Címoldal

Anatevka tejesemberére egyre többen kíváncsiak

Anatevka tejesemberére egyre többen kíváncsiak

Lázas izgalommal várják a nézők a 2018-as Szegedi Szabadtéri Játékokat. Már most elfogytak a jegyek a Hegedűs a háztetőn eddig meghirdetett előadásnapjaira, így most plusz előadást hirdet a Szegedi Szabadtéri Játékok Alföldi Róbert rendezéséből.

Tudományos seregszemle a múzeumban

Tudományos seregszemle a múzeumban

Idén is megrendezik a Móra Ferenc Múzeum legendás konferenciáját Múzeumi Kutatások Csongrád Megyében címmel. Érdekes előadásokat hallhatnak az érdeklődők többek között a Dóm tér régészeti ásatásáról, az egykori szegedi várat érintő feltárásokról, a makói kalaposmesterekről és a hódmezővásárhelyi munkásőrökről.

Nyílt napon mutatkozik be a szegedi egyetem

Nyílt napon mutatkozik be a szegedi egyetem

Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem november 30-án, 8 óra 30 perctől a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol a fiatalok részletesen is megismerhetik az egyetem képzési kínálatát.

Tudósok az Ön Egészségéért

szeged tv tartalom Tudományos, ismeretterjesztő előadássorozatot indít egészségügyi témakörben a Szegedi Akadémiai Bizottság. A 2018 januárjában kezdődő sorozatban a leggyakoribb betegségek tüneteit, kezelési módszereit tárják fel a kutatók a szegedieknek. (videóval)

Cukorbetegség veszélyeiről is beszéltek az AgórábanFotógalériával

Cukorbetegség veszélyeiről is beszéltek az Agórában

A Nemzetközi Diabetes Társaság tagszervezetei november 14-én a világ több mint 130 országában ünneplik a nemzetközi Diabetes Világnapot. Szegeden, az Agórában az idős embereknek szerveztek programokat ebből az alkalomból.

A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

Interaktív játékokkal, egészségügyi szűrésekkel, előadásokkal és ételkóstolókkal is várták azokat, akik hétfőn betértek a TIK-be. A nemzetközi diabétesz világnapon a betegség veszélyeire figyelmeztettek.

Óriási siker a Hétszínvilág a bábszínházban

Óriási siker a Hétszínvilág a bábszínházban

szeged tv tartalom Hatalmas sikert aratott a gyerekek és a szülők körében is a Kövér Béla Bábszínház évadnyitó előadása, a Hétszínvirág. A klasszikus mese nemcsak tanító jellegű, de a rengeteg humoros fordulat még a felnőtteket is szórakoztatja. (videóval)

Elmarad a belettelőadás – később pótolják

Szegedi Kortárs Balett Don Juan /A négy évszak című előadása az Ady Endre bérletben október 8-án, vasárnap este elmarad. Az előadás pótlására november 26-án 19 órai kezdettel kerül sor a Nagyszínházban.

A korál az európai zenetörténetben – Illés Mária előadása

A korál az európai zenetörténetben, avagy „legyen a zene mindenkié” címmel Illés Mária zenetörténész, az SZTE Zeneművészeti Kar főiskolai docense tart előadást ma, szerdán délután a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében.

Csak a pucér nézők mehetnek be a színházba

Ezt az előadást nem lehet akárhogy megnézni. Meztelenre kell vetkőzni, különben nem engedik be az embert. - írja a vilagszam.hu

Korábbi híreink

Kasza: „Rajtam öt évig röhögtek, ma már nem röhög senki”

Csütörtök este 500 diák töltötte meg a Közgáz legnagyobb előadóját, és egyáltalán nem röhögni ültek be, hanem hogy megismerjék a két lábon járó, megtestesült, földre szállott Facebook-fal, a lájkszippantó szörnyeteg, Kasza Tibor mesébe illő sikerének titkát. - írja a 444.hu

Bűnmegelőzési kurzus egyetemistáknak

Újabb előadással folytatódott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett, „Fiatalok biztonsága, jövőnk záloga” című prevenciós kurzus.

Filmes dívákról Jan Sudek kiállításán

Filmes dívákról Jan Sudek kiállításán

Filmes dívákról tart előadást jövő héten Jan Saudek kiállításának kísérőprogramjaként Kelecsényi László író és filmtörténész a Reök-palotában.

Szegeden indul először a Fonó Klub

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit - közölte a Fonó Budai Zeneház sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Nyáry Krisztián és a modern Petőfik a REÖK-ben

Nyáry Krisztián és a modern Petőfik a REÖK-ben

Izgalmas, programokkal teli októberrel várja látogatóit a Reök-palota. Színházi előadásokban nem lesz hiány, hiszen érkezik például a TÁP Színház és elindul a Nyáry Krisztián szerelmeskönyveivel fémjelzett sorozat is.

Szombaton beázott a Kisszínház

Szombaton beázott a Kisszínház

szeged tv tartalomA tetőszerkezet medencés részén keletkezett lyukon folyt be a víz a nagy esőben, ezért az aznapra hirdetett balettelőadást lemondták, később tartják meg. Az igazgatóság reméli, hogy a hátralévő előadásokat meg tudják tartani.

Akadálymentesített színház: Tartuffe jelelve

Akadálymentesített színház: Tartuffe jelelve

Akadálymentesítve, azaz jelelve és narrálva is előadják két darabjukat a szegedi színház művészei. A Tisza-parti teátrum rendszeresen kínál akadálymentesített előadásokat nagyothalló, valamint vak és gyengénlátó nézőinek.

Ujhelyi: adócsökkentés kell a turizmusnak

Ujhelyi: adócsökkentés kell a turizmusnak

Hétfőn a Közéleti Kávéház és a Kamara Kommunikációs és Reklámklubjának közös rendezvényének vendége volt Ujhelyi István szegedi EP képviselő, Ács Szilvia, a Szeged Tourist Idegenforgalmi Kft. vezetője, valamint Herceg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál igazgatója.

Jelmezbe bújtak az Árgyélus királyfi kis nézői

Jelmezbe bújtak az Árgyélus királyfi kis nézői

szeged tv tartalomA premier után egy nappal ismét telet házas előadást tartott a Szegedi Nemzeti Színház. Az Árgyélus királyfi című mese operát ezúttal a Korábban Érkeztem Alapítvány meghívására érkezett gyermekek tekinthették meg szombaton. A nagy sikerű előadás után jelmezversenyt rendeztek a kis közönségnek. (videóval)

Amikor egy nap háromszor indul el a mosógép

Amikor egy nap háromszor indul el a mosógép

A Házasság Hete rendezvénysorozat keretében a baptista gyülekezet meghívására két egykori élsportoló beszélt a gyereknevelés és az együttélés kihívásairól és örömeiről. A Joób és a Vadkerti házaspár is úgy vélte, hogy a sportolás fegyelemre és kitartásra tanít, melyet a civil életben és a gyereknevelésben is hasznosítani tudtak.

Archívum

Előadás a gyermekkori asztmáról és allergiáról

Folytatódik az ingyenes előadássorozat

Előadás: Egészségmegőrzés a családban

Egészségmegőrző programsorozat indul

Szegedi táncosok és fotók a tavaszi fesztiválon

Száz év, számtalan történet - előadás a Fekete házban

Két Hubay egyfelvonásost mutat be a Kisszínház

Szegedi művészek is fellépnek a Nemzeti gáláján

Hamupipőke a Kisszínházban veszti el üvegcipellőjét

Adventi mese a karácsonyi vásáron

Három előadás szerepel a MASZK téli kollekcióján

Művészet és gasztronómia találkozása

A Stabat Mater nyitja a pécsi tánctalálkozót

Botka László nyitotta meg a szabadtéri játékokat

Leányvásárral kezdődik az idei szabadtéri játékok

IV. Szeged-Szabadka Gyermekszínház Fesztivál

A Nobel-díjas Bert Sakmann előadása Szegeden

Nemzetközi íz és illattrendek

Macskákkal jubilált Haumann Péter

A Szegedi Szabadtéri Játékok története 2. rész

Szegedre is elhozzák a Csodalámpát

Előadások az önkéntességről

MiértHallgatók: szabad-e az egyetem?

Vasárnap este elmarad az André Chénier

A tátongó ház-az Újszínház útja a csőd felé

Az Anna-fürdőben is Indul a bakterház

Vonatra várva - vígjáték a szegedi Csillag börtönben