Címoldal

Panasz-nappal hangoltak a vizsgaidőszakra

Panasz-nappal hangoltak a vizsgaidőszakra

szeged tv tartalom A szorgalmi időszaknak már vége, a vizsgaidőszak még csak most kezdődik. Az újabb nagy hajtás előtt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szervezett egy úgynevezett Panasz-napot, ahol bárki elmondhatta panaszait és legalább egy napig megfeledkezhetett az egyetem nehézségeiről. (videóval)

Eredményes hétvégét zártak a szegedi vívók

Eredményes hétvégét zártak a szegedi vívók

Április első hétvégéjén Debrecen városa adott otthont a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának ahol az SZTE-t 8 fős csapat képviselte.

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

„Zsiráfnyakú” egyetemista nap a szegedi múzeumokban

Őszi egyetemista napot tartanak a szegedi múzeumokban: október 27-én, kedden egy zsiráfnyak hosszáért, 240 forintért nézhetik meg a hallgatók a Móra Ferenc Múzeumot, a Kass Galériát és a Fekete házat. A kedvezmény mellett ajándék tárlatvezetések is várják az egyetemistákat.

Végleg lelépne Magyarországról az egyetemisták 37 százaléka

A magyar egyetemisták és főiskolások átlagosan 50 ezer forintból élnek havonta. A diákok 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százalékuk hosszabb távon is vállalna munkát külföldön. 37 százalékuk kész rá, hogy végleg elhagyja az országot. - írta a hvg

Egy csiga is lehet gyönyörű és érdekesFotógalériával

Egy csiga is lehet gyönyörű és érdekes

Magyar–kínai hallgatói napot szerveztek magyar egyetemisták kínai társaiknak. Vadasparkozás, bowlingozás, kisvonatos városnézés, kínai „jellegű” ételek volt a program.

Egyetemista kalandok a szegedi fáraó-kiállításon

Egyetemista kalandok a szegedi fáraó-kiállításon

Egyetemista-napot rendeznek A fáraók Egyiptoma című kiállításon Szegeden: a hallgatókat kedvezményes jegyárral és ajándék tárlatvezetésekkel várják, valamint a hallgatók egy izgalmas rejtély-megoldó játékban is részt vehetnek október 9-én, csütörtökön egész nap.

Szegeden is indulhat az albérlet keresési roham

Szegeden is indulhat az albérlet keresési roham

Hamarosan elkezdődik a diákok albérlet keresési időszaka, miután csütörtökön nyilvánosságra hozzák a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, és ilyenkor - átmenetileg - jelentősen élénkül a fővárosi és az egyetemi városok bérlakás piaca.

Egyetemisták gyűjtik össze a csikkeket

Egyetemisták gyűjtik össze a csikkeket

Szegedi egyetemisták „Tisztítsd meg Szegedet” címmel önkéntes akciót szerveznek péntekre, amelynek során az eldobált cigarettacsikkeket szedik fel a belvárosban.

Egyetemisták csikkmentesítik a Belvárost

Szegedi egyetemisták „Tisztítsd meg Szegedet” önkéntes akciót szerveznek, Szeged belvárosának csikk mentesítése érdekében 2013. április 12-én, pénteken. A szervezők 12 órára, a Toldi utcába várják a segíteni akaró szegedieket.

MiértHallgatók: szabad-e az egyetem?Fotógalériával

MiértHallgatók: szabad-e az egyetem?

Szegedi és budapesti oktatók, valamint SZTE-s hallgatók is előadtak azon a Szabad Egyetemen, amelyet pénteken tartottak a Szent-Györgyi Albert Agorában. A fórumot a MiértHallgatók azért szervezték, hogy a szénszünet idején így is tiltakozzanak a felsőoktatási szférát ért sérelmek ellen.

Korábbi híreink

Egyetemisták segítik a beilleszkedést

Egyetemisták segítik a beilleszkedést

Negyvenkét, az unión kívüli országokból érkező gyermeket segítenek a beilleszkedésben és a tanulmányi felzárkózásban szegedi egyetemisták - mondta el a programot szervező Agora Alapítvány kuratóriumi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján Szegeden.