Címoldal

Vajda már nem is számolja a napokat

Vajda már nem is számolja a napokat

Február közepe óta edz Vajda Attila a portugáliai Montebelóban két csapattársa, Szabó Gábor és Posztós Patrik társaságában. Olimpiai bajnokunk nem számolja a napokat, sem a kilométereket már, a gyorsaságra és Brendelre koncentrál. És nagyon várja a hazatérést.

Férfi versenyzőkkel edz együtt Kárász Anna

Férfi versenyzőkkel edz együtt Kárász Anna

A napfényes Orlandóban edzőtáborozik a tavaly az év legjobb női kajakosának választott Kárász Anna, aki edzőjével, Kovács Lászlóval, valamint a dán válogatott tagjaival végzi az edzéseket.

Amerikában folytatja a felkészülést Kárász Anna

Amerikában folytatja a felkészülést Kárász Anna

szeged tv tartalom Több mint két hónapos edzőtáborozás vár Kárász Annára. Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE kétszeres világbajnok kajakosa előbb az Egyesült Államokba utazik, majd három hétig Portugáliában készül. Kovács László tanítványa a hétfő esti Arénában arról is beszélt, hogy az idei szezonban párosban ismét Vad Ninettával versenyzik.

Mesteredzők segítik a tornászpalántákat

SZEGED TV - A szegedi Arany János általános iskolában az őszi szünetben sem áll meg az élet. A sportcsarnokban egy hetes tornász edzőtábort tartanak.

Montebelo, Vajdáék második Maty-ere

Montebelo, Vajdáék második Maty-ere

Már több mint két hete Portugáliában edzőtáboroznak a szegedi kajakosok és kenusok. A Vajda Attila és Kárász Anna fémjelezte csoport ideális körülmények között készülhet.

Vajda Attila is tesztelte az abu-dzabi Forma 1-es pályát

Vajda Attila is tesztelte az abu-dzabi Forma 1-es pályát

Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE olimpiai bajnok kenusa három hétig Abu-Dzabiban készült a jövő évi versenyszezonra. Vécsi Viktor tanítványa a Honvéd csapatával utazott el a melegvízi edzőtáborba. Attila minőségi munkát tudott végezni az Egyesült Arab Emirátusokban, emellett pedig világot is látott.

Birkás Balázs jó formában utazik Sevillába

Birkás Balázs jó formában utazik Sevillába

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség november 3. és 14. között központi edzőtábort szervez nyolc férfi sprinter kajakosnak Sevillába, az utazócsapat tagja Birkás Balázs, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE 18 esztendős versenyzője is. Az összetartás célja, hogy Storcz Botond vezetőedző, valamint a munkában részvevő szakemberek megtalálják azt a párost, amely jó eséllyel szerzi meg a jövő évi milánói kvalifikációs világbajnokságon az olimpiai kvótát K2-200 méteren.

Vajda Attila már Abu-Dzabiban is Rióra figyel

Vajda Attila már Abu-Dzabiban is Rióra figyel

Már több mint tíz napja az Egyesült Arab Emirátusokban készül Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kenusa. Vécsi Viktor tanítványa a Honvéd kajakos csapatával utazott ki Abu-Dzabiba. Délelőttönként evezés, délután pedig kondi vagy futás szerepel a programban. Vajda Attila a vízen a legtöbb edzést a nyolcszoros világbajnok kajakossal, Szabó Gabriellával együtt végzi. Az olimpiai bajnok klasszis megosztotta velünk az első két hét tapasztalatait:

A szegedi fiatal kajakos Birkás Balázs Sevillába tart

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kétszeres ifjúsági világbajnoka, Birkás Balázs is tagja annak a nyolc fős magyar csapatnak, amely november elején Sevillába utazik. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség november 3. és 14. között központi edzőtábort szervez férfi sprinter kajakosnak Spanyolországban.

Edzőtáborba utazott a Pick Szeged

Edzőtáborba utazott a Pick Szeged

Szerda reggel nyolc órakor az újszegedi sportcsarnok elől 18 fős kerettel Szerbiába, magaslati edzőtáborba utazott a Pick Szeged csapata. Az állomáshelyük Kopaonik lesz.

Korábbi híreink

Vajda Attila: Mindig van mit megvalósítani

Vajda Attila: Mindig van mit megvalósítani

Vajda Attila immár harmadik hete Portugáliában, a NELO hajógyártó központjában készül az idei szezonra. Mint korábban elmondta, bízik benne, hogy a tavalyi eredményeit meg tudja ismételni és még rá is tud tenni egy lapáttal. Ez azt jelenti, hogy az 1000 és 5000 méter mellett, kipróbálná az 500 méteres számot is.

Vajdát testileg, lelkileg megviseli az edzőtábor

Vajdát testileg, lelkileg megviseli az edzőtábor

Attilát sokan „bántották”, amikor 2012-ben nem sikerült megvédenie olimpiai bajnoki címét a londoni ötkarikás játékokon. A szegedi kenus akkor úgy fogalmazott, ő megtett mindent, és ez most ennyire volt elég. Tavaly nem fogadkozott, nem tett hangzatos kijelentéseket, csak a maga megszállott módján készült. Ennek eredményeként tavaly a duisburgi világbajnokságon aranyérmes lett és visszaült a kenusport trónjára.

Vajda Attila Portugáliában edz Kozák Danutával

Vajda Attila Portugáliában edz Kozák Danutával

Két magyar élversenyző, Kozák Danuta és Vajda Attila is Portugáliában, a Nelo edzőközpontjában készül. A két világklasszis egyelőre még nem tréningezett együtt, de nem tagadják, ennek is eljön az ideje.

Vajda: Ez az edzőtábor Európa legjobb helyszíne

Vajda: Ez az edzőtábor Európa legjobb helyszíne

Vajda Attila immár másfél hete Portugáliában, a NELO hajógyártó cég központjában készül az idei szezonra. A környezet nem új a számára, hiszen az elmúlt években többször megfordult már itt, így tudja milyen helyszínek, milyen lehetőségek várnak rá a felkészülés során.

A Pick Szeged játékosai már látják az alagút végét

A Pick Szeged játékosai már látják az alagút végét

Megerőltető egy héten vannak túl a kézisek, ám a magaslati edzőtábornak még nincs vége. Juan Carlos Pastor alaposan megdolgoztatja a játékosokat, akiket esténként nem kell álomba ringatni. A csapat egyik legrutinosabb játékosa, Balog Zsolt túl van már pár keményebb felkészülésen, de a mostani még őt is nagyon kifárasztja, de mint mondja, két nap van hátra, azt már fél lábon is kibírja.

Juan Carlos Pastor nem kíméli a játékosait

Juan Carlos Pastor nem kíméli a  játékosait

Egy hete tartózkodik a szerbiai Kopaonikban a Pick Szeged kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastor alaposan megdolgoztatja játékosait, a programban futás, erőfejlesztés és persze a taktikai elemek begyakorlása is benne van.

"Teljesítménytúra" a tatai edzőtáborban

A héten a tatai edzőtáborban téli felmérőn vett részt férfi kajak és kenuválogatottunk. A kétnapos szövetségi táborban szinte a teljes élvonal megjelent.

Vajda bebizonyítaná, helye van a világbajnoki dobogón

Vajda bebizonyítaná, helye van a világbajnoki dobogón

Vajda Attila jelenleg Tatán készül az idei szezonra, de ebben a két hétben nem megszokott mesterével, Vécsi Viktorral, hanem Ludasi Róbert irányításával. Természetesen nincs semmi gondja Vécsivel – furcsa is lenne, hiszen 2008-ban vele nyert olimpiai aranyérmet – egyszerűen csak úgy érezte, kicsit más jellegű munkára is szüksége van az egyhangú szárazföldi tréningek között.

Vajda Attila kubai edzőtáborban készül majd

Vajda Attila kubai edzőtáborban készül majd

Vajda Attila már január elején elkezdte a felkészülést az idei szezonra, azon belül is az év fő versenyére, az augusztusi duisburgi világbajnokságra. Ezen címvédőként áll rajthoz a férfi kenusok 1000 méteres távján. A felkészülésbe természetesen néhány napos pihenők is belefértek, így pár napot Visegrádon töltött, majd Ausztriában síelt.

A Ludasi-csoporttal készül Vajda Attila

A Ludasi-csoporttal készül Vajda Attila

Az elmúlt években hagyománnyá vált a Ludasi-csoportban, hogy a téli felkészülés során két-három hetet a tatai edzőtáborban töltenek el. Ezúttal csatlakozott a csoporthoz a szegediek olimpiai bajnoka, Vajda Attila is.

Archívum