Címoldal

Továbbra is a legzöldebb hazai egyetem az SZTE

Továbbra is a legzöldebb hazai egyetem az SZTE

Javított múlt évi „zöld eredményén” a Szegedi Tudományegyetem. A GreenMetric 2017-es világrangsorában az SZTE 88. lett, és a tavalyi 107. helyről úgy lépett előrébb, hogy egyetlen év alatt több mint 100 intézménnyel több töltötte ki a zöld kérdőívet. Az SZTE az európai green-listán a 42., Magyarországon őrzi pozícióját: a legzöldebb hazai egyetem.

A legjobb hallgatókat díjazták az egyetemen

Fotós orvostanhallgató, lézerspecialista és stroke-ot kutató hallgató is van az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei díjazottjai között. (videóval)

Cristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte Messit

Csütörtök este Párizsban hirdették ki a futball legfontosabb egyéni díja nyertesének nevét. A szupersztár ötödször győzött. - írja az Index

Rátz Tanár Úr díjat kapott  a szegedi Gál Béla

Rátz Tanár Úr díjat kapott  a szegedi Gál Béla

Rátz Tanár úr díjat kapott Gál Béla. A pedagógusszakma Kossuth-díját magyar tulajdonú magáncégek alapították, minden évben négy, matematika, fizika, kémia vagy biológia szakos tanár kapja meg. (videóval)

A Véradás Világnapján köszöntötték a véradókat

A Véradás Világnapján köszöntötték a véradókat

szeged tv tartalom A magyar véradók napján, november 27-dikén a Megyeháza Éttermében köszöntötték a régió legkitartóbb önkénteseit. A Véradó Szolgálat kitüntetéseket adott át, és ez alkalommal osztották ki annak a pályázatnak a díjait, amelyben gyerekek rajzoltak a véradás fontosságáról. (videóval)

Két elismerést is kapott a DÉMÁSZ Szeged VE

A Magyar Evezős Szövetség évzáróján két elismerést is kapott a szegedi egyesület. Dani Zsolt 2017 legjobb utánpótlásedzője, a DÉMÁSZ Szeged VE pedig az év utánpótlás-csapata lett.

Aranyanyu lett egy szegedi doktornő

Aranyanyu lett egy szegedi doktornő

szeged tv tartalom Különleges díjat kapott dr. Maráz Anikó, aki a szegedi Onkológiai Klinikán látja el betegeit. A szakembert egyik betege jelölte a díjra kiemelkedő embersége és őszintesége miatt. A szegedi onkológus orvosnő kategóriában került a döntőbe. (videóval)

Szegedi cég nyerte Szerethető Munkahely Díjat

Egy szegedi kisvállalkozás, az Autotherm nyerte el ebben az évben a Szerethető Munkahely Díjat. A versenyen 2017-ben több mint 200 cég indult, a győztesekről szavazás útján döntöttek.

Újra a csúcson Cristiano Ronaldo

Zsinórban másodszor, összesen ötödjére nyerte a portugál Cristiano Ronaldo az év játékosának járó elismerést a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség gáláján. Zinédine Zidane lett a legjobb edző, a legszebb találatnak járó Puskás-díjat pedig a francia Olivier Giroud kapta. - írja a Blikk

A kaliforniai filmfesztiválon nyert díjakat a Kincsem

Herendi Gábor Kincsem című alkotása a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr, valamint a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon.

Korábbi híreink

Aranyanyu elismerést kaphat egy szegedi orvosnő

szeged tv tartalomAranyanyu lehet dr. Maráz Anikó, aki a szegedi Onkológiai Klinikán látja el betegeit. A szakember orvosnő kategóriában került a döntőbe. 2015-ben egy szegedi nőgyógyász, Katona Renáta kapta a díjat, melynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelése.

Díjazták az év legjobb magyar humoristáját

Aranyosi Péter kapta az idei Karinthy-gyűrűt. A Rádiókabaréban, illetve az utóbbi időben a közmédia szórakoztató műsoraiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotókat és előadókat elismerő díjat csütörtökön adták át a Magyar Rádió Márványtermében. - írja az Origo

Elismerést kaptak a legjobb diákok

Elismerést kaptak a legjobb diákok

Ujhelyi István immáron tizenötödik alkalommal ajánlotta fel elismerése jeléül az általa alapított Pro Bono Publico emlékplakettet azoknak a diákoknak, akik a 2016 /2017-os tanévben szorgalmas és kitartó tanulás mellett a legkiválóbb közösségi munkát nyújtották iskolájukban.

Támogatja a tehetségeit Szeged

Támogatja a tehetségeit Szeged

Csütörtök délután a városháza dísztermében adták át a művészeti alkotói támogatásokat, a művészeti pályakezdői támogatásokat, valamint a művészeti ösztöndíjakat azoknak a pályázóknak, akik elnyerték a közgyűlés Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottságának támogatását.

Vöröskeresztes elismerés a Szeged Televíziónak

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete pénteki rendezvényén az Év Médiatámogatója elismerést adományozta a Szeged Televíziónak, kiemelve, hogy televízió folyamatosan tájékoztatja a közönséget a Vöröskeresztes programokról, eseményekről, emellett a Képújságban rendszeresen ismerteti a véradások időpontját, helyszíneit.

Szent György napján rendőröket köszöntöttek

Szent György napján rendőröket köszöntöttek

Egy kormányhatározat értelmében több mint negyedszázada Sárkányölő Szent György ünnepe, április 24-e a Rendőrség napja. A szolgálatot teljesítők patrónusának ünnepén a megyei rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült.

A legjobb munkáltatók közé került a Pick Zrt.

A legjobb munkáltatók közé került a Pick Zrt.

szeged tv tartalomEgy kutatás adataiból kiderül, hogy a dolgozók néha még a fizetésnél is előbbre tartják a kiszámítható, hosszú távon tervezhető munkahelyet és azt, ha a foglalkoztató tiszteletben tartja a munka és magánélet arányát. (videóval)

Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége hétvégi tisztújító közgyűlésén.

Ujhelyi István az Év Európai Parlamenti képviselője lett

Ujhelyi István az Év Európai Parlamenti képviselője lett

Egyedüli magyar uniós honatyaként, az Év Európai Parlamenti Képviselője díjat vehette át szerda este Ujhelyi István Brüsszelben. Az MSZP politikusa és a párt alelnöke a közlekedési és idegenforgalmi bizottsági munkáját érintő elismerésként kapta meg a kitüntetést.

Megvan a nyertes: ez lett Az Év Autója 2017-ben

A Genfi Autószalon felvezetéseként hétfőn délután kihirdették, 2017-ben melyik autó kapja meg Az Év Autója címet. - írja a hvg

Archívum

Elismerést kapott a Forrás Hotel és Tiszavirág étterem

Újabb elismerésekkel gazdagodott az Art Hotel

Ki kapja a Tömörkény-díjat 2014-ben?

Hallgatói elégedettségi díjat kapott az SZTE

Gránit díszoklevelet kapott a pedagógus

Pro Bono Publico: Kiváló diákokat díjaztak

Molnár László karmesteré a Dömötör-életműdíj

Szeged kiváló sportolóit és sportvezetőit köszöntötték

Kiemelkedő építészeti díjra esélyes az Art Hotel

„Birkózó város” diplomát kapott Szeged

Elismerést kaptak a szegedi „zöld” beruházások

Átadták a Pro Bono Publico díjakat

Elismerések a Rendőrség Napján

Elismerés a Szegedi Korcsolyázó Egyesületnek

Szociális munkásokat köszöntöttek