Címoldal

Nevezzünk el közösen egy bolygót!

Versenyt hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy kicsi, jeges bolygó elnevezésére. Nevezzünk el közösen egy bolygót! - írja az anna.hu

Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamosFotógalériával

Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamos

Évek óta hagyomány, hogy Szeged testvérvárosairól elneveznek egy-egy villamost. Így fut már a városban Turku, Rahó, Darmstadt, Nizza valamint Kotor nevét viselő jármű. Idén 30 éves a Szeged-Cambridge kapcsolata, ebből az alkalomból az angliai város neve is felkerült egy villamosra.

Megálló őrzi majd a gimnázium régi nevét

Megálló őrzi majd a gimnázium régi nevét

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság csütörtök reggeli ülésén néha ironikus stílusban, olykor pedig kifejezetten éles hangnemben vitatkoztak a jelenlévők arról, milyen módon nevezzenek át szegedi buszmegállókat.

Hogyan kapták a nevüket a leghíresebb vállalatok?

Tudta, hogy a reebok afrikaansul egy antilopfajt jelent? Na ugye. A Häagen-Dazs pedig átverés. Olvassák el, hogy miről kapták a nevüket a legnagyobb és legismertebb cégek. - írta a Kreatív

Tulipánt neveztek el Paul McCartneyról

Egy holland kertész tulipánt nevezett el kedvenc zenészéről Paul McCartneyról, aki a múlt hétvégén adott két teltházas koncertet Amszterdamban. - írja a webbulvár.hu

Nem nevezhetik a lányukat Nutellának

Megtiltotta a bíróság egy francia párnak, hogy nemrég született lányukat a népszerű mogyorókrém után nevezzék el, az indoklás szerint a gyermek csúfolódások célpontja lenne.

Felavatták a Horn-termet az Európai Parlamentben

Egy régi demokráciában nem nagy dolog demokratának lenni, egy évtizedes diktatúrában viszont államférfiúi tett; Horn Gyula pedig igaz demokrata volt – többek között ezekkel a szavakkal méltatta a néhai magyar miniszterelnököt Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának vezetője, amikor hivatalosan is átadták azt a tanácstermet, amely a jövőben Horn Gyula nevét viseli az EP-ben.

Metrómegállót neveznek el David Beckhamről

A futball-legendáról nevezik el a londoni metró egyik megállóját a világ talán leghíresebb és legszövevényesebb vasúthálózatának 150. évfordulója alkalmából. De mások is sorra kerülnek!

Kisbolygót neveztek el Gárdonyi Gézáról

Gárdonyi Géza nevét viseli annak a nyolc magyar felfedezésű kisbolygónak az egyike, amelynek elkeresztelését a múlt év végén hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió - adta hírül az Egerben megjelenő Egri Magazin legfrissebb száma. A kisbolygót szegedi szakemberek fedezték fel 2003-ban.

Hotdogot neveztek el a szexi színésznőről

Nagy dolog, ha valakit Oscarra jelölnek, de Anna Kendrick akkor érezte meg igazán a dicsőség ízét, amikor megtudta, hogy hotdogot neveztek el róla.

Korábbi híreink

Magyar nevű kisbolygók serege

Magyar nevű kisbolygók serege

Az elmúlt másfél évben 25 magyar felfedezésű kisbolygó névjavaslatát fogadta el a Nemzetközi Csillagászati Unió. Legtöbbször híres csillagászokról, kutatókról és sportolókról kapták nevüket ezek az égitestek.

Beyonce a darázsderekú lódarázs

Az utóbbi időben egyre többször neveznek el újonnan felfedezett állatokat sztárokról. A sorban megtalálható Beyonce, John Cleese, George Bush, Kate Winslet és Károly brit herceg is.