Címoldal

Megint jöhetne egy rezsicsökkentés

Továbbra is lenne lehetősége a kormányzatnak rezsicsökkentésre, ha az valóban szándékában állna. A jelenlegi energiabeszerzési árak ugyanis lehetővé tennék a lakossági áram-, földgáz- és távhőárak mérséklését – tudtuk meg szakértőktől. - írja az mno.hu

A téli szünet után most újraindul az egyetemi élet

A téli szünet után most újraindul az egyetemi élet

Az energiatakarékosság jegyében az elmúlt tíz napban téli szünetet tartott a szegedi egyetem és bezárta épületei nagy részét. Kedden reggel viszont újraindul az élet az intézményben, amely tavaly 60 millió forintot takarított meg fűtésszámláján.

Hülye angolok, angol hülyék: 2017-ben több energiát termeltek széllel, mint szénnel

Együtt örül az energetikai szektor és a zöldek Nagy-Britanniában. A megújulókra alapozott termelés ugyanis működik, minden várakozáson felül fejlődik, és még a Greenpeace szerint is olyan szintet ért el az idén az emisszió-mentes energia, ami még egy évtizede is teljességgel elképzelhetetlen volt. - írja a 444.hu

Téli szünetet tart az Egyetem

Téli szünetet tart az Egyetem

Magyarország legzöldebb egyeteme, az SZTE, 2017. december 23. és 2018. január 1. között téli szünetet tart az energiatakarékosság jegyében. 2012 óta hagyomány, hogy az évvégi ünnepek idején a Szegedi Tudományegyetem bezárja oktatási épületei nagy részét, ugyanakkor egészségügyi részlegeit, természetesen, folyamatosan működteti.

Az ügyfelek elégedettek az áramszolgáltatóval

Az ügyfelek elégedettek az  áramszolgáltatóval

A Magyar Energiafogyasztók Szövetsége ismét az ügyfelek elégedettségét bizonyító díjat, az Energiafogyasztók Díját adta a Nemzeti Közművek egyetemes áramszolgáltatójának és áramhálózati engedélyesének.

Rendhagyó órát tartott az energianagykövet

Rendhagyó órát tartott az energianagykövet

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal pályázatán Energiakövet 2017 címet elnyert Gyulánszki Zsuzsanna a szegedi Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában tartotta első, rendhagyó tanóráját kedden.

Orbánék elmérték - Atom helyett zöldenergiát akarnak a magyarok

Ha manipulációs szándék nélkül teszik fel nekik a kérdést, honfitársaink háromnegyede csak a megújulókra adna állami pénzt. - írja a nepszava.hu

Napelemek kerülnek a szegedi szakképző iskolák épületeire

Napelemeket telepítenek a szegedi szakképző iskolák épületeire jövő év elejére - tájékoztatta a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-t.

Geotermikus energiával fűtene a SZETÁV

Geotermikus energiával fűtene a SZETÁV

szeged tv tartalom Termálvízzel váltaná ki az elégetett gáz egy részét a Szetáv. Szeged legnagyobb környezetszennyező vállalata egy uniós pályázat segítségével 10 milliárd forintból korszerűsítené az elavult távfűtő rendszert. Ezzel nemcsak a cég működése, a város levegője is javulna. (videóval)

Országos szolgáltatói engedélyt kért a Démász

Országos szolgáltatói engedélyt kért a Démász

Az idén már a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó Démász országos egyetemes szolgáltatói engedélykérelmet nyújtott be a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatalhoz.

Korábbi híreink

Energiatakarékos a szegedi lakások többsége

Energiatakarékos a szegedi lakások többsége

szeged tv tartalomEgy országos felmérés szerint hazánkban átlagosan közepes a lakások és a lakóházak energiatakarékossági mutatója. Ingatlanos tapasztalat szerint Szegeden az eladásra szánt épületeknél jobb a helyzet. A hőszigetelés ára azonban nem minden esetben térül meg. (videóval)

A hidegben több energiát fogyasztunk

A hidegben több energiát fogyasztunk

szeged tv tartalomJelentősen nőtt az elmúlt napok hideg időjárása miatt az energiafogyasztás. Szegeden és a térségben mind a gázból, mind áramból többet fogyasztunk, mint a korábbi időszakokban és a Távfűtő Kft. is majd egy ötödével több gázt éget el, hogy biztosítsa a lakások ellátását. (videóval)

Geotermikus kutatások indulnak Szegeden

Geotermikus kutatások indulnak Szegeden

szeged tv tartalomFebruártól kútfúrás kezdődik az egykori kábelgyár területén. A Hansa-Kontakt Inveszt Kft. majdnem 1,7 milliárd forintból kutatja a geotermikus energia hasznosítási lehetőségeit. Ehhez egy kísérleti rendszert építenek ki. A cég mintegy 980 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert erre a fejlesztésre. (videóval)

Az idén is téli szünettel spórol az egyetem

Az idén is téli szünettel spórol az egyetem

Az energiatakarékosság jegyében idén is téli szünetet tart a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény épületei nagy részét bezárja december 24. és január 1. között.

200 millióval csökkenhet az egyetem energiaköltsége

200 millióval csökkenhet az egyetem energiaköltsége

Több mint kétszázmillió forinttal csökkenhet a Szegedi Tudományegyetem villamosenergia- és földgázszámláinak végösszege, mert a felsőoktatási intézmény megújította szerződéseit a szolgáltatókkal.

Sokat spórol az Szegedi Tudományegyetem

Sokat spórol az Szegedi Tudományegyetem

Az ország legzöldebb egyeteme minden lehetséges módot fölhasznál az energiafogyasztása csökkentésére. A Szegedi Tudományegyetem a szolgáltatókkal is frissíti szerződéseit, így az intézmény villamosenergia és földgáz számláinak végösszege a 2016-2017. tanévben akár több mint 200 millió forinttal is csökkenhet.

Energiahatékonyságról és Innovációról a ligetben

Energiahatékonyságról és Innovációról a ligetben

A villamosenergia ipar innovációja és a fenntarthatóság áll a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szeptember 14-én kezdődött, 63. Vándorgyűlés és Kiállítás fókuszában, amelynek ezúttal Szeged ad otthont. A szervezők ezúttal egy szabadtéri bemutatón is népszerűsítették célkitűzéseiket.

Fórum az energiafelhasználásról

Fórum az energiafelhasználásról

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, az MTA Energetika és Környezet Albizottsága, a MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biofizikai Intézete, és a Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportja augusztus 26-án nyilvános fórumot tart Energián és környezetünk címmel.

Kéthetes „klímaszünetet” tart az egyetem

Kéthetes „klímaszünetet” tart az egyetem

Mától két hétre bezárt a Szegedi Tudományegyetem épületeinek nagy része, kéthetes szabadságát tölti számos egyetemi dolgozó. A nyári szünetben az intézmény egészségügyi részlegei működnek.

Totális bukás lett a beváltott ígéretből

Az elmúlt hat évben a Fidesz betartotta az energiaiparral kapcsolatos választási ígéreteit: Orbán Viktorék, amit csak lehetett, megvettek. Ugyanakkor egybehangzó szakmai értékelések szerint az állam energetikai felvásárlásai üzleti szempontból totális bukást jelentenek. - írja a nol.hu

Archívum

Ingyen fűthetnénk a vizünkkel

Az EDF Démászé az Energiafogyasztók Díja

Geotermikus energiával spórol a „zöld egyetem”

A Kúria elnöke visszaszólt Orbánnak

Veszteségbe fordul az Elmű, lefújják a beruházásokat

Kisfilmeket várnak az okos energiáról

Csúnya meglepetés érheti az autósokat a kutaknál

A „zöld” Szegórát népszerűsítették

Naperőmű termeli az áramot a Csillagban