Címoldal

Felvételizők hétvégéje: egy kattintás a szegedi kínálat!

Felvételizők hétvégéje: egy kattintás a szegedi kínálat!

Kampányüzemmódra kapcsolnak a felsőoktatási intézmények. Az érettségi előtt állóknak február 15-ig kell meghozni a végső döntést a továbbtanulásról. Most a Felvételizők hétvégéjén workshopot szerveznek az interneten: a szegedi kínálatot is érdemes lesz figyelni!

Az egyetem hat karán lesz keresztféléves képzés

Az egyetem hat karán lesz keresztféléves képzés

Nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában mesterképzésekre hirdet keresztféléves felvételit a Szegedi Tudományegyetem 2017-ben. A hallgatók az SZTE hat karának 23 szakjára jelentkezhetnek november 15-ig.

Több száz új gólyát hozott az SZTE-nek a pótfelvételi

Több száz új gólyát hozott az SZTE-nek a pótfelvételi

Háromszáztizenhat hallgató került be a Szegedi Tudományegyetemre a pótfelvételi eljárásban. A tanévet az SZTE-n megkezdő új hallgatók száma így várhatóan meghaladja a hétezret.

Pótfelvételivel több százan juthatnak be az egyetemre

Pótfelvételivel több százan juthatnak be az egyetemre

szeged tv tartalom A szegedi egyetemen több száz új hallgatóra számítanak, akik a pótfelvételi eljárásban jutnak majd be az oktatási intézménybe. Velük együtt meghaladja majd a 6 ezret azoknak a száma, akik ősszel kezdik meg tanulmányaikat az intézményben. Főként a bölcsészek, a tanárok, a diplomás ápolók létszáma nőhet. (videóval)

Pótfelvételit hirdet a szegedi egyetem

Pótfelvételit hirdet a szegedi egyetem

A szegedi egyetem tíz kara és tanárképző központja pótfelvételit hirdet alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe augusztus 7-ig jelentkezhetnek főként önköltséges képzésekre.

Szegeden is elindul az albérletvadászat

Szegeden is elindul az albérletvadászat

Ma este hirdetik ki a felvételi ponthatárokat, de máris drágultak az albérletek az egyetemi városokban. Roham indul az albérletekért, ami Budapesten átlagosan havi 150 ezer, Szegeden havi 90 ezer forint körül alakul.

Továbbra is nagyon népszerű az egyetem

Továbbra is nagyon népszerű az egyetem

szeged tv tartalom Február 15-ig jelentkezhetnek a középiskolások az egyetemekre, főiskolákra. A Szegedi Tudományegyetemen ezért nyílt napot tartottak, ahol a diákok tájékozódhatnak a hallgatói életről, a nyelvtanulási és sportolási lehetőségekről, a külföldi ösztöndíjakról és a kulturális kínálatról. A nyílt napon résztvevő középiskolások az online jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kaptak. (videóval)

A tavalyinál több gólya kezdi ma az egyetemet

A tavalyinál több gólya kezdi ma az egyetemet

A Szegedi Tudományegyetemre pótfelvételivel pályázók háromnegyede, összesen 464 diákból válhatott gólya. Velük együtt az előző évinél 66-tal több, összesen 6698 elsőéves kezdheti meg felsőfokú tanulmányait mától a szegedi universitason.

Pótfelvételi: öt és félezren még gólyák lettek

Pótfelvételi: öt és félezren még gólyák lettek

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon. Ezzel eldőlt, hogy országszerte a 8305 pótfelvételiző közül 5648-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Pótfelvételi: Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni

Pótfelvételi: Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni

Vasárnap éjfélig jelentkezhetnek pótfelvételire azok a diákok, akik a rendes eljárásban nem kerültek be felsőoktatási intézménybe vagy az idén nem nyújtottak be kérelmet. A szegedi egyetem például közel 250 szakon kínál pótfelvételi lehetőséget.

Korábbi híreink

250 szakon hirdet pótfelvételit az SZTE

250 szakon hirdet pótfelvételit az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 10 kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit szinte minden olyan szakra, ahol 2016 szeptemberétől képzést indít. Jelentkezni legkésőbb augusztus 7-ig.

Államilag idomított egyetemek

Miután a kormány nekikezdett a felsőoktatás önkényes átalakításának, az egyetemre, főiskolára jelentkező, valamint a felvett hallgatók számában is nagy zuhanás történt, az arányok 2013 óta lényegében változatlanok. A felvehető diákok számát az egyetemek valós kapacitásainak figyelmen kívül hagyásával határozták meg, ahogyan az államilag finanszírozott helyek arányát is. - írja a nepszava.hu

66 éves a szegedi egyetem legidősebb gólyája

66 éves a szegedi egyetem legidősebb gólyája

A tavalyinál 89-el több, összesen 6234 elsőéves kezdheti meg felsőfokú tanulmányait szeptembertől a Szegedi Tudományegyetemen. A legidősebb felvett hallgató már betöltötte a 66. életévét, ő levelezőn tanul majd, jogász szeretne lenni.

Ponthatárok: idén is a kommunikációé a pálma

Ponthatárok: idén is a kommunikációé a pálma

Nyilvánosságra hozták kedd este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Szegeden a a kommunikáció és médiatudományi képzésre volt a legnehezebb bejutni. Erre 472 pont volt a beugró, de dobogós az anglisztika és a nemzetközi tanulmányok is.

Felvételi ponthatárok: ma este minden kiderül

Felvételi ponthatárok: ma este minden kiderül

Kedden este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákokat a fővárosban az Infoparkban várják Pont Ott Partival, de több vidéki városban is tartanak hasonló ponthatárváró programot.

Felvételizők: kedd az utolsó határidő

Felvételizők: kedd az utolsó határidő

Legkésőbb július 12-éig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Itt a kormány elszúrt oktatáspolitikájának első eredménye

Itt az első intézkedés, amely közvetlenül a kormány oktatási intézkedéseinek köszönhető. Évről évre kevesebb pontot érnek el a felvételiken a középiskolába jelentkező diákok - derül ki a Magyar Nemzet által megismert, az Oktatási Hivatal idei középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményeit ismertető jelentéséből - írja a sztarklikk.hu

Tíz éve nem írtak ilyen rossz felvételiket a középiskolások

Jóval kevesebb pontszámot értek el a középiskolába készülő diákok a központi felvételi vizsgákon, mint a korábbi években. A teljesítmény zuhanása főként a nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknél volt leginkább drámai - derült ki az Oktatási Hivatal összegzéséből. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Magyar diákok külföldön: menni minden áron?

Zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák, mi meg kíváncsiak voltunk, a középiskolát most végzők közül mennyien gondolják még mindig úgy, hogy külföldi egyetemen folytatnák. Kiderült: megint többen vannak, mint tavaly voltak. - írja a hvg

Nőtt a szegedi egyetemre jelentkezők száma

Nőtt a szegedi egyetemre jelentkezők száma

A Szegedi Tudományegyetemre idén 15 ezer 207 fiatal pályázott, ezzel az SZTE a második legnépszerűbb vidéki képzőhely. Idén országszerte 111 ezer 162-en jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe, 5 százalékkal többen, mint tavaly.

Archívum

Nyílt napokkal segíti a felvételizőket az SZTE

Indul az idei felvételi: február 15. a határidő

El lehet menni: Miért lépnek le már a gimisek is?

Felvételizőknek mutatkozik be az egyetem

Az SZTE-re 468 gólya került be a pótfelvételivel

Gáz: mindenki megbukott a felvételi vizsgán

Pótfelvételi: hétfő éjfélig lehet jelentkezni

Pótfelvételi: Szegeden 10 ezer hely még kiadó

6230 gólya kezdhet a szegedi egyetemen ősszel

Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok

Szerdán kiderülnek a felvételi ponthatárokat

13 és fél ezren szeretnének az SZTE-n tanulni

Felvételi: az SZTE-re is kevesebben aspirálnak idén

Nincsenek még adatok a jelentkezésekről

Egy nagy blöffel szerelte le a hallgatókat a kormány

A neten már elérhető a felvételi tájékoztató

A HÖOK cáfolja Orbán Viktort

7235 gólya kezdheti a tanévet az SZTE-n

Pótfelvételi: közel 800 újabb gólya az SZTE-n

Sok hallgatót vár még pótfelvételin az SZTE

Szegedi ponthatárok: nincs meglepetés

Több mint hatezer diákot vettek fel az SZTE-re

PONT Ott Partit rendeznek a jogi kar előtt

Holnap kiderülnek a felvételi ponthatárok