Címoldal

Három és fél milliót pedáloztak összeFotógalériával

Három és fél milliót pedáloztak össze

A BP szegedi irodájának megnyitója előtt jótékonysági adománygyűjtés tartottak a cég dolgozói. Három hét alatt három és fél millió forint gyűlt össze, melyet egy kiadós kerékpártúra végén adtak át Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány képviselője számára.

Regisztrálni kell az 1 százalékért

Regisztrálni kell az 1 százalékért

szeged tv tartalom Regisztrálniuk kell a civil szervezeteknek, ha a 2018-as adóbevallás során igényt tartanak a magánszemélyek által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-os összegére. Ezt október 2-ig kell megtenniük azoknak a szervezeteknek, akiket eddig még nem vettek nyilvántartásba. (videóval)

200 ezer forintot ajánlott a rendőrség a nyomravezetőnek

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Igazán bámulatos felajánlást tettek az Eötvös végzős diákjai

Az Eötvös József Gimnázium végzős diákjai arra kérik rokonaikat és barátaikat, hogy idén ne nekik kedveskedjenek ajándékokkal. A gimnázium egyik végzős diákja egy bejegyzést osztotta meg közösségi oldalán. - írja az eduline.hu

Újszegedről érkezett Szeged karácsonyfájaFotógalériával

Újszegedről érkezett Szeged karácsonyfája

Kedden délelőtt szállították át a Belvárosi hídon azt a hatalmas fenyőt, melyet a Klauzál téren állítottak fel, hogy jelképesen az egész város karácsonyfája legyen.

Meleg ruha és cipő felajánlással lehet segíteni

Meleg ruha és cipő felajánlással lehet segíteni

A legszegényebbek, a legrászorultabbak a ruha és cipő mellett egyre gyakrabban keresnek meleg zoknit, harisnyát, de még alsóneműt a szegeden működő Centerke Adományozó Központban. Az egyre hidegebb napokon a réteges öltözködés nem csak a fedél nélküliek, hanem a fűtetlen helyiségekben élők kihűlését is megelőzheti.

A Rotarysok segítettek a Gyermekklinikának

A Rotarysok segítettek a Gyermekklinikának

szeged tv tartalom Ma még egy felajánlást kapott a gyermekklinika. A Rotary Club Szeged Dóm több mint másfél millió forint értékű adományt vitt a Gyermeksebészeti osztálynak. Az intézmény a műtétekhez használatos speciális laparoszkópos eszközzel, valamint hat kórházi ággyal gazdagodott. (videóval)

Kilométer örökbefogadás az éhező gyerekekért

Kilométer örökbefogadás az éhező gyerekekért

Kilométer örökbefogadással segíti egy hódmezővásárhelyi maratonfutó, Kiss Attila az éhező szegedi gyerekeket támogató Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványt. A sportoló 195 kilométert teljesít majd a 8. Spuri Balaton SzuperMaratonon március 19. és 22. között. A jótékonysági szervezetet most a kilométerek egyenkénti adaptálásával segíthetik a felajánlók.

Korszerű ágyakkal segítik a klinikát a rotarysták

Hatmillió forint értékben 44 modern kórházi ágyat adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a szegedi belgyógyászati klinika és kardiológiai központ részére.

Karitációs telekocsi érkezett a Centerkébe

A Karitáció Alapítvány az önkéntesei által összegyűjtött adománycsomagot juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. A ruhákkal, cipőkkel, játékokkal teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak.

Korábbi híreink

Egymillió forint a nyomravezetőnek

Egymillió forint a nyomravezetőnek

2014. május 13-án 8 óra 32 perc körüli időben Szegeden egy eddig ismeretlen személyazonosságú férfi arcát eltakarva, fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolta a Sárosi utcában lévő takarékszövetkezetet, majd a helyszínről elmenekült.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Új mérőműszereket kapott az Eötvös Gimnázium

Új mérőműszereket kapott az Eötvös Gimnázium

Az oktatás gyakorlati részét segítő korszerű laboreszközöket kapott ajándékba a szegedi Hanna Instruments Service Kft-től az Eötvös Gimnázium. A műszereket a biológia, a fizika és a kémia tanítása során tudják majd használni az intézményben.

Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a Centerkében

Ősszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak kabátnak, meleg ruhának, zárt cipőnek. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt, de még használható dolgaikat a Szeged, Fő faros 9. alatti Centerkébe juttassák el.

Ismeretlen Móra-kézirat a múzeumban

Ismeretlen Móra-kézirat a múzeumban

A szakmai közvélemény számára is ismeretlen, eredeti Móra Ferenc-kézirat került a szegedi Móra Ferenc Múzeum irodalomtörténeti gyűjteményébe. A páratlan dokumentumokon jól felismerhető Móra legendásan szép, de olvashatatlan kézírása. Az értékes iratokat egy budapesti magánszemély ajándékozta a dél-alföldi közgyűjteménynek.

Mentőközpontját bővítené a Vadaspark

Mentőközpontját bővítené a Vadaspark

Természetvédelmi mentőközpontjának bővítésére fordítja az idei esztendőben a személyi-jövedelemadó felajánlásokból befolyó támogatásokat a Szegedi Vadaspark – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.