Címoldal

Horváth és Birkás volt a legeredményesebb szegedi

Tizenhárom érem szereztek az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyzői a Szolnokon rendezett felnőtt kajak-kenu magyar bajnokságon.

Vajda nyert Szolnokon, Kárász nem indult

Vajda nyert Szolnokon, Kárász nem indult

Szombaton és vasárnap Szolnokon rendezték meg az idei kajak-kenu szezon első versenyét. A mezőnyből többen is hiányoztak, így kisebb sérülés miatt az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE klasszisa, Kárász Anna sem indult el a tájékoztatón.

Újra a vízen Kárász Anna és Vajda Attila

Újra a vízen Kárász Anna és Vajda Attila

Hosszú munkával töltött hónapok után egy tájékoztató versennyel hivatalosan is megkezdődik a 2016-os kajak-kenu idény. A szolnoki viadal kiváló alkalom arra, hogy a válogatott kerettagok teszteljék magukat a májusi első olimpiai válogató előtt, hiszen ennek a megmérettetésnek egyáltalán nincs tétje.

Görögországban készül tovább a szegedi evezős

Görögországban készül tovább a szegedi evezős

szeged tv tartalom Biztatóan kezdte az évet Matyasovszki Dániel, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE evezőse. Szierer János tanítványa megnyerte a győri ergométeres magyar bajnokságot. A válogatott versenyző jövő héttől már Görögországban készül tovább, ahol már új partnerével teszi vízre a hajóját.

Edzője elégedett Kárász Anna idei teljesítményével

Edzője elégedett Kárász Anna idei teljesítményével

szeged tv tartalom Nem panaszkodhat az idei esztendőre Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE kajakosa, aki Kozák Danuta legyőzésével 2015-ben először indulhatott egyest felnőtt világbajnokságon. Edzője, Kovács László is elégedett tanítványával. A rutinos szakember abban bízik, hogy Anna jövőre Rióban, az olimpián is rajthoz állhat.

Halmozták az érmeket a szegediek

Kiválóan szerepeltek az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE tehetségei az olimpiai reménységek versenyén Lengyelországban.

Két szegedi bronz a Jeunesse Kupán

Két szegedi bronz a Jeunesse Kupán

A női ketteseknél mindkét nap az Adonyi Sarolta-Nasz Eszter páros szerezte meg a harmadik helyet a Maty-éren rendezett nemzetközi ifjúsági evezős regattán, a Jeunesse Kupán.

Négy szegedi érem Portugáliában

Négy érmet hoztak haza a szegedi versenyzők a Portugáliában rendezett korosztályos kajak-kenu világbajnokságról. Az algyői Kopasz Bálint egy aranyat és egy bronzot nyert az ifiknél, míg az u23-as mezőnyben az EDF DÉMÁSZ versenyzői Horváth Alexandra és Birkás Balázs is egy-egy bronzot szerzett.

39 érmet szereztek az ifjú szegedi kajak-kenusok

Kiemelkedően szerepeltek a sukorói Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokságon, Kolonics György Emlékversenyen EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE fiatal versenyzői.

Szegedi éremeső a kajak-kenu vidék bajnokságon

Szegedi éremeső a kajak-kenu vidék bajnokságon

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE tehetségei összesen 13 arany-, 13 ezüst- és 10 bronzérmet hoztak haza, de ami ennél is fontosabb, hogy több, mint negyven szegedi kajakos és kenus állhatott fel a dobogó valamelyik fokára.

Korábbi híreink

Szegedi fiatalok küzdenek a VB indulásért

Péntektől vasárnapig a Szegedi Olimpiai Központban rendezik meg az idei II. ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatót.

Aranyérmet szerzett a fiatal szegedi kenus

Nagy Bianka sikerével zárult a franciaországi Boulogne-ban rendezett női kenus világkupán az ifjúságiak 500 méteres egyéni versenye. a szegedi fiatal a dobogó első fokára állhatott fel.

A jó hajrá jó eredményt hozott

A nyolcadik helyen végzett Matyasovszki Dániel és Galambos Péter a könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében a Poznanban rendezett felnőtt evezős Európa-bajnokságon.

Közel járt az éremhez Nádas Bence

Közel járt az éremhez Nádas Bence

Az öt újonc szegediből négy döntőzhetett a Raciceben rendezett felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságon. Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE fiataljai közül Nádas Bence járt a legközelebb a dobogóhoz.

Öt szegedi mehet májusban az Európa Bajnokságra

Öt szegedi mehet májusban az Európa Bajnokságra

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE öt versenyzővel képviselteti magát a május elsején kezdődő racicei felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságon. A kontinensviadalon Horváth Alexandra, Birkás Balázs, Császár Gergely, Nádas Bence és Szabó Gábor is vízre szállhat.

Három szegedi ezüst a Budapest Kupán

Szombaton a fővárosban hivatalosan is megkezdődött az evezős szezon. A 25. gróf Széchenyi István Emlékversenyen, 5. Nemzetközi Budapest Kupán az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE négy csapattal képviseltette magát.

Portugáliában ünnepelt a szegedi klasszis

Portugáliában ünnepelt a szegedi klasszis

Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE olimpiai bajnok klasszisa már rutinos utazónak számít, így volt ideje megszokni, hogy a születésnapját általában nem Szegeden vagy Szőregen, de még csak nem is Magyarországon tölti. A 32 esztendős kenus március elején ideiglenesen Portugáliába költözött a csapattársaival, 2015-ben Montebelóban fújhatta el a képzeletbeli gyertyákat a tortáról.

Fájdalom nélkül: újra vízen Vajda Attila

Fájdalom nélkül: újra vízen Vajda Attila

Hétfőtől a portugáliai Montebelóban készül az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE kajakos és kenus csapata, soraiban Vajda Attilával.