Címoldal

Ismét megrendezik a Szolidaritás éjszakáját

Ismét megrendezik a Szolidaritás éjszakáját

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg november 16-án, csütörtökön Szegeden a Szolidaritás éjszakáját, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanok problémáira.

Szeged szobrászai bevették a Dugonics teretFotógalériával

Szeged szobrászai bevették a Dugonics teret

Szegedi szobrászok alkotásainak szabadtéri kiállításával folytatódik a SzegedArt idei rendezvénysorozata. A pénteken délután megnyílt tárlat immár az ötödik a sorban az idei nyári fesztiválon.

SzegedArt: életre keltek Kass János illusztrációiFotógalériával

SzegedArt: életre keltek Kass János illusztrációi

Művészetekkel gazdagon terített asztalnak nevezte a második SzegedArt programsorozatot Németh István, aki reméli, az idén is bőven lehet majd csipegetni a terítőről. A fesztivál szombaton délután nyílt meg a Dugonics téren.

Az időjárás is támogatta Autómentes napotFotógalériával

Az időjárás is támogatta Autómentes napot

Ráijesztett ugyan a reggeli az eső azokra, akik az autómentes nap kedvéért kerékpárra vagy tömegközlekedési járműre akartak szállni, de végül kegyes volt az időjárás mindazokhoz, akik a mozgást és a friss levegőt választották.

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek szobránálFotógalériával

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek szobránál

A Szegedi Tudományegyetem polgárai tisztelegtek Szent-Györgyi Albert emléke előtt a Nobel-díjas rektor születésnapján. A világhírű tudós Dugonics téri szobránál Szabó Gábor rektor méltatta nagy elődje munkásságát.

Szabadtéri szoborkiállítás nyitotta a SzegedArtotFotógalériával

Szabadtéri szoborkiállítás nyitotta a SzegedArtot

Szegedi szobrászok szabadtéri kiállításával csütörtökön délután kezdetét vette a SzegedArt. A Szeged méltán híres képzőművészetét felvonultató rendezvénysorozatot Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Új látványosság csábít a Dugonics térenFotógalériával

Új látványosság csábít a Dugonics téren

Csütörtök este helyezték ki, ma pedig már meg is csodálhatták, sőt „ki is próbálhatták” a Dugonics téren a járókelők azt a „betűszobrot”, mely megállásra késztet mindenkit, akinek van egy perce a különlegességekre.

Omnibusz, vonat és véradás a Dugonics térenFotógalériával

Omnibusz, vonat és véradás a Dugonics téren

Ha azt akarja, hogy jól induljon egy rendezvény, hívja meg a Csiga Duót! Meglestük, hogyan indult az Autómentes Nap Szegeden.

Autómentes nap: oreós felvezetés

Autómentes nap: oreós felvezetés

Lázadással kezdődött, majd hamar a szokott mederbe terelődött a szegedi autómentes nap sajtótájékoztatója.

Menettánc, immár kilencedszerFotógalériával

Menettánc, immár kilencedszer

Megunhatatlan: áll az ember a Kárász utcán és gyönyörködik, irigykedik, sóhajtozik a Martin György Országos Néptáncfesztivál fellépőit látva.

Korábbi híreink

Könyvhét: ne csak a kötetekért menjen ki!

Könyvhét: ne csak a kötetekért menjen ki!

Hanem a műsorokért is! Akár a „legreménytelenebb” időpontokban is...

Már épül a borváros a platánfák alatt

Már épül a borváros a platánfák alatt

A faházak építésével megkezdődtek a huszonegyedik Szegedi Borfesztivál előkészületei a Széchenyi téren. Az idén 11 napos borünnepre több mint 150 hazai borászt várnak.

Az adventi koszorú utolsó lángja is fellobbant

Az adventi koszorú utolsó lángja is fellobbant

Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője és Juhász András, a Kálvin téri református templom lelkésze gyújtotta meg Szeged város adventi koszorújának negyedik gyertyáját vasárnap a Dugonics téren. A rendezvényen fellépett a Keresztény Szeretetszolgálat Alapítvány ökumenikus gospelkórusa.

Jégvarázs fesztivál is lesz az idei adventen

Jégvarázs fesztivál is lesz az idei adventen

Ünnepi arcát mutatja péntek estétől Szeged. Advent közeledtével megkezdődik az ünnepi hetek programja: három belvárosi helyszínen – a Széchenyi, a Klauzál és a Dugonics téren – is megkezdődnek az ünnepi programok. Kigyúlnak a karácsonyi fények és mától teljes pompájában díszlik a város 11 méter magas karácsonyfája is a Klauzál téren.

Idén is a Dugonics térre költözik a fényszarvas

Idén is a Dugonics térre költözik a fényszarvas

Napok óta szerelik városszerte a környezetgazdák a karácsonyi díszkivilágítást. A fényfűzérek mellett az idén megújulva tér visszatér a tavalyi Advent legnépszerűbb ünnepi látványossága, a Dugonics téri fényszarvas. Az ünnepi fények hagyományosan Advent első hétvégéjén gyúlnak majd ki a városban.

Munkahelyteremtéssel szépült meg a belváros

Munkahelyteremtéssel szépült meg a belváros

Köztér-megújítási nívódíjat adományozott a szegedi önkormányzatnak a Dugonics tér rekonstrukciójáért a Magyar Urbanisztikai Társaság, valamint az UNESCO műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS magyar tagozata. Botka László polgármester az ezt tanúsító emlékplakettet csütörtökön délelőtt avatta fel.

A Dugonics téren ünnepel a Konfuciusz Intézet

A Dugonics téren ünnepel a Konfuciusz Intézet

Az egyetem Dugonics téri épülete előtt első alkalommal rendezik meg szombaton a Konfuciusz Intézetek Napja programjait. Többek között sárkánytánccal, kínai divatbemutatóval, énekkel, játékkal, zenével és kínai ételkóstolóval várják az érdeklődőket. A megjelenteket Botka László polgármester is köszönti.

Táblákkal figyelmeztetik a szabálytalan bicikliseket

Táblákkal figyelmeztetik a szabálytalan bicikliseket

Kerékpáros figyelemfelhívó táblákat helyez ki balesetveszélyes csomópontokba Szegeden a rendőrség. Az önkormányzattal és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen kihelyezett táblák arra figyelmeztetik a kerekezőket, hogy szálljanak le a drótszamárról a gyalogátkelőhelyeken. Az első táblát csütörtökön helyezték ki a Dugonics téren.

Ingyenes Wi-Fi a Dugonics téren

Ingyenes Wi-Fi a Dugonics téren

A szegedi Dugonics tér 2013-ban teljesen megújult, és a városfejlesztési projekt 2014-ben elnyerte a rangos Nívódíjat. A rekonstrukciónak köszönhetően a tér még kedveltebb pihenő- és találkozóhely lett a helyi lakosok, a szegedi tanulók, valamint a turisták körében, ahol július elejétől az Invitel ingyenes Wi-Fi szolgáltatása is elérhető.

Megnyílt a könyves város a Dugonics téren

Megnyílt a könyves város a Dugonics téren

Az idei, 85. Ünnepi Könyvhét Szeged számára különleges alkalom: az országos megnyitónak az idén a Tisza-parti város adott otthont. A betűbarátokat Solymos László alpolgármester köszöntötte, majd Végel László Kossuth-díjas regény- és drámaíró, a vajdasági magyar irodalom meghatározó alakja hivatalosan is megnyitotta az idei Ünnepi Könyvhét eseménysorozatát.

Archívum

Új szakasszal folytatódik a munka Dugonics téren

A sétány kapuja lesz a „szocreál” műalkotás

Ünnepélyesen startolt el a Dugonics tér felújítása

Csütörtökön kezdődik a Dugonics tér felújítása

Kezdődik a Dugonics és az Árpád tér felújítása

Dugonics tér: május végén startol a felújítás

Múlt, jelen és jövő egyben