évek óta összegyűjtik a környezetgazdák a fenyőket: az elszállított fákat ledarálják és mulcsot készítenek belőlük. Nagyjából 20 tonna kidobott fenyőfára számítanak idén a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, akik folyamatosan szállítják el az örökzöldeket az utcákról.

Fenyőfa térítésmentesen a rászorulóknak

A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatja a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. Vasárnap száz család kap az alapítvány jóvoltából fenyőfát, hogy teljes legyen az ünnepük.

A Klauzál téren áll a város karácsonyfája

A Klauzál téren áll a város karácsonyfája

A hagyományokhoz híven az idén is a Klauzál téren állították fel a város karácsonyfáját. A pénteken daruval a helyére emelt fenyőfát a hét elején kezdik el feldíszíteni és a tervek szerint november 29-én, csütörtökön gyúlnak ki az ünnepi fények a városban – ezzel kezdetét veszi a karácsonyi ünnepi hetek programsorozata.