Címoldal

Ennél aljasabb csalást még Hadházy Ákos sem látott

„Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához” – hirdetik kék alapon fehér betűkkel azok a dobozok, amelyekben az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív program (RSZTOP) keretében kiosztott élelmiszersegélyek jutnak el a szegény, kisgyermeket nevelő családokhoz. A felirat tényszerűen igaz, csak – ahogy mondani szokták – nem fejti ki a valóság minden részletét. - írja az mno.hu

Ne dobd ki a karácsonyi csomagolópapírt, készíts belőle menő ruhát!

Olivia Mears megelégelte, hogy a csodaszép csomagolópapírok kérészéletűek, ezért egészen zseniális ötlettel rukkolt elő: ruhákat varr a használt papírból, de nem is akármilyeneket. - írja a nuus.hu

5 kreatív csomagolási tipp karácsonyra

Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki papír tasakok helyett inkább a hagyományos, “becsomagolós” módszert választja az ajándékok elrejtésére. De fontos, hogy ne csak a meglepetés legyen tökéletes, hanem a csomagolás is árulkodjon arról, mennyire vártuk ezt az ünnepet. - írja a habostorta.hu

A rászorulóknak hoz csomagot a Mikulás vasárnap

Vasárnap délelőtt 10 órakor 1.000 Mikulás csomagot hoz a puttonyában a jótékonysági Mikulás Szegedre, a Móra Ferenc Múzeum elé.

Hamarabb érkezett a Jézuska Tápéra

szeged tv tartalom Előrehozta a karácsonyt a Szeged Első Lions Club, legalábbis 25 család életében. Tartósélelmiszereket, kötött holmikat és tisztítószereket adományoztak többgyermekes családoknak.

Novemberben költözhetnek a felújított rendelőbe

Novemberben költözhetnek a felújított rendelőbe

November utolsó hétvégéjén visszaköltözhetnek a Korondi utcai épületbe a felújítás előtt ott rendelő orvosok. Többek között erről döntött a városi közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága Bizottsága szerdai ülésén.

Az esőben is több százan álltak sorba élelemért

Az esőben is több százan álltak sorba élelemért

Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős egyedülállókat.

Családokat lepett meg a Mosolykommandó

Családokat lepett meg a Mosolykommandó

Részben önerőből, részben pedig felajánlásokból összeállított karácsonyi csomagokat osztott ki gyermekes családoknak a Mosolykommandó Alapítvány, akik az év többi részében gyermekkórházakban szerveznek bohócdoktori viziteket.

Petőfitelepen is segítik a rászorulókatFotógalériával

Petőfitelepen is segítik a rászorulókat

Közel 50 csomagot állítottak össze a petőfi-telepi rászoruló családoknak, egyedül élőknek. A tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékokat adományokból és a körzet képviselőjének Szénási Róbertnek anyagi támogatásából tudták megvásárolni.

Antikorrupciós csomagot adott be az MSZP

Elkészült az MSZP antikorrupciós törvényjavaslat-csomagja, amelyet pénteken benyújtanak az Országgyűlésnek, közölte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatón az MTI szerint. - írja az Index

Korábbi híreink

A város hátrányos helyzetű gyermekeknek segített

A város hátrányos helyzetű gyermekeknek segített

szeged tv tartalom szeged tv tartalom Szegény sorsú szegedi családok vehettek át az önkormányzat jóvoltából ajándékcsomagot. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére szánt több mint két millió forintból a Humán és Közszolgáltatási Iroda állított össze négyszáz élelmiszercsomagot. (videóval)

Rászorult családoknak segített az alapítvány

Rászorult családoknak segített az alapítvány

szeged tv tartalomAz Egy Ebéd Egy Esély Alapítványtól hétfőn összesen 60 család kapott tartós élelmiszereket és játékokat tartalmazó csomagokat. A szervezet idén már a szegedi advent programjában kiosztott száz adag babgulyást is. Emellett folyamatosan várják a felajánlásokat a közhasznú éttermeikben, ahol bárki maga is elfogyaszthat egy tál meleg ételt a jótékonykodás mellett. (videóval)

Ezer Mikulás csomag készül rászoruló gyerekeknek

Sok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal.

Pörköltet kaptak ebédre a hajléktalanok

Pörköltet kaptak ebédre a hajléktalanok

SZEGED TV - Két bográcsnyi pörköltet osztottak szét hajléktalanok között Szegeden, az Indóház téren. A jótékonysági akciót egy Migszolos önkéntes, Ampovics András szervezte.

Tűzifaosztással és ajándékkal segít a város

Tűzifaosztással és ajándékkal segít a város

Tűzifával és karácsonyi ajándékcsomaggal lepi meg a város a legrászorultabbakat. Mindkét akció már hagyomány Szegeden – az elosztás és lebonyolítás módjáról szerdán döntött a szociális bizottság.

Szociális támogatások: bővülő lehetőségek

Szociális támogatások: bővülő lehetőségek

Változik az igényelhető támogatások rendszere – pozitív irányba. De döntött a kiosztható tűzifáról és a karácsonyi csomagokról is Szeged közgyűlése.

Négyszáz család kapott élelmiszercsomagot

Négyszáz család kapott élelmiszercsomagot

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány négyszáz karácsonyi élelmiszercsomaggal segítette a családosokat, idős - egyedülállókat. A két tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg.

Kétezer rászorulón segít a város karácsonykor

Kétezer rászorulón segít a város karácsonykor

Kétezer, tartós élelmiszert rejtő ajándékcsomagot készített idén a szegedi rászorulóknak az önkormányzat humán közszolgáltatási irodája. A város évek óta elkülönít egy keretet a rászorulók karácsonyi ajándékaira. A csomagok összértéke ebben az évben meghaladja a 8 millió forintot.

Ezer csomagot osztott szét a Mátrix Télapó

Idén ezer Mikuláscsomaggal ajándékozta meg a nehéz sorsú gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő program ózdi, szegedi, budapesti térségekben zajlott.

Így kopaszt meg minket jövőre az állam

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot. Bár az internetadó kikerült a törvényből, de jön a szappan- és művirágadó, chipsadó a szeszes italok nagy részére, 50 százalékos reklámadó, a brutális élelmiszer-felügyeleti díj, az önkormányzatokat pedig ráengedik az eddig nem adóztatott dolgokra. A családi adókedvezmény kiterjesztése csak 2016-tól indul, viszont a friss házasok már jövőre havi ötezer forintos “nászajándékot” kapnak a kormánytól.

Archívum

Felgyorsult a kivándorlás: egyre többen csomagolnak

Itt egy újabb burkolt adó várható

Újabb megszorítás, jöhet az első Varga-csomag?

Pillanatok alatt elfogytak az élelmiszercsomagok

Élelmiszersegéllyel segít MÁTRIX Alapítvány

CBA-ajándékcsomaggal kecsegtetnek csalók

Itt a harmadik Matolcsy-csomag

Adót a föld alól is – itt az újabb Matolcsy csomag

Hebehurgya Matolcsy megszorító csomagja

Százéves titokra derült fény egy norvég faluban

Poggyászként utazott a részeg

A hét, amikor Matolcsy a lovak közé dobta a gyeplőt