Címoldal

Pályázati dömping: jövőre a liget is megújul

Pályázati dömping: jövőre a liget is megújul

Összesen 17 városi fejlesztés és beruházás előkészítése zajlik jelenleg Szegeden. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság hétfő reggeli ülésén többek között a pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdéseiről is szó esett.

Több tízmilliárd forintból fejleszthet az egyetem

Több tízmilliárd forintból fejleszthet az egyetem

Uniós és kormányzati támogatással indulnak az oktatás, a kutatás és a gyógyítás infrastrukturális feltételeit javító fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen. Megkezdődhet az ELI melletti Science Park kialakításának előkészítése is. Az ipari park 3-4 ezer álláshelyet teremthet – közölte Szabó Gábor rektor kedden sajtótájékoztatón.

Hálózatbővítést végez az áramszolgáltató Szegeden

Hálózatbővítést végez az áramszolgáltató Szegeden

Szegeden több utcában számíthatnak időszakos áramszünetre szeptemberben a fogyasztók. A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ lakossági igény alapján több új társasház villamosenergia-ellátásának biztosításához hálózatépítést végez a Veresács, a Fűrész és a Lengyel utcában.

Új nanoszkópiai eljárások fejlesztésén dolgoznak Szegeden

Élet-, anyagtudományi és környezetfizikai kutatások során is alkalmazható új nanoszkópiai eljárások és módszerek fejlesztésén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem szakemberei egy 796 millió forintos uniós támogatással indult projektben - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Uniós forrásból fejleszti hálózatát az Invitel

Uniós forrásból fejleszti hálózatát az Invitel

Az Invitel Távközlési Zrt. 1,95 milliárd forint európai uniós forrást nyert el legalább 30 megabit másodpercenkénti (Mbit/s) sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére 11 járás közel 100 településére vonatkozóan. A szegedi járásban is gyorsul az internet.

Újabb munkahelyeket teremt az EPAM Szegeden

Újabb munkahelyeket teremt az EPAM Szegeden

Bővíti jelenlegi kapacitásait és dolgozóinak létszámát Szegeden az amerikai szoftverfejlesztő EPAM Systems Kft. A cég 3,6 milliárd forintos beruházással a Tisza-parti városban és Debrecenben is fejleszt.

Szegedre navigált egy vezető informatikai cégFotógalériával

Szegedre navigált egy vezető informatikai cég

A jövőben Szegeden készülnek a prémium autós navigációs rendszerek. Az NNG új szegedi fejlesztőközpontjában – amelyet szerdán adtak át – jelenleg 30-an dolgoznak, de a létszámot középtávon 200 főre kívánják növelni.

ELI: februárban indulhat az építkezés

ELI: februárban indulhat az építkezés

A tervek szerint februárban elindulhat a szegedi lézerközpont építése. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás eredményét hamarosan kihirdethetik, februárban elhelyezhetik a kutatóközpont alapkövét, s ekkor el is indulhat az építkezés.

Száz dél-alföldi cég fejleszthet 5,7 milliárdból

Száz dél-alföldi cég fejleszthet 5,7 milliárdból

A kiemelt érdeklődésre tekintettel jelentősen megemelte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a kis- és középvállalkozásoknak kiírt telephely-fejlesztési támogatás összegét a Dél-Alföldön. A 2012-ben beadott pályázatokra így 2,5 milliárd forint helyett 5,7 milliárd forintot osztanak ki a mintegy száz nyertesnek.

Tovább szépül a Szegedi Vadaspark

Tovább szépül a Szegedi Vadaspark

Az elmúlt időszak fejlesztéseiben nagy hangsúlyt fektettek a Vadaspark szakemberei a dekorációra, a szép falfestésekre és táblákra. Nemcsak azért fontosnak ezeket, mert visszaadják az adott bemutatóhoz kapcsolódó természetes élőhely hangulatát, hanem ismereteket is átadnak így az ottani élővilágról, természetföldrajzi jellemzőkről, esetleg kulturális értékekről.

Korábbi híreink

A jövő nagy beruházásai Szegeden

A jövő nagy beruházásai Szegeden

Lassan összeáll az a fejlesztési irány, amelyet a város szeretne megvalósítani a 2014–2020 közötti uniós költségvetési ciklusban. Botka László polgármester előterjesztésében a pénteki közgyűlésen tárgyalják a lehetséges beruházásokat. Természetes a lista még nyitott.