Címoldal

Az autója helyett önmagáról küldött fotókat a biztosítónak egy nő

Alyssa Stringfellow biztosítást akart kötni az autójára. A nagyanyja is segített neki az ügyintézésben, ő tolmácsolta a biztosítótársaság kérését. "Azt mondta, hogy szükségük lesz a jogosítványomra, a születési évszámomra, illetve három fényképre, egyre szemből, és egy-egyre mindkét oldalról" - idézte fel a Facebookon a történteket. - írja a 444.hu

Zseniális street fotókon a kínai hétköznapok

Liu Tao kínai fotós a pillanat kiszúrásának és elkapásának nagymestere. - írja a nuus.hu

Pillanatok Gyenes Kálmán objektívén keresztül

Pillanatok Gyenes Kálmán objektívén keresztül

Gyenes Kálmán legendás fotóművész munkáiból nyílik kiállítás a szegedi Fekete házban. A fényképeken megjelenik a hetvenes-nyolcvanas évek szegedi panelvilága, a rendszerváltás ikonikus pillanatai, Szeged sportéletének momentumai és Erdély magával ragadó világa. A „Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül” című tárlatot október 13-án, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Friss fotókon a 87 éves Sean Connery

Az egyik legnépszerűbb James Bondot manapság már alig láthatjuk, Sean Connery ugyanis néhány éve hivatalosan is nyugdíjba vonult, így nemcsak a filmvászonról tűnt el, de a vörös szőnyeges eseményeken sem jelenik meg. - írja a femina.hu

Ránk vigyorgott a szuperhold - csodás magyar képek születtek

A november 14-i szuperhold látványos holdkeltéket produkált országszerte. Az MTI fotósai a Zala megyei Nagykanizsán és a Nógrádmegyei Sóshartyánban örökítették meg az égi jelenséget. - írja a hvg

Fényképeken elevenedik meg a világháború

Katonáskodó nagyapáinkat és dédszüleinket ismerhetjük fel azon a különleges kiállításon, amelyet az I. világháború alatt készült fotókból állítottak össze. A képeket magángyűjtő fotós őrizte meg és meglepően jó állapotban láthatók a Kormányhivatal előcsarnokában a Rákóczi téren. (videóval)

Kép, alkotás: fotóművészeti telep Szegeden

Kép, alkotás: fotóművészeti telep Szegeden

Augusztus végén, szeptember elején rendezik, két napos workshopot is tartanak. Nem akárkik a résztvevők.

A szemünk előtt lett felnőtt Daniel Radcliffe

A szemünk láttára nőtt fel a moziban Harry Potterként, és ugyan maga is tisztában van vele, hogy sokan egy életen át csak a szemüveges varázslótanoncot látják majd benne, ő mindent megtesz azért, hogy ez ne így legyen. - írja az nlcafe.hu

Ha ezer fényképből kettő jó, akkor az már jó

A világ egyik legjobb természetfotósához, Máté Bencéhez megyünk, ha tudjuk, ellessük a szakajtónyi díjjal jutalmazott mester néhány trükkjét. Utóbb az is kiderül, hogy Robert Capának nem feltétlenül volt igaza. - írja az Origo

Szelfizzen a Loch Ness-i szörnnyel!

Ötvenezer fontot (22,25 millió forintos összeget) ajánlanak a Loch Ness Marathon szervezői a megmérettetés azon részvevőinek, akik a tó legendabeli lakóját, a híres szörnyet is ábrázoló szelfit készítenek magukról a szeptemberi futáson.- írja a webbulvár

Korábbi híreink

Fotókon a sokat látott Széchenyi tér

Fotókon a sokat látott Széchenyi tér

Az első világháború idején bevonuló francia hadsereg, tankok a Városháza előtt 1956-ban, a nagy árvíz pusztítása – a szegediek Széchenyi terének elmúlt 150 évéből, a rendkívüli eseményekből és a hétköznapok érdekességeiből szemezget a Fekete ház új fotókiállítása. A sokat látott tér című tárlatot január 21-én, szerdán 17 órakor nyitják meg.

Zsidó fotográfusok képeiből nyílt kiállítás

Zsidó fotográfusok képeiből nyílt kiállítás

Zsidó származású fotográfusok - Bäck Manci, Kárász Judit, Liebmann Béla és Müller Miklós - alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a szegedi Móra-múzeumban.

Száz fotó a XX. századi Szeged száz évéről

Száz fotó a XX. századi Szeged száz évéről

100 fotóval szemléltetik Szeged 100 évét a Fekete ház új kiállításán. A XX. századi Szeged villanófényben című tárlaton a látogatók megismerhetik a város egy évszázadának mindennapjait vagy éppen történelemformáló pillanatait. A február 6-án, szerdán 17 órakor nyíló kiállításon minden évtizedről 10 képet mutatnak be a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből.

Szegedi turistacélpontokat mutat egy hőtérkép

Szegedi turistacélpontokat mutat egy hőtérkép

A Dómot, a Széchenyi és a Dugonics teret, valamint a Tisza-partot örökítik meg a hozzánk látogató turisták legtöbbször fényképezőgépeikkel. A Sightsmap szolgáltatása egy hőtérképen mutatja meg, mely helyszíneket szeretik a leginkább fotózni az emberek, azaz melyek a legnépszerűbb látványosságok. A világtérképen Szeged is megtalálható.

Művészekről mesélnek Keleti fotói a REÖK-ben

Művészekről mesélnek Keleti fotói a REÖK-ben

Keleti Éva fotográfus legendás képeiből nyílt kiállítás a Reök-palotában. A magyar fotográfia nagyasszonyának alkotásain az elmúlt évtizedek magyar kulturális életének legnagyobb alakjai jelennek meg, amelyeket január 12-ig láthat a közönség az összművészeti központ első emeletén.

Saját fotóik buktatták le a graffitizőket

Saját fényképezőgépük buktatta le azt a két szegedi fiatalt, akik kedden az esti órákban falfirkákat készítettek Szegeden a Lomniczi utcán lévő garázssor ajtajain.

A régi Szeged képei a Kass Galériában

A régi Szeged képei a Kass Galériában

Kárász Judit szegedi fotográfus műveiből nyílik kiállítás pénteken a Kass Galériában. Kárász az első művész, aki komolyabb fotótanulmányokat készített Szegedről és a vidéki parasztéletről: képein az 1930-as évek Szegedének épületei és a tanyavilágban élők mindennapjai elevenednek meg.

Videó - 8 perc alatt 12 évet öregedett

Egyre nagyobb teret hódít az új divathullám, melynek lényege, hogy az emberek minden nap készítenek egy képet magukról, majd kellő mennyiség után filmként állítják össze. Noah Kalina viszont nem most kezdte.