Címoldal

Teniszverseny nyitja a Szent-Györgyi emlékévet

Teniszverseny nyitja a Szent-Györgyi emlékévet

A Szent-Györgyi emlékév első eseményeként teniszversenyt rendez szombaton az SZTE Alma Mater. A jubileumi programsorozatot a középiskolásoknak meghirdetett Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny zárja decemberben.

Szent-Györgyi emlékévet rendez az egyetem

Szent-Györgyi emlékévet rendez az egyetem

Jubileumi programokkal, köztük rangos természettudományi verseny megrendezésével emlékezik a Szegedi Tudományegyetem arra, hogy egykori rektora, Szent-Györgyi Albert 80 éve vette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat.

Sikeres volt a Vedres-emlékév

Sikeres volt a Vedres-emlékév

szeged tv tartalom Véget ért a Vedres István emlékév. Egy sokoldalú mérnök-polihisztor munkáját ismerhették meg idén a szegediek. A szervezők szerint bár munkája nagy részét elvitte a tiszai árvíz, de építészeti stílusának jegyei máig itt vannak a városban.

Sétálva ismerheti meg a szegedi Vedres épületeket

Vedres István városi főmérnök születésének 250., halálának 185. évfordulója alkalmából a Közgyűlése a 2015-ös évet Vedres István-emlékévvé nyilvánította. A sok különféle program mellett az emlékév keretében szervezik meg a Vedres épületeket bemutató sétát.

Vedres Istvánra emlékeznek a Belvárosi temetőben

A Vedres-emlékév keretében Vedres István halálának 185. évfordulójára emlékeznek november 4-én, szerdán 11 órakor a város főmérnökének Belvárosi temető III. parcellájában lévő síremlékénél.

Orgonaest idézi fel Vedres emlékét Szőregen

Orgonaest idézi fel Vedres emlékét Szőregen

Szeged város egykori főmérnökére, Vedres Istvánra emlékeznek Szőregen. Az általa tervezett templomban Csanádi László orgonaművész ad koncertet.

Akit még a dóm harangjai is megtiszteltekFotógalériával

Akit még a dóm harangjai is megtiszteltek

Koszorúzásra gyűlt egy kisebb tömeg a Pantheonba, már majdnem véget is ért, amikor teljesen váratlanul megszólaltak a harangok.

A Pósa Lajos emlékév programjai

Július 9-én, szerdán délután 3 órakor a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában megkoszorúzzák a magyar gyermekirodalom klasszikusának, Pósa Lajosnak a domborművét. Az író halálának 100. évfordulóján emlékbeszédet mond Papp Andrea, a Dugonics Társaság elnökségi tagja.

Pósa Lajos emlékév kezdődik a városházán

Pósa Lajos emlékév kezdődik a városházán

Pósa Lajos Szegeden címmel tartanak megemlékezést a városháza házasságkötő termében a költő halálának 100. évfordulója és a Költészet Napja alkalmából pénteken délután 4 órakor.

Verdire hangol novemberben a színház

Verdire hangol novemberben a színház

A Verdi-emlékévhez kapcsolódó programokkal, három bemutatóval – egy balett, egy színmű és egy zenés darab premierjével – várja a szegedi közönséget a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház. Különleges zenei élménynek ígérkezik a Szeged Első Lions Klub jótékonysági rendezvénye is, amelyen a Magna Cum Laude ad koncertet.

Korábbi híreink

Emlékkoncert Szent-Györgyi Albert tiszteletére

Emlékkoncert Szent-Györgyi Albert tiszteletére

Mintegy egyórás hangversennyel kapcsolódik a Szent-Györgyi Emlékév programsorozatához a Szegedi Szimfonikus Zenekar: szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban idézik meg a tudós Nobel-díja tiszteletére adott 1937-es koncertet.

Szent-Györgyi Albertre emlékeznek

Szent-Györgyi Albertre emlékeznek

A Szent-Györgyi Albert emlékév egyek legeseménydúsabb hete következik hétfőtől. A Nobel-díjas szegedi tudósra többek között előadásokkal, koncerttel, tudományos sétával és kiállítással is emlékeznek az elkövetkezendő napokban.

Programsorozat idézi fel Szent-Györgyi emlékét

Programsorozat idézi fel Szent-Györgyi emlékét

Tanulmányi versennyel, szabadegyetemi előadásokkal, sport- és kulturális eseményekkel folytatódik a Szent-Györgyi-emlékév programsorozata Szegeden.