Címoldal

Csapdát jelentenek a denevéreknek a nagy üvegfelületek

A denevérek ügyesen kerülik ki a természetes akadályokat gyors, éjszakai repülés közben is, ám a modern épületek nagy, sima üvegfelületeit nem érzékelik, ezért veszélyesek számukra - állapította meg egy új kutatás.

Most kiderül, melyik volt a legjobb Batman

75 éves lett Batman, minden idők egyik legnépszerűbb szuperhőse, akit a képregényrajongók mellett Hollywood is imád. Batman legelőször a Detective Comics magazin "1939 május" feliratú, 27. számának borítóján tűnt ugyanis fel. Az egészestés rajzfilmeket és az 1966-os Adam West-mozit leszámítva hét nagyjátékfilm készült róla.

Igazi vámpírok érkeztek a Szegedi vadasparkba

Igazi vámpírok érkeztek a Szegedi vadasparkba

Az Amerikában oly népszerű Halloweent egy amerikai, nagyon izgalmas állat bemutatásával ünnepli a Szegedi Vadaspark. A rőt vérszopó denevérek érkezése hatalmas kuriózumnak számít, hiszen Európában az ismeretek szerint mindössze 2-3 állatkert mutatta be eddig ezt a fajt. A Szegedre érkezett egyedek sem a kontinensünkről származnak, hanem a chicagói Brookfield Zoo-ból. Az eddig a karanténházban lakó 10 denevért már megtekinthetik a látogatók a Terráriumházban kialakított éjszakai szobában.