Címoldal

Csillagok, csülkös pacal és SZIN a Széchenyi térenFotógalériával

Csillagok, csülkös pacal és SZIN a Széchenyi téren

Csülkös pacallal, házipálinkával, szódával, kolbásszal és tepertővel is várják vasárnap estig a Széchenyi téren a fesztiválozókat. Az idén a kézműves termékek mellett akár „csillagokat is láthat” az, aki kilátogat Széchenyi térre. Tíz éves a szegedi hungarikum fesztivál.

A hungarikumoké vasárnap estig a Széchenyi térFotógalériával

A hungarikumoké vasárnap estig a Széchenyi tér

Ismét hungarikumok népesítették be a Széchenyi teret. Szegeden immár tizedik alkalommal rendeznek fesztivált a minőségi magyar termékeknek. A vasárnapig tartó seregszemlét Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

A fesztiválok messzire viszik Szeged jóhírét

A fesztiválok messzire viszik Szeged jóhírét

Közel négy és félezer rendezvény hirdeti magát minden évben országszerte, de csak 300-350 az, amelyik a szó hagyományos értelmében is méltó a fesztivál megnevezésre – mondta a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén Márta István elnök.

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Az idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Rotary Adventet, amelyhez most negyedszer csatlakozik a Délmagyarország is. Így az Advent időszakában összesen 48 Csongrád megyei és szegedi rászoruló család kaphat támogatást. Az ajándékozás mellett ünnepi programok is várják majd a szegedieket.

Szegedi halászlé a hungarikum "előszobájában"

Szegedi halászlé a hungarikum

Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál igazgatója és Sztanó János, a Szegedfish Kft. ügyvezető igazgatója márciusban kezdeményezte, hogy a szegedi halászlé kerüljön be a nemzeti értéktárba. A nemzetgazdasági miniszter most levelében közölte, felveszi a szegedi halászlét a turizmus- és vendéglátás-ágazati értéktárba.