Címoldal

Orbán Viktor 900 millió forintot irányított át a közszférából az egyházak javára

A közszférától az egyházakhoz irányított át forrásokat Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban elrendelte 900 millió forint átcsoportosítását. - írja az mno.hu

Fesztivált rendeznek Szegeden az egyházak

Fesztivált rendeznek Szegeden az egyházak

Nagyszabású, háromnapos találkozót szerveznek a szegedi egyházközösségek szeptember végén, a programok a helyi kereszténység sokszínűségét szeretnék bemutatni – mondta el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők nevében Czagány Gábor református lelkész.

Az állam szedné be a hívektől az adót

Ki hitte volna: az egyházi törvény körül is totális a zűrzavar. Ha a kormány ragaszkodik a német modellhez, akkor a hívek keményen adózni fognak, a pénzt pedig az állam szedi be. Más okból, de a KDNP-s Harrach Péter érthetőnek tartja, hogy Erdő Péter bíboros „kissé ingerülten” reagált.

Tíz forintból négy megy stadionra

Több mint 130 milliárdot fordít a kormány saját forrásból 2014-ben nagyberuházásokra. Az összeg 40 százaléka stadionfejlesztésre megy el, további sportkiadások 23 százalékot tesznek ki, a Kossuth tér fejlesztése pedig több mint 10 százalékot elvisz.

Vallásgyalázás a bizottsági ülésen

Vallásgyalázással fűszerezve debütált a gyakorlatban a tegnap egyéves "évfordulóját" ünneplő egyházügyi törvény az az Országgyűlés vallásügyi bizottságának ülésén, ahol ráadásul sértő és megalázó megjegyzések kíséretében utasította el kormánypárti többség a Magyarországi Lectorium Rosicrucianum Egyesület egyházi elismerésre vonatkozó népi kezdeményezésének támogatását.

40 milliós segítség a szegedi egyházaknakFotógalériával

40 milliós segítség a szegedi egyházaknak

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is 40 millió forintot osztott szét az önkormányzat Szeged 32 vallási közössége között. A támogatásról szóló szerződéseket Solymos László alpolgármester szerdán délelőtt adta át a városházán a felekezetek képviselőinek.