Címoldal

Főzésben mérték össze tudásokat az iskolások

Rotyogott a paprikás krumpli a kondérokban szerdán délelőtt a Szegedi Szakképzési Centrum Hansági Ferenc Szakképző Iskolájában, ahol 9 általános iskola diákjai mérték össze szakácstudományukat.

Több tucat kakas végezte a bográcsokbanFotógalériával

Több tucat kakas végezte a bográcsokban

Kiskundorozsmán már hosszú évek óta hagyomány az őszi kakaspörkölt főzőverseny. Idén több mint 630 kiló húsból készültek a finomságok száznál is több bográcsban. A rendezvényt idén is együtt szervezte a városrész két képviselője Lauer István és Mihálffy Béla.

Folytatja az ordibáló szakács

További két évaddal hosszabbította meg a Fox csatorna az indulatkezelési problémákkal küzdő séf sorozatát, a Gordon Ramsay – A pokol konyháját, amelynek így tizenhetedik és tizennyolcadik évada is látható lesz. - írja az Origo

Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét

A Magyarországot képviselő Széll Tamás és csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntőjét, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett. - írja a travelo.hu

Indonéz ételeket kóstolhattak a diákokFotógalériával

Indonéz ételeket kóstolhattak a diákok

Immár harmadik alkalommal látogatott el Indonézia nagykövete Szegedre, a Hansági Ferenc Szakközépiskolába, ahol az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek a dél-kelet- ázsiai ország ételeivel és kultúrájával.

Kakasokról szólt minden DorozsmánFotógalériával

Kakasokról szólt minden Dorozsmán

Családi összejövetelből több száz fős rendezvénnyé fejlődött Kiskundorozsmán a Kakaspörkölt-főzőverseny. A Faragó téren idén, a rossz idő ellenére is közel 50 bográcsban rotyogott a pörkölt.

Kínai halászlé is lesz a halfesztiválon

Kínai halászlé is lesz a halfesztiválon

Ismét nemzetközivé varázsolja az SZTE Konfuciusz Intézete a pénteken nyíló halfesztivált. Az intézet idén már harmadik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol a kínai halászlé mellett más keleti ételeket is megkóstolhatnak a látogatók.

Elbukott Orbán szabadságharca

Előbb volt az ingyenes otthoni pálikafőzés jogának meghirdetése, majd lett rajta 1000 forint átalános adó, de Brüsszel köti az ebet a karóhoz. A kötelességszegési eljárás zajlik, a kormány titokban egyezetet(ne). - írja a hvg.hu

A Jóbarátok sztárja lánya miatt tud főzni

A Jóbarátok Joeyja a közelmúltban egy interjú során vallotta be, hogy a színészi karrierje előtt asztalosként dolgozott és azt állítja, az sem okoz neki komolyabb fejtörést, ha a házban elromlik valami, ugyanis szinte mindent meg tud szerelni. S ma már otthonosan mozog a konyhában is.

Megszűnt az ingyenes pálinkafőzés

Változtak a pálinkafőzésre vonatkozó szabályok, a magánfőzésre használt berendezéseket mostantól 15 napon belül be kell jelenteni. A január 1-je előtt vásárolt desztillálók bejelentési határideje január 15-én, holnap jár le.

Korábbi híreink

Angelina Jolie nem egy konyhatündér

A sztár arról vallott, hogy nem mindig jeleskedik a konyhában. A 39 éves színésznő gondban van, ha a főzéssel kapcsolatos alapvető dolgokról van szó. Elmondta, hogy a konyhai teljesítménye attól függ, mi is lesz pontosan a menü:

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Jön a fizetős M0-s, egy rakat új adó, illetve pár adókedvezmény, változnak a cafeteria szabályai, indul a fuvarozókat ellenőrző elektronikus rendszer, változik a KRESZ-vizsga, és az autóbontók is kapnak egy plusz adminisztrációt.

Új őrület: Kávéfőzés bicajozás közben

Tricikli? Kávézó? Triciklikávézó! Vagy ahogy alkotója nevezi: Pedalocafé. Saját tervezésű és építésű mobil kávézópultjával büszkén teker még a rossz időben is Irimiás Balázs (39). A szokatlan ötletet megvalósító Balázs még a barista szakmát is kitanulta a különleges járgány miatt.

Így kopaszt meg minket jövőre az állam

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot. Bár az internetadó kikerült a törvényből, de jön a szappan- és művirágadó, chipsadó a szeszes italok nagy részére, 50 százalékos reklámadó, a brutális élelmiszer-felügyeleti díj, az önkormányzatokat pedig ráengedik az eddig nem adóztatott dolgokra. A családi adókedvezmény kiterjesztése csak 2016-tól indul, viszont a friss házasok már jövőre havi ötezer forintos “nászajándékot” kapnak a kormánytól.

Ezerkétszáz szépkorú főzte a hallét a Partfürdőn

Ezerkétszáz szépkorú főzte a hallét a Partfürdőn

Szombaton rendezték meg a XVIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál leglátványosabb programját, a halfőzőversenyt az Újszegedi Partfürdőn. A város Idősügyi Tanácsa az idén már hetedik alkalommal szervezte meg a szegedi nyugdíjas klubok főzőversenyét, amelyet megtekintett Botka László polgármester is.

Stahl Judit 255 milliót keresett a főzéssel

Így építsen ön is cégbirodalmat! Stahl Judit (45) megcsinálta azt, amiről oly sokan csak álmodnak: műsorvezetőből üzletasszony lett, méghozzá a konyhában talált önmagára.

Nagy a baj, zugpálinkában úszik az ország

Egy szaklap szerint akár 20 millió litert is eladhatnak illegálisan a tavalyi rekordfőzésből. Szeszipari csődök jöhetnek.

Pucéran főzte a vacsorát a pofátlan betörő

Nem akart hinni a szemének a lakástulajdonos, amikor arra ért haza, hogy nemcsak betört hozzá valaki, de még mindig a lakásban tartózkodik és vidáman, egy szál semmiben épp tojást főz magának.

Gasztro-szeminárium Deszken

Gasztro-szeminárium Deszken

A Dél-Alföldi Eurotender, Ifjúsági, Kulturális, Oktatási és Környezetvédelmi Egyesület a „BACON – Borderland Area Cooking Network” című, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében szervezte meg április 27-én az első gasztro-szemináriumot Deszken.