Címoldal

A kaliforniai filmfesztiválon nyert díjakat a Kincsem

Herendi Gábor Kincsem című alkotása a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr, valamint a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon.

Aranyanyu elismerést kaphat egy szegedi orvosnő

szeged tv tartalom Aranyanyu lehet dr. Maráz Anikó, aki a szegedi Onkológiai Klinikán látja el betegeit. A szakember orvosnő kategóriában került a döntőbe. 2015-ben egy szegedi nőgyógyász, Katona Renáta kapta a díjat, melynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelése.

Díjazták az év legjobb magyar humoristáját

Aranyosi Péter kapta az idei Karinthy-gyűrűt. A Rádiókabaréban, illetve az utóbbi időben a közmédia szórakoztató műsoraiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotókat és előadókat elismerő díjat csütörtökön adták át a Magyar Rádió Márványtermében. - írja az Origo

Elismerést kaptak a legjobb diákok

Elismerést kaptak a legjobb diákok

Ujhelyi István immáron tizenötödik alkalommal ajánlotta fel elismerése jeléül az általa alapított Pro Bono Publico emlékplakettet azoknak a diákoknak, akik a 2016 /2017-os tanévben szorgalmas és kitartó tanulás mellett a legkiválóbb közösségi munkát nyújtották iskolájukban.

Támogatja a tehetségeit SzegedFotógalériával

Támogatja a tehetségeit Szeged

Csütörtök délután a városháza dísztermében adták át a művészeti alkotói támogatásokat, a művészeti pályakezdői támogatásokat, valamint a művészeti ösztöndíjakat azoknak a pályázóknak, akik elnyerték a közgyűlés Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottságának támogatását.

Vöröskeresztes elismerés a Szeged Televíziónak

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete pénteki rendezvényén az Év Médiatámogatója elismerést adományozta a Szeged Televíziónak, kiemelve, hogy televízió folyamatosan tájékoztatja a közönséget a Vöröskeresztes programokról, eseményekről, emellett a Képújságban rendszeresen ismerteti a véradások időpontját, helyszíneit.

Szent György napján rendőröket köszöntöttek

Szent György napján rendőröket köszöntöttek

Egy kormányhatározat értelmében több mint negyedszázada Sárkányölő Szent György ünnepe, április 24-e a Rendőrség napja. A szolgálatot teljesítők patrónusának ünnepén a megyei rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült.

A legjobb munkáltatók közé került a Pick Zrt.

A legjobb munkáltatók közé került a Pick Zrt.

szeged tv tartalom Egy kutatás adataiból kiderül, hogy a dolgozók néha még a fizetésnél is előbbre tartják a kiszámítható, hosszú távon tervezhető munkahelyet és azt, ha a foglalkoztató tiszteletben tartja a munka és magánélet arányát. (videóval)

Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

Kulik Melinda történész-néprajzkutató, a szegedi Napsugaras Tájház vezetője kapta a Év tájházvezetője díjat a Magyarországi Tájházak Szövetsége hétvégi tisztújító közgyűlésén.

Ujhelyi István az Év Európai Parlamenti képviselője lett

Ujhelyi István az Év Európai Parlamenti képviselője lett

Egyedüli magyar uniós honatyaként, az Év Európai Parlamenti Képviselője díjat vehette át szerda este Ujhelyi István Brüsszelben. Az MSZP politikusa és a párt alelnöke a közlekedési és idegenforgalmi bizottsági munkáját érintő elismerésként kapta meg a kitüntetést.

Korábbi híreink

Megvan a nyertes: ez lett Az Év Autója 2017-ben

A Genfi Autószalon felvezetéseként hétfőn délután kihirdették, 2017-ben melyik autó kapja meg Az Év Autója címet. - írja a hvg

Enyedi Ildikó filmje nyerte a Berlini Filmfesztivál fődíját

Az idei Berlini Filmfesztivál egyetlen versenyben lévő magyar játékfilmje, a Testről és lélekről nyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Ilyen legutóbb 1975-ban volt, akkor Mészáros Márta Örökbefogadás című filmje nyert. - írja az Index

Erdődy-díjat kapott Bíró-Balogh Tamás

Az Erdődy Editről elnevezett díjjal ismerték el Bíró-Balogh Tamás szegedi irodalomtörténész munkáját. A Szegedi Tudományegyetem munkatársa a Könyvvel üzenek néked - Radnóti Miklós dedikációi című kötetéért vehette át a rangos szakmai elismerést. (videóval)

A Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű film BAFTA-díját

A Saul fia, Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztóján. - írja a Blikk

Golden Globe: Meryl Streep életműdíjat kap

Életműdíjjal ismerik el Meryl Streep 67 éves amerikai színésznő "úttörő" pályafutását a januári Golden Globe-gálán - jelentették be csütörtökön a szervezők. - írja a hirado.hu

Elismerések a legjobb diákoknak

Elismerések a legjobb diákoknak

Ujhelyi István immáron tizennegyedik alkalommal ajánlotta fel elismerése jeléül az általa alapított Pro Bono Publico emlékplakettet azoknak a diákoknak, akik a 2015 /2016-os tanévben szorgalmas és kitartó tanulás mellett a legkiválóbb közösségi munkát nyújtották iskolájukban.

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

A Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium 10-11-12. osztályos diákjai elhozták a fődíjat a Junior Achievement országos diákvállalkozás-versenyén, és ezzel ők képviselhetik hazánkat a svájci nemzetközi versenyen.

Átadták a Vedres István-díjakat

Átadták a Vedres István-díjakat

szeged tv tartalomTöbb évtizedes szakmai múltra visszatekintő szegedi építészek kapták meg a Vedres Istvánról elnevezett díjat. Az elismeréseket a Nemzetközi Építésügyi Konferencián adták át, amelyen nagyszabású szegedi építkezéseket is bemutattak a szakértő közönségnek. (videóval)

Küldöttgyűlést tartott a Csongrád megyei kamara

Küldöttgyűlést tartott a Csongrád megyei kamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének dr. Parragh Lászlónak előadása is elhangzott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 20-i küldöttgyűlésén. Ezt követően kitüntetéseket és elismeréseket adták át.

Innovációs versenyen kapott különdíjat egy szegedi hallgató

Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) elsőéves, programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

Archívum

„Birkózó város” diplomát kapott Szeged

Elismerést kaptak a szegedi „zöld” beruházások

Átadták a Pro Bono Publico díjakat

Elismerések a Rendőrség Napján

Elismerés a Szegedi Korcsolyázó Egyesületnek

Szociális munkásokat köszöntöttek