Címoldal

Nyílt napon mutatkozik be a szegedi egyetem

Nyílt napon mutatkozik be a szegedi egyetem

Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem november 30-án, 8 óra 30 perctől a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol a fiatalok részletesen is megismerhetik az egyetem képzési kínálatát.

Cukorbetegség veszélyeiről is beszéltek az AgórábanFotógalériával

Cukorbetegség veszélyeiről is beszéltek az Agórában

A Nemzetközi Diabetes Társaság tagszervezetei november 14-én a világ több mint 130 országában ünneplik a nemzetközi Diabetes Világnapot. Szegeden, az Agórában az idős embereknek szerveztek programokat ebből az alkalomból.

A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

Interaktív játékokkal, egészségügyi szűrésekkel, előadásokkal és ételkóstolókkal is várták azokat, akik hétfőn betértek a TIK-be. A nemzetközi diabétesz világnapon a betegség veszélyeire figyelmeztettek.

Szegeden indul először a Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit - közölte a Fonó Budai Zeneház sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Nyáry Krisztián és a modern Petőfik a REÖK-ben

Nyáry Krisztián és a modern Petőfik a REÖK-ben

Izgalmas, programokkal teli októberrel várja látogatóit a Reök-palota. Színházi előadásokban nem lesz hiány, hiszen érkezik például a TÁP Színház és elindul a Nyáry Krisztián szerelmeskönyveivel fémjelzett sorozat is.

Plusz előadásokat hirdetett meg a szabadtéri

Plusz előadásokat hirdetett meg a szabadtéri

Rohamtempóban fogynak a jegyek és bérletek a Szegedi Szabadtéri Játékok 2015-ös évadának előadásaira: bérletekből már háromszor annyit adtak el, mint tavaly ilyenkor, ezért újabb előadásokat hirdettek meg a két legnépszerűbb darabra, a Mamma Mia! musical-re és A nyomorultakra.

Már próbálják az újszegedi liget produkcióit

Már próbálják az újszegedi liget produkcióit

Švejk, a derék katona kalandjai, a Páratlan páros kettős életet élő taxisofőrje és a Bakterház Bendegúzának csalafintaságai is színre kerülnek idén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A július 25-én kezdődő ligetbeli játékok első produkcióját már próbálják a szegedi nemzeti művészei.

Huszonötezer néző látta a 73 balettelőadástFotógalériával

Huszonötezer néző látta a 73 balettelőadást

Sikeres évadot zár a Szegedi Kortárs Balett: előadásaikra több mint 25 ezer néző váltott jegyet. Ám a társulat ugyanakkor anyagi gondokkal is küzd: a színház közel 30 millió forinttal tartozik az együttesnek – mondta el a társulat évadzáró ülésén az együttes művészeti vezetője.

A Szegedi Szabadtéri Játékok története 2. rész

A Szegedi Szabadtéri Játékok története 2. rész

1959 óta 53 alkalommal rendezték meg a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Idén 54-szer nyitja meg kapuit a csillagtetős színház július 5. és augusztus 20.-a között.

MiértHallgatók: szabad-e az egyetem?Fotógalériával

MiértHallgatók: szabad-e az egyetem?

Szegedi és budapesti oktatók, valamint SZTE-s hallgatók is előadtak azon a Szabad Egyetemen, amelyet pénteken tartottak a Szent-Györgyi Albert Agorában. A fórumot a MiértHallgatók azért szervezték, hogy a szénszünet idején így is tiltakozzanak a felsőoktatási szférát ért sérelmek ellen.