Címoldal

Együtt: Nyitottá kell tenni a felsőoktatást

Együtt: Nyitottá kell tenni a felsőoktatást

szeged tv tartalom Újranyitnák az egyetemek és főiskolák kapuit, hogy bárki diplomát szerezhessen – legalábbis ezt hirdeti az Együtt. Ha kormányra kerülnek, négy pontban reformálnák meg a felsőoktatást. (videóval)

A Gál Ferenc Főiskola veheti át a gyulai egészségügyi képzést

A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működtetné a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést jövő februártól - közölte Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Lengyel állami kitüntetést kapott a Gál Ferenc Főiskola rektora

A Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjével tüntették ki Kozma Gábort, a szegedi Gál Ferenc Főiskola rektorát - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Eredményes hétvégét zártak a szegedi vívók

Eredményes hétvégét zártak a szegedi vívók

Április első hétvégéjén Debrecen városa adott otthont a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának ahol az SZTE-t 8 fős csapat képviselte.

Hittudományi diplomát is szerezhetnek az elítéltek

Hittudományi diplomát is szerezhetnek az elítéltek

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Fegyház és Börtön a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolával, hogy megkönnyítse az elítéltek társadalmi beilleszkedését a szabadulást követően.

Végleg lelépne Magyarországról az egyetemisták 37 százaléka

A magyar egyetemisták és főiskolások átlagosan 50 ezer forintból élnek havonta. A diákok 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százalékuk hosszabb távon is vállalna munkát külföldön. 37 százalékuk kész rá, hogy végleg elhagyja az országot. - írta a hvg

Közösen képeznek kétszakos tanárokat

Közösen képeznek kétszakos tanárokat

Közösen szervez kétszakos tanárképzést a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Főiskola, az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a Tisza-parti városban.

Szegediek is az év egyetemi sportolói között

Szegediek is az év egyetemi sportolói között

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE három versenyzője is kapott elismerést a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtökön ünnepségén. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon.

Nemzetközi biblikus konferencia Szegeden

Nemzetközi biblikus konferencia Szegeden

A Biblia és a gazdaság címmel nemzetközi biblikus konferencia kezdődik csütörtökön a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Hit évében megrendezendő konferenciára gazdasági témát választottak a szervezők, a tanácskozás mintegy negyven előadója a többi között azt vizsgálja, milyen a szegények és a gazdagok helyzete a bibliai szövegekben és az ókeresztény irodalomban.

Tourist Police: főiskolások segítik a járőröket

Tourist Police: főiskolások segítik a járőröket

A korábbi évekhez hasonlóan az idén nyáron is főiskolások segítik a rendőrség munkáját a turisták által kedvelt Tisza menti településeken, többek között Szegeden is. A programban részt vevő fiatalok augusztus 20-ig a rendőri munkát segítő feladatokat látnak el.

Korábbi híreink

40 év után fejezte be tanulmányait

A 61 éves Werner Kahmann csaknem egész életében főiskolai hallgató volt. 63 szemeszter után azonban végre megkapta diplomáját, és mérnöki titulusát a Kölni Egyetemen- adja hírül a bumm.sk portál.

Szegeden tanácskoznak a hittudósok

Szegeden tanácskoznak a hittudósok

Jézustól Krisztusig címmel rendeznek háromnapos biblikus konferenciát keddtől Szegeden, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A nyilvános tanácskozáson több mint húsz, hazai és külföldi neves tudós vesz részt.

Holnap kiderülnek a felvételi ponthatárok

Kedden este körülbelül 8 órára várható, hogy nyilvánosak lesznek a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai.