Címoldal

5 varázslatos dolog, amit a dinnye tesz a testeddel

Ma van a dinnye világnapja, és amúgy is a fő szezonja, úgyhogy összeszedtük, milyen szuper hatással van ez a gyümölcs az egészségedre. - írja a joy.hu

Saccolni is lehet a dinnyenapon

Saccolni is lehet a dinnyenapon

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből, és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.

Csúcsra jár a dinnyeszezon a piacon

Csúcsra jár a dinnyeszezon a piacon

szeged tv tartalom Szinte alig fogy más gyümölcs, csak a dinnyét keresik a vevők. A kereskedők átlagosan 140 forintot kérnek egy kilójáért, de van ahol 120, másutt 180 forintért is kínálják. (videóval)

Jó és finom lesz az idei dinnyetermés

Jó és finom lesz az idei dinnyetermés

A tartós melegnek köszönhetően idén is jó minőségű lesz a magyar dinnyetermés, és a tavalyihoz hasonló, 200 ezer tonna körüli mennyiségből várhatóan több jut exportra - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete és a kiskereskedelmi áruházláncok képviselőivel folytatott egyeztetést követően szerdán az MTI-vel.

Hogyan válasszunk görögdinnyét: tippek egy tapasztalt gazdától

A görögdinnyét mindenki szereti, hiszen ízletes, egészséges, nem hizlal, a nyári melegben pedig valóságos frissítő-bombaként tud hatni az emberre. De hogyan válasszunk jó görögdinnyét?! - írja a likde.hu

Dinnyenapot rendeznek az emlékparkban

Dinnyenapot rendeznek az emlékparkban

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében. A szegedi tanya udvarán a látogatók betekinthetnek a dinnyetermesztés hagyományos módszereibe, lesz lovasbemutató és dinnyeevő verseny is.

Szegeden is indult a dinnyeszezon

Szegeden is indult a dinnyeszezon

szeged tv tartalom Jó évük lesz idén a dinnyetermesztőknek. Öt százalékkal nőt a bevetett terület nagysága, a termés pedig akár 30'000 tonnával is túlszárnyalhatja a tavalyit. A mars téri piacon is megjelentek a dinnyeárusok, van aki még külföldről behozott gyümölcsöt kínál, de már kapható hazai termés is. (videóval)

Letartóztatták a férfit, mert lemészárolt egy dinnyét

Halálra szurkálta a dinnyét, ezért letartóztatott a rendőrség egy férfit - persze ez is csak Amerikában történhet meg. A "gyilkost" a férfi barátnője jelentette fel.

Jön a dinnyeszezon, jön az ellenőrzés

Jön a dinnyeszezon, jön az ellenőrzés

A magyar dinnye július eleje óta kapható a hazai üzletekben, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt figyelmet fordít a nyári szezonális termékek, így a görögdinnye ellenőrzésére.

Hamarosan jön a kiváló magyar dinnye

Hamarosan jön a kiváló magyar dinnye

A tavalyinál több kiváló minőségű magyar dinnye kerül a kereskedőkhöz július első hetétől – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A termelők azt kérték a nagy áruházláncok képviselőitől, hogy július elejétől már ne rendeljenek importot.

Korábbi híreink

Fizetne majd' 1 milliót egy görögdinnyéért?

Háromszázötvenezer jent (770 ezer forintot) fizettek Japánban egy különleges, feketehéjú görögdinnyéért egy árverésen kedden.

Minden a dinnyéről szól majd Ópusztaszeren

Minden a dinnyéről szól majd Ópusztaszeren

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében. A szegedi tanya udvarán ezen a napon déli 12 órától a látogatók betekinthetnek a dinnyetermesztés hagyományos módszereibe, de kiderül az is, hogy milyen sokféleképpen jelent meg a sárga- és a görögdinnye a hagyományos népi kultúrában.

2,5 kilóval nyert a dinnyeevő verseny győztese

2,5 kilóval nyert a dinnyeevő verseny győztese

Idén is nagy sikerrel zajlott az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjében a Dinnyenap. Az ország számos pontjáról érkeztek a látogatók, hogy annyi dinnyét egyenek, amennyi csak beléjük fér.

Dinnyenapot rendeznek az emlékparkban

Dinnyenapot rendeznek az emlékparkban

Dinnyenapot rendeznek augusztus 4-én, szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében: a szervezők tíz mázsa dinnyével, különféle programokkal és versenyekkel várják a lédús nyári gyümölcs kedvelőit.

Újabb kellemetlen ügy Budai Gyula körül

A korábbi elszámoltatási kormánybiztosra, Budai Gyulára rájár a rúd mostanság, nem elég, hogy Gyurcsány Ferenc bebörtönzése csak álom maradt - hiszen a volt miniszterelnököt felmentették a Sukoró-ügyben -, most magyarázkodhat a nevéhez köthető 99 forintos dinnyék miatt is.

Tovább dagad a dinnyebotrány

Egy hatalmas import dinnyeszállítmányt akart kiszorítani a piacról a kormány által életre hívott dinnyekartell, amelynek értelmében egyik nagy bolthálózat sem adja 99 forintnál olcsóbban a dinnye kilóját.

30 forintos áremelés a minisztérium kérésére?

30 forinttal emelte a dinnye árát a CBA. Legalábbis erre utaló fotók találhatók az interneten. Korábban 69 forintos akciós dinnyét hirdettek, de ezt a Vidékfejlesztési Minisztérium kérésére 99 forintra emelték.