Címoldal

Hülye angolok, angol hülyék: 2017-ben több energiát termeltek széllel, mint szénnel

Együtt örül az energetikai szektor és a zöldek Nagy-Britanniában. A megújulókra alapozott termelés ugyanis működik, minden várakozáson felül fejlődik, és még a Greenpeace szerint is olyan szintet ért el az idén az emisszió-mentes energia, ami még egy évtizede is teljességgel elképzelhetetlen volt. - írja a 444.hu

Mátrai Erőmű - Orosz árnyék Mészáros Lőrinc mögött

Orosz érdekeket képviselhet az energetikai nagybevásárlásban az első számú magyar oligarcha, Orbán Viktor miniszterelnök barátja. - írja a nepszava.hu

Könyékig turkál a NER-elit a paksi kasszában

Egy múlt heti paksi lakossági fórumon a kormány illetékesei néhány millió forintra becsülték a tervezett atomerőmű-bővítés reklámozására fordított összeget, a Közérdekvédelmi Központ viszont – a megszerzett szerződések alapján – egymilliárd forintos kommunikációs költést talált. A szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok a paksi beruházással kapcsolatos összes előzetes korrupciós aggályt alátámasztják. - írja a nepszava.hu

Szeged mellett épít naperőművet az Alteo

Szeged mellett épít naperőművet az Alteo

Az Alteo csoport naperőművekkel bővíti portfolióját: szerződést írt alá a Domaszék2MW Naperőmű Kft. megvásárlásáról az EOGEN Csoporttal, így 800 millió forint értékű zöldmezős beruházás keretében 2 megawattos naperőművet létesít a Szeged melletti Domaszék külterületén.

Értetlenül áll a szakma Orbánék tilalma előtt

Tovább nehezítené a szélerőművek létesítését Lázár János miniszter – amellett, hogy ­amúgy tíz éve tilos szélerőművet létesíteni. - írja a nol.hu

Felfüggesztetheti az EU a paksi bővítés terveit

Az Európai Bizottság valószínűleg csütörtökön hivatalos felszólító levelet küld Budapestnek, melyben felszólítja a kormányt, hogy a paksi projektet érintő minden folyamatban lévő és tervezett további beszerzést függesszen fel - írja a hvg.

Kevés hiányzott a Szedeák-csodához

SZEGED TV - A sérült Branko Jereminov nélkül is ki-ki mérkőzést játszott a bajnoki döntőre is esélyes Paks otthonában a Naturtex SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

Pofára esés lett Orbánék arrogáns blöffjéből

Sorozatban sértette meg az uniós jogszabályokat az Orbán-kabinet az új paksi blokkok fűtőanyag-beszerzéséről szóló megállapodás aláírásával. A lépéssel a kormány kettős csapdába manőverezte magát, amelyből nagyon nehéz lesz kijutnia.

Új biogázerőművet avattak a hulladéklerakóban

Új biogázerőművet avattak a hulladéklerakóban

A depóniagázt hasznosító új erőművet alakított ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az ENER-G Zrt.-vel együttműködve a szegedi regionális hulladéklerakóban, a beruházást szerdán adták át.

Pánik a városban: tömeges kirúgás az atomerőműben?

Az Orbán-kabinet a paksi atomerőmű vezérkarának a lecserélésére készül – értesült a Népszabadság. Lázár János a hét elején már említette, hogy változások várhatók. A bejelentés akkor teljes értetlenséget keltett, mostanra viszont –legalábbis Pakson – a tanácstalanság ijedtségbe ment át.

Korábbi híreink

Alakul a botrány: máris fizetni kell Paksért

Hamarabb kezdjük meg fizetni a paksi gigahitel önrészét, mint azt Lázár János mondta, ha pedig késünk a törlesztéssel, jó nagy büntetést kapunk. Többek között ez derült ki a hivatalos orosz portálra kikerült szerződésből, és még sok új, a magyar kormány által elhallgatott részlet – írja az Index.

Paks 2: A kormány saját szabályait sem tartja be?

Paks2 előkészítéséről ma szinte semmit sem tudunk, ahogy az Országgyűlés tagjai sem, pedig ők ma döntenek a 3000 milliárd forintnyi hitel felvételéről. Egy ilyen döntés nemcsak felelőtlen, de ellentétes is Magyarország érdekeivel. A saját unokáitokat áruljátok el!

7000 milliárdba is fájhat a paksi bővítés

Az Együtt-PM számításai szerint a kamatterhekkel és az önrésszel együtt akár a hétezer milliárd forintot is elérheti a paksi erőmű bővítésének teljes költsége.

Unokáink is fizetni fogják Orbánék hitelét

Benyújtotta a kormány szerdán az Országgyűlésnek a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges állami hitel folyósításáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot.

Harminc éve történt a csernobili katasztrófa

Ma 30 éve, 1986. április 26-án történt a világ eddigi legnagyobb atomerőművi katasztrófája. A hatóságok most úgy döntöttek, hogy a károk felszámolása érdekében atomtemetőt építenek.

Választási blöff az olcsó paksi áram

A kormánynak mindeddig nem sikerült túl sok igazat mondania a paksi beruházással kapcsolatban. Kiderült, hogy sem a törlesztés, sem a hitel nem úgy hívható le, ahogy állították, amiről pedig igazán beszélni kéne, azt titkosították. Most a fejlesztési miniszter beszél mellé az olcsó áramról.

A cseheknek már nem kell az orosz atomerőmű

Csehország az ukrajnai események ellenére sem szüntetheti meg gazdasági együttműködését Oroszországgal - jelentette ki hétfőn Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, így próbálva tompítani Martin Stropnicky védelmi miniszter szavait.

Tizenegy "nem" a paksi bővítésre

Az Energiaklub szerint a sebtében meghozott bővítésnek nincs szakmai alapja: sem a megvalósíthatóságot, sem az esetleges alternatívákat nem vizsgálták meg.

Úgy lesz olcsó a paksi áram, hogy mi fizetjük meg

A paksi bővítés nélkül nincs magyar gazdaság, nincs energiaellátás – ezt Orbán Viktor jelentette ki. De ami a legfontosabb: nincs rezsicsökkentés. A 3 ezer milliárdos orosz hitel pedig azért jobb, mint a korábbi IMF kölcsön, mert az oroszok nem szólnak bele az elköltésébe.

Sokba kerül Orbán titkos üzlete

Elkapkodott, felelőtlen lépésnek minősítették a szakértők, hogy Orbán Viktor kormányfő tegnapi, Vlagyimir Putyinnal folytatott moszkvai tárgyalásán egyezményt kötött Oroszországgal a paksi atomerőmű újabb két blokkal történő bővítéséről, s beruházáshoz mintegy tíz milliárd euró hitel felvételéről is megállapodott.

Archívum