Címoldal

A Délmagyar bojkottjára kérik a szegedieketFotógalériával

A Délmagyar bojkottjára kérik a szegedieket

Pénteken este gyertyagyújtással tiltakoztak a szegediek a független megyei sajtó megszüntetése, a Délmagyarország megvásárlása ellen. A szervezők arra kérik az embereket, ne olvassák az újságot, valamint mondják le előfizetésüket.

Gyertyát gyújtanak a független sajtóért

Gyertyát gyújtanak a független sajtóért

Péntek délután mécsesek gyújtásával tiltakoznak a független média felszámolása ellen Szegeden, a Klauzál téren. A szervezők mindazokat várják, akinek fontos az újságírás függetlensége.

Andreas Merz marad a Lapcom vezérigazgatója

Az október 5-én lezárult kivásárlás után a Lapcom Zrt. új tulajdonosa megerősítette pozíciójában Andreas Merz vezérigazgatót, aki 2013 óta a Lapcom gazdasági igazgatója, 2017 januárjától pedig vezérigazgatója - közölte a kiadó kedden az MTI-vel.

Lezárult a Délmagyar megvásárlása

Lezárult a Délmagyar megvásárlása

Lezárult a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Zrt. megvásárlása, jelentette be csütörtökön a médiavállalkozás új tulajdonosa, az AV Investments leányvállalata, az Avalue Befektetési Kft.

Délmagyarország: felkerült az i-re a pont

Délmagyarország: felkerült az i-re a pont

A Gazdasági Versenyhivatal tudomásul vette az AValue Befektetési Kft. Lapcom Kiadó Zrt. feletti irányításszerzését, amelynek keretében az AValue a Lapcom részvényeinek 100 százalékát szerzi meg – közölte a Gazdasági Versenyhivatal hétfőn az MTI-vel. Így a Délmagyarország is Andy Vajna érdekeltségébe került.

Eldőlt: Vajnáé lett a Délmagyarország

Eldőlt: Vajnáé lett a Délmagyarország

Ma délelőtt a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Radio Bridge Media Holdings Ltd. bejelentette, eladta érdekeltségeit Andy Vajna cégének, az Avalue Befektetési Kft.-nek. Ezzel az utolsó megyei lapok is kormányközeli kezekbe kerültek.

Gyertyagyújtás a DélmagyarországértFotógalériával

Gyertyagyújtás a Délmagyarországért

Az Együtt szegedi szervezete szerdán este a Klauzál téren, a Kossuth-szobor talapzatánál gyertyagyújtással búcsúztatta a szabad Délmagyarországot, az egyik utolsó független megyei napilapot. A rendezvényre szimpatizánsok, a lap egykori munkatársai és a napilapért aggódó szegedi polgárok is elmentek.

A független Délmagyarországért demonstrálnak

In memoriam Délmagyarország címmel szerveznek szegediek demonstrációt a sajtószabadságért szerdán este 8 órától a Klauzál téri Kossuth szobornál.

Médiatanács: viheti Vajna a Délmagyarországot!

Médiatanács: viheti Vajna a Délmagyarországot!

Hamarosan mind a 18 megyei lap Fidesz-közeli cégek kezébe kerülhet. A Médiatanács ma rábólintott, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos új cége megvásárolhatja a Délmagyarország és a Kisalföld című megyei, valamint a Bors című bulvárnapilapot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t.

Andy Vajna vinné a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet

Tovább bővülhet a kormányközeli megyei lapok köre, bár értesülésünk szerint nincs még megállapodás, az érintettek csak előzetes véleményt kértek a Médiatanácstól. - írja a hvg

Korábbi híreink

Minisztériumok háborúja: tram-train csiki csuki

Minisztériumok háborúja: tram-train csiki csuki

Lázár János szerint a megnövekedett költségek miatt ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer. A miniszter azt kérte a kormánytól ne vállaljon kötelezettséget a beruházás megvalósítására. A fejlesztési minisztérium szerint viszont az jelent veszélyt, hogy nem lesz elegendő utas és a beruházás megtérülése kétséges.

Advent: a város ajándékát Joób Márton adta át

Advent: a város ajándékát Joób Márton adta át

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Délmagyarország-Rotary Adventet. A csütörtöki első rendezvényen az önkormányzat ajándékát Joób Márton adta át. Az érdeklődőket Vajda Júlia operaénekesnő és a Gregor József Általános Iskola diákjai szórakoztatták.

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Az idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Rotary Adventet, amelyhez most negyedszer csatlakozik a Délmagyarország is. Így az Advent időszakában összesen 48 Csongrád megyei és szegedi rászoruló család kaphat támogatást. Az ajándékozás mellett ünnepi programok is várják majd a szegedieket.

Már 1970-ig digitalizálták a Délmagyarországot

Már 1970-ig digitalizálták a Délmagyarországot

Újabb időszakkal bővült a DélmagyArchív adatbázis: decembertől már 1970-ig kutathatunk a Délmagyarország napilap elektronikus lapszámaiban. A projekt végére körülbelül 30 ezer lapot érhetnek majd el az érdeklődők és a helytörténészek a több mint százéves újság eddig kiadott számaiból.

Adventi jótékonysági akció segít a rászorulókon

Adventi jótékonysági akció segít a rászorulókon

Az idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Rotary Adventet, amelyhez most másodízben csatlakozik a Délmagyarország is. Így az Advent időszakában összesen 48 Csongrád megyei és szegedi rászoruló család kaphat támogatást. Az ajándékozás mellett ünnepi programok is várják majd a szegedieket.

Rászorulóknak segítenek a Klauzál téren

Rászorulóknak segítenek a Klauzál téren

December 1. és 24-e között a Klauzál téren a rászorulóké lesz a főszerep. Immár második alkalommal rendezik itt meg a Délmagyarország-Rotary Adventet, melynek köszönhetően 48 Csongrád megyei család karácsonya lesz szebb.

Vajda Attila a megye legjobbja

Vajda Attila a megye legjobbja

Negyedik alkalommal választotta az év férfi a Délmagyarország napilap az olimpiai bajnok szegedi kenust. Vajda Attila nemcsak díjazott, ha nem díjátadó is volt az újság kedd esti gálaünnepségén.

A Radio Bridge Média vásárolta meg a Délmagyart

A Radio Bridge Média Limited vásárolta meg a Délmagyarország és a Kisalföld című megyei napilapokat is tulajdonló NNG-Hungary Kft.-t.

Új főszerkesztő a Délmagyarország és a Délvilág élén

Október elsejével R. Tóth Gábort nevezték ki a két Csongrád megyei napilap, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztőjévé - tájékoztatta az újságokat kiadó lapcsoport hétfőn az MTI-t.