Címoldal

A korál az európai zenetörténetben – Illés Mária előadása

A korál az európai zenetörténetben, avagy „legyen a zene mindenkié” címmel Illés Mária zenetörténész, az SZTE Zeneművészeti Kar főiskolai docense tart előadást ma, szerdán délután a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Csak a pucér nézők mehetnek be a színházba

Ezt az előadást nem lehet akárhogy megnézni. Meztelenre kell vetkőzni, különben nem engedik be az embert. - írja a vilagszam.hu

Kasza: „Rajtam öt évig röhögtek, ma már nem röhög senki”

Csütörtök este 500 diák töltötte meg a Közgáz legnagyobb előadóját, és egyáltalán nem röhögni ültek be, hanem hogy megismerjék a két lábon járó, megtestesült, földre szállott Facebook-fal, a lájkszippantó szörnyeteg, Kasza Tibor mesébe illő sikerének titkát. - írja a 444.hu

Bűnmegelőzési kurzus egyetemistáknak

Újabb előadással folytatódott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett, „Fiatalok biztonsága, jövőnk záloga” című prevenciós kurzus.

Filmes dívákról Jan Sudek kiállításán

Filmes dívákról Jan Sudek kiállításán

Filmes dívákról tart előadást jövő héten Jan Saudek kiállításának kísérőprogramjaként Kelecsényi László író és filmtörténész a Reök-palotában.

Szegeden indul először a Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit - közölte a Fonó Budai Zeneház sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Nyáry Krisztián és a modern Petőfik a REÖK-ben

Nyáry Krisztián és a modern Petőfik a REÖK-ben

Izgalmas, programokkal teli októberrel várja látogatóit a Reök-palota. Színházi előadásokban nem lesz hiány, hiszen érkezik például a TÁP Színház és elindul a Nyáry Krisztián szerelmeskönyveivel fémjelzett sorozat is.

Szombaton beázott a Kisszínház

Szombaton beázott a Kisszínház

szeged tv tartalom A tetőszerkezet medencés részén keletkezett lyukon folyt be a víz a nagy esőben, ezért az aznapra hirdetett balettelőadást lemondták, később tartják meg. Az igazgatóság reméli, hogy a hátralévő előadásokat meg tudják tartani.

Akadálymentesített színház: Tartuffe jelelve

Akadálymentesített színház: Tartuffe jelelve

Akadálymentesítve, azaz jelelve és narrálva is előadják két darabjukat a szegedi színház művészei. A Tisza-parti teátrum rendszeresen kínál akadálymentesített előadásokat nagyothalló, valamint vak és gyengénlátó nézőinek.

Ujhelyi: adócsökkentés kell a turizmusnakFotógalériával

Ujhelyi: adócsökkentés kell a turizmusnak

Hétfőn a Közéleti Kávéház és a Kamara Kommunikációs és Reklámklubjának közös rendezvényének vendége volt Ujhelyi István szegedi EP képviselő, Ács Szilvia, a Szeged Tourist Idegenforgalmi Kft. vezetője, valamint Herceg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál igazgatója.

Korábbi híreink

Jelmezbe bújtak az Árgyélus királyfi kis nézői

Jelmezbe bújtak az Árgyélus királyfi kis nézői

szeged tv tartalomA premier után egy nappal ismét telet házas előadást tartott a Szegedi Nemzeti Színház. Az Árgyélus királyfi című mese operát ezúttal a Korábban Érkeztem Alapítvány meghívására érkezett gyermekek tekinthették meg szombaton. A nagy sikerű előadás után jelmezversenyt rendeztek a kis közönségnek. (videóval)

Amikor egy nap háromszor indul el a mosógép

Amikor egy nap háromszor indul el a mosógép

A Házasság Hete rendezvénysorozat keretében a baptista gyülekezet meghívására két egykori élsportoló beszélt a gyereknevelés és az együttélés kihívásairól és örömeiről. A Joób és a Vadkerti házaspár is úgy vélte, hogy a sportolás fegyelemre és kitartásra tanít, melyet a civil életben és a gyereknevelésben is hasznosítani tudtak.

Új előadás-sorozatot indított a Konfuciusz Intézet

Új előadás-sorozatot indított a Konfuciusz Intézet

Új sorozatot indított az SZTE Konfuciusz Intézete Kínai Kaleidoszkóp címmel. Az első előadást az intézet magyar igazgatója, Mohr Richárd tartotta az érdeklődőknek.

Színházi előadás a roma-nem roma konfliktusról

Színházi előadás a roma-nem roma konfliktusról

szeged tv tartalomHétfőn mutatnak be egy fórumszínházi előadást Szegeden a roma-nem roma konfliktusról. A Norvég Civil Alap támogatásával megvalósult projektet kutatómunka előzte meg, ahol arra próbáltak válaszokat keresni, hogy miért bántják a cigány gyerekeket az iskolákban. (videóval)

A korrupcióról és a visszaélésekről tartanak előadást a Mórában

A Transparency International Magyarország, az Átlátszó.hu és a K-Monitor közös előadásának ad otthont az újszegedi Móra Ferenc Szakkollégium október 27-én, kedden 16 órától a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesületének szervezésében. Téma: a korrupció.

Idegsebészi vezetéssel Karinthy koponyája körül

Idegsebészi vezetéssel Karinthy koponyája körül

Karinthy Frigyes koponyája körüli utazása invitál a szegedi Fekete ház: Dr. Kopniczky Zsolt idegsebész tart előadást a legendás író agydaganatának körülményeiről és érdekességeiről október 15-én, csütörtökön 18 órakor a Fekete házban.

Tibi nem érti, de szereti és csodálja Kínát

Tibi nem érti, de szereti és csodálja Kínát

Egy Magyarország méretű kínai város összetett, rejtelmes világát igyekezett személyes élményei alapján bemutatni Dobai Tibor, a Kultúrkör Egyesület tagja kedden este a régi Hungária épületében. A vetítés előtt Mohr Richárd, a szegedi Konfucius Intézet igazgatója igyekezett kedvet csinálni az élménybeszámolóhoz.

Legendákkal érkezik Szegedre az Eötvös Cirkusz

Legendákkal érkezik Szegedre az Eötvös Cirkusz

Április 9. és 19. között Szegeden, a Rókusi körúti Tesco mellett állítja fel sátrát, és várja a cirkusz szerelmeseit az idén 95 éves legendás társulat, az Eötvös Cirkusz.

Budapesten is bemutatkozik a 12 dühös ember

Budapesten is bemutatkozik a 12 dühös ember

A szegedi közönségsiker után a fővárosban is színpadra lép a művészekkel, ügyészekkel és egyetemi polgárokkal bemutatott 12 dühös ember. Az érdeklődők április 26-án két alkalommal tekinthetik meg a budapesti Játékszínben Reginald Rose drámáját, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Tudományegyetem közös produkcióját.

A romantikus látásmódról tartanak előadást a Somogyiban

Két alkalommal – február 18-án és 25-én – is rendeznek vetítéssel egybekötött előadást William Turner festészetéről a Somogyi-könyvtárban. A programhoz kapcsolódóan kamarakiállítás is nyílik a bibliotékában.

Archívum

Hamupipőke a Kisszínházban veszti el üvegcipellőjét

Adventi mese a karácsonyi vásáron

Három előadás szerepel a MASZK téli kollekcióján

Művészet és gasztronómia találkozása

A Stabat Mater nyitja a pécsi tánctalálkozót

Botka László nyitotta meg a szabadtéri játékokat

Leányvásárral kezdődik az idei szabadtéri játékok

IV. Szeged-Szabadka Gyermekszínház Fesztivál

A Nobel-díjas Bert Sakmann előadása Szegeden

Nemzetközi íz és illattrendek

Macskákkal jubilált Haumann Péter

A Szegedi Szabadtéri Játékok története 2. rész

Szegedre is elhozzák a Csodalámpát

Előadások az önkéntességről

MiértHallgatók: szabad-e az egyetem?

Vasárnap este elmarad az André Chénier

A tátongó ház-az Újszínház útja a csőd felé

Az Anna-fürdőben is Indul a bakterház

Vonatra várva - vígjáték a szegedi Csillag börtönben