Címoldal

Támogatja a tehetségeit SzegedFotógalériával

Támogatja a tehetségeit Szeged

Csütörtök délután a városháza dísztermében adták át a művészeti alkotói támogatásokat, a művészeti pályakezdői támogatásokat, valamint a művészeti ösztöndíjakat azoknak a pályázóknak, akik elnyerték a közgyűlés Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottságának támogatását.

Tiborczék köre gazdagodhat a vérplazmán

Ne a pénz motiváljon a véradásra, erre hivatkozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amikor rendeletileg felére-harmadára csökkentette a donorok díjazását . A kiváló üzletet jelentő vérplazmával foglalkozó cégek között éppen tavaly jelent meg a Plasa Expert, amely az Orbán Viktor veje körül kialakult üzleti kör irányít. - írja a 24.hu

A közösségért végzett munkát ismerték el

A közösségért végzett munkát ismerték el

Ujhelyi István immáron tizenharmadik alkalommal ajánlotta fel elismerése jeléül az általa alapított Pro Bono Publico emlékplakettet azoknak a diákoknak, akik a 2014 /2015-ös tanévben szorgalmas és kitartó tanulás mellett a legkiválóbb közösségi munkát nyújtották iskolájukban.

Szegedi edzőket díjazott az Evezős Szövetség

A Magyar Evezős Szövetség döntése alapján az év utánpótlás nevelő edzője Molnár Dániel lett, az év utánpótlás edzője cím Dani Zsolthoz került. Mindkét tréner annak köszönheti a díjat, hogy a versenyzőik egész évben szorgalmasan dolgoztak és minden megmérettetésen kihozták magukból a maximumot.

Nyugdíjasok kirúgása: nem alkotmánysértő, csak nevetséges

Kicsit összecsúszott, kinek kell választania a nyugdíja és a bére között a közszférában, és ki az, akit mindenképpen kirúgnak, mert nyugdíjas. Az intézmények azonban körleveleikben már józanítják az érintetteket. A legrosszabbul a kormány irányítása alá tartozó intézményekben dolgozók járnak.

Külföldre menekülnek az orvosok Matolcsy elől

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) múlt csütörtök este szavazást indított a honlapján, hogy felmérje, az orvoskar miként vélekedik a kényszernyugdíjazásról és annak várható következményeiről. A válaszadásra hétfő éjfélig volt lehetőség, ez idő alatt mintegy 3500 válasz érkezett.

Ellátási gondokat okozhat a kötelező nyugdíjazás

A közszférában és az egészségügyben dolgozók kötelező nyugdíjazásáról szóló szabályozás az ombudsman szerint súlyos alkotmányos aggályokat vet fel - tájékoztatta Szabó Máté hivatala szombaton az MTI-t.

Paczolay visszaszólt Orbán Viktornak

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntéseit meg kell valósítania a törvényhozónak, ez a jogállamiság egyik legfontosabb kritériuma - mondta Paczolay Péter, a testület elnöke a Kossuth Rádióban.

A "történelmi alkotmány" legyőzte Orbán Viktort

Bár a kormányfő az Alkotmánybíróság hétfői döntése ellenére is ragaszkodik a bírók korai nyugdíjazásához, a megkérdezett alkotmányjogászok és az érdekvédők szerint nem lehet megkerülni a testület hétfői határozatát.

Elkaszálja az AB a bírók korai nyugdíjazását

Alkotmányellenesnek tartja és várhatóan megsemmisíti hétfői ülésén a bírók kötelező nyugdíjkorhatárának csökkentését az Alkotmánybíróság - értesült az [origo]. Információink szerint az AB azért tartja problémásnak az intézkedést, mert az nincs összhangban az alaptörvénnyel és a nyugdíjtörvénnyel.