Címoldal

Magyar fagylalt is különdíjat kapott egy nemzetközi versenyen

A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben.

Kíváncsi rá, mennyit kaszálnak a cukrászok egy gombóc fagyin? Kiszámoltuk

A jó és a rossz minőségű fagylaltot néha nem is olyan könnyű megkülönböztetni. Az Élelmiszerkönyv nem segít ebben, mi megpróbáljuk. - írja a hvg

Már Magyarországon is ehetsz fekete fagyit

Szeretnél fekete fagyival menőzni az Instagramon? Már Magyarországon is simán megteheted. Budapesten már kapható az új gasztróörület. -írja az nlcafe.hu

Narancsos-bazsalikomos csoki lett Szeged fagyija

Narancsos-bazsalikomos csoki lett Szeged fagyija

Közel száz fagyi versenyzett ma délelőtt 10 órától a Klauzál téren az Év fagylaltja címért. Az idén először megválasztották Szeged hűs édességét is: ez a narancsos-bazsalikomos csoki lett. Az Év fagylaltja pedig a sós karamellel ízesített mascarponés túrókrém.

Szegeden keresik az ország legjobb fagylaltját

Szegeden keresik az ország legjobb fagylaltját

szeged tv tartalom Ismét Szeged ad otthont az országos fagylaltversenynek. Majdnem százféle ízű finomságot kóstolhatunk meg a fesztiválhangulatú eseményen a jövő hétfőn. A szervezők célja a jó minőségű, természetes alapanyagokból készült fagylaltok népszerűsítése. A versenyt szórakoztató programok és koncertek kísérik, megválasztják Szeged kedvenc fagyiját is. (videóval)

Újra fagyi nap volt Szegeden

Újra fagyi nap volt Szegeden

szeged tv tartalom Az édességkedvelők már 5 éve ünneplik meg május 8-át, mint a magyar kézműves fagylalt napját. Ilyenkor országszerte féláron fagyizhatunk. Szegeden most kilenc cukrászda és fagyizó kapcsolódott be az akcióba. (videóval)

Ezzel etet az albán fagyimaffia

Találkoztál már olyan fagyizóval, ahol a remek látvány ellenére csupán egy hatalmas adag íztelen színes "fagyit" kaptál?! Ha még nem volt ilyen élményben részed, akkor jobb, ha elkerülöd a csalódást. Mutatjuk, hogyan ismerheted fel a silány minőségű fagyikat. - írja a penzcentrum.hu

A Vezúv lett a 2016-os év fagylaltjaFotógalériával

A Vezúv lett a 2016-os év fagylaltja

A zsűri tagoknak 95 fagylaltot kellett végig kóstolniuk és közülük választották ki 2016. év fagylaltját. Mind a szakmai és mind a társadalmi zsűrinek nehéz dolga volt, hisz rengeteg finom alkotás közül kellett választaniuk. Az év fagylaltja a budapesti Nándori Cukrászda Vezúv elnevezésű nyalánksága lett.

Ritornó, Angyali csók és társai a Kis VirágbanFotógalériával

Ritornó, Angyali csók és társai a Kis Virágban

Hétfőn délelőtt kezdődött el a Fagylaltverseny Szegeden a Virág Cukrászdában. Az ország számtalan cukrászdájából érkeztek fagylaltok, hogy a szakmai és a társadalmi zsűri elbírálja azokat. Nehéz dolguk lesz, mivel 95-ből kell kiválasztani a legjobbat.

Szegeden pénteken féláron is fagyizhatunk

Szegeden pénteken féláron is fagyizhatunk

Az idén is megrendezik a magyar kézműves fagylalt napját. Az akcióban részt vevő cukrászdákban pénteken féláron vehetjük meg a gombócokat. Szegedről eddig öten jelentkeztek a Torkos csütörtök „édes változatára”.

Korábbi híreink

Nívódíjas fagyit alkotott a szegedi A Cappella

Nívódíjas fagyit alkotott a szegedi A Cappella

Egy mézes-diós hecsedlifagylalt érdemelte ki az Év fagylaltja 2014 címet Soltvadkerten, ahol több mint ötven fagylalt közül választotta ki a győztest a zsűri. Az első alkalommal odaítélt Kézműves Fagylalt Nívódíjat a szegedi A Cappella Cukrászda és Kávéház kapta.

Több mint kétmillió tölcsér fagyit adott el

Hivatalosan nyugdíjba ment a világ legöregebb fagyisa, de valójában soha nem akarja abbahagyni az ipart. Paul Salamone (75) több mint ötven éve méri az édességet kicsinek, nagynak, és most, 75 évesen sem igazán tudja elképzelni enélkül az életét.

Szobrot kapott Bagaméri, a fagylaltos

„Meg vagyok átkozva" – mérgelődött annyiszor Bagaméri, a folyton pórul járt fagylaltárus a Keménykalap és krumpliorr című filmben.

Túl drága volt a fagyi Rómában

Róma polgármestere megkövette azt a négy brit turistát, akik csillagászati árat fizettek a fagylaltjukért a belváros egyik fagylaltozójában. Gianni Alemanno felajánlotta, hogy ha visszatérnek az örök városba, maga lesz az idegenvezetőjük.