Címoldal

Lehet pályázni a Gábor Dénes-díjra

Immár 29. alkalommal hirdették meg a Gábor Dénes-díj felhívását műszaki szakemberek számára - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Biztonsági felhívást tett közzé a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását kérő csaló e-mailekre figyelmeztet a jegybank a honlapján pénteken közzétett IT biztonsági felhívásban, amelyben mindenkitől azt kéri: minden esetben utasítsa vissza az ilyen megkereséseket.

Egyre több a telefonos csaló  – legyen óvatos!

Egyre több a telefonos csaló  – legyen óvatos!

Az elmúlt időszakban – Szeged környékén is – elszaporodtak a telefonon keresztül elkövetett csalások. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, legyen mindenki nagyon óvatos!

A nyár veszélyeket is rejt magában

A nyár veszélyeket is rejt magában

A nyári szabadtéri programok, fesztiválok, táborok, nyaralások idején jellemző veszélyekre, a balesetek, a tűzesetek megelőzésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Több a kerékpárlopás: így vigyázzunk a drótszamarunkra!

Az utóbbi időben ismét egyre gyakoribbá válnak a kerékpárlopások, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a szükséges vagyonvédelmi intézkedések megtételére.

Tüntetés: Minden baba, anya és szülés számít!

Tüntetés: Minden baba, anya és szülés számít!

szeged tv tartalom Anya- és bababarát szülészeti ellátást követeltek Magyarországon azok a tüntetők, akik tegnap Szegeden és két másik városban is felvonultak. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a szülőszobákban olykor kegyetlen és már-már embertelen módon bánnak a nőkkel. (videóval)

Vigyázzanak értékeikre az ünnepek alatt is

Vigyázzanak értékeikre az ünnepek alatt is

szeged tv tartalom Lopás, autófeltörés vagy a kertből történő fenyőfalopás keserítheti meg az karácsonyi készülődés és bevásárlás időszakát, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy az ünnepi időszakban fokozottan ügyeljen értékeire.

NAV: Körültekintőbben vásároljunk a neten

NAV: Körültekintőbben vásároljunk a neten

Az interneten keresztül külföldről rendelt áruk fokozott ellenőrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértő árut megsemmisítik.

Figyelem! Ismét ál-csatornatisztítók

A fogyasztói részéről ismét több bejelentést kapott a Szegedi Vízmű Zrt., miszerint ál-csatornatisztítók járják a várost, akik arra hivatkoznak, hogy érvényes szerződésük van a Vízművel, mely szerint a Vízmű megbízásából csatornatisztítást végeznek az egész városban. Díjuk 160 Ft /m, vagy összesen 2 500 Ft.

Vajda Attila is csatlakozott a Movember-mozgalomhoz

Vajda Attila is csatlakozott a Movember-mozgalomhoz

Vajda Attila már a következő idényre készül, azonban az elmúlt hetekben sem pihent, hanem számos sportágban próbára tette magát. Természetesen ezek mind olyan sportágak voltak, melyeket már korábban is űzött, illetve napjainkban is űz.

Korábbi híreink

Csalót keres a Szegedi Rendőrkapitányság

Egészségügyi lapba keresett hirdetőket egy csaló Szegeden. Egy férfi közel egy éve keresett meg szegedi vállalkozásokat egy ajánlattal. A rendőrség most a károsultakat keresi.

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható

Szombaton az extrém szintet meghaladó UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint szombaton az UV-B sugárzás maximuma a 8,1-es értéket is elérheti. Ez már a legmagasabb szintű, extrém kategóriát jelenti.

Lehet, hogy megvan az ellopott kerékpárja?

Több kerékpártolvajt fogott el a Szegedi Rendőrkapitányság a közelmúltban. Az egyik gyanúsítottnál tartott házkutatás során 26 olyan biciklit foglaltak le a nyomozók, amelyek eredete nem tisztázott. Egy másik ügyben további tucatnyi kétkerekű vonatkozásában szintén a sértettek jelentkezését várjuk.

Rendőrségi felhívás

Útfelújítás miatt a sándorfalvi út forgalmát az M43-as autópálya felé terelte a közút kezelõje. Az autópályán viszont tilos közlekednikerékpárral, segédmotoros-kerékpárral, lassú jármûvel és mezõgazdasági vontatóval. A balesetek megelõzése érdekében a rendőrség kéri a közlekedési szabályok betartását.