Címoldal

Dorozsmai nagybani: a Cserepes sorra költözhetnek az árusok

Dorozsmai nagybani: a Cserepes sorra költözhetnek az árusok

Változatlan feltételekkel lehet tovább árulni az új helyen.

Közös kiállítással készül az ünnepekre a kamara és a Somogyi-könyvtár

A Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Somogyi-könyvtár együttműködésének eredményeként december 7-én ismét kamaratörténeti kiállítás nyílik a könyvtárban „A régi kútat elnézni csendbe…” címmel. A bibliotékával közös tárlatsorozatunk 2017-ben – az előző esztendő „vizes témáját” folytatva – a kutakat „járják körül”.

Mesterségek dicsérete a Somogyi-könyvtárban

A Somogyi-könyvtár és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2011-ben indított, Mesterségek dicsérete című közös tárlatsorozata idén – az előző esztendő „vizes témáját” (Bádogmeszely, szélkakas, hattyúnyak – avagy a pléhestől a vízvezeték-szerelőig) folytatva – a kutakat „járja körül”.

Aknafedlapokat cserélnek a Dózsa György utcában

December 4-től a Dózsa György utcában elhelyezkedő aknafedlapok cseréjét végezteti a Szegedi Vízmű Zrt., alvállalkozó bevonásával.

Forgatás közben lecserélt sztárok

A filmipar kegyetlen világ, ahol minden producer és rendező azért dolgozik, hogy a lehető legjobb eredményt mutassák be a nézőknek, ezért attól sem riadnak vissza, hogy a forgatás közben cseréljenek le egy színészt, mit sem törődve azzal, hogy az illető mennyire híres. - írja a life.ma

Francia cserediákok a Krúdyban

Francia cserediákok a Krúdyban

szeged tv tartalom Külföldi kapcsolatot épít a Szegedi Szakképzési Centrum. Az Erasmus Pro elnevezésű programban 12 ország oktatási intézményei vesznek részt, köztük a Krúdy Gyula iskola, amely egyedüliként képviseli hazánkat. A cél, hogy a cserediák program révén világot lássanak és szakmai tapasztalatokkal bővítsék ismeretüket a tanulók. (videóval)

Anyagcsere-betegségeket kutató program indul Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csaknem 440 millió forint uniós és hazai támogatást nyert az anyagcserével összefüggő betegségek folyamatainak vizsgálatára - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Képviselői keretről és parkoló bérbeadásáról

Képviselői keretről és parkoló bérbeadásáról

Továbbra is a Cserepes Sori Piac Kft. üzemeltetheti azt a parkolót, amely a piac közvetlen szomszédságában található. Erről az önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága döntött kedd reggeli ülésén.

Új kazánokkal modernizálják a távfűtést

Új kazánokkal modernizálják a távfűtést

szeged tv tartalom Három régi kazánt cserél ki még idén a Szegedi Távhő Kft. A cég vezetője szerint a munkálatok nem zavarják a lakosság ellátását, viszont jelentős megtakarítást jelentenek a cégnek. A modernizációs folyamat ma indult Vág utcai fűtőműnél, ahol daruval emelték magasba a 15 tonnás kazánt, majd kamionnal szállították el. (videóval)

Bankósokk: itt a nagy bankjegycsere

Az év végén kivonják a forgalomból a régi húszezres címleteket. Addig viszont egy-egy nagyobb bankjegyköteg cseréje nem minden esetben megy akadálytalanul. - írja a hvg

Korábbi híreink

Rácz Attila bepereli Szabó Bálintot

Rácz Attila bepereli Szabó Bálintot

Jó hírnév megsértése miatt személyiségi jogi pert indít a Cserepes sori piac kft. nevében Szabó Bálint ellen Rácz Attila, a cég ügyvezető igazgatója. Mivel többszörösen, folytatólagosan és tudatosan hamis tényt állított azzal, hogy a piac bezár, ezzel folyamatosan és szándékosan kárt okoz a piacnak és az itt árusító kereskedőknek is – állítja Rácz Attila.

A sugárúton szombattól helyre áll a közlekedés

A sugárúton szombattól helyre áll a közlekedés

Elkészült a tervezett határidőre az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a villamospálya garanciális burkolatjavítása, ezért augusztus 20-tól helyreáll a tömegközlekedés rendje, megszűnnek a forgalmi terelések.

Több mint 7500-an pályáztak a régióban hűtőgépcserére

Több mint 7500-an pályáztak a régióban hűtőgépcserére

A dél-alföldi régióban hétfőn indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra több mint 7500 nagycsaládos és nyugdíjas pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül, a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt hétfőn 10 óráig lehetett pályázni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A bérlők többsége már aláírt a Cserepes soron

A bérlők többsége már aláírt a Cserepes soron

A pavilonos kereskedők kétharmada már aláírta az új, egységes díjakat tartalmazó szerződést, a fennmaradóak számára újabb lehetőséget kívánnak a cég vezetői biztosítani arra, hogy végiggondolják a szerződéskötést és csatlakozzanak a többséghez.

Júliustól ismét lehet pályázni hűtőgépcserére

Folytatódik az Otthon melege program, júliustól ismét lehet pályázni hűtőgépek és fagyasztók cseréjére - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NGM) fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Jövőre már csak az új 20 ezresekkel fizethetünk

Jövőre már csak az új 20 ezresekkel fizethetünk

Magyar Nemzeti Bank december 31-én bevonja a 2015. előtt kibocsátott 20 ezer forintos bankjegyeket, 2017. január 1-jétől már csak az új húszezresekkel lehet fizetni. Az MNB legkésőbb 20 évig – 2036 decemberéig – névértéken, díjmentesen becseréli a régi 20 ezer forintosokat.

Kereskedők közjátéka a pénzügyi bizottság ülésén

Kereskedők közjátéka a pénzügyi bizottság ülésén

Kis híján meghekkelték a Cserepes sori kereskedők a pénzügyi bizottság ma reggeli ülését. Napirend előtt a bizottság tagjai a kereskedők véleményére lettek volna kíváncsiak, ám jogi képviselőjük ragaszkodott hozzá, hogy ő beszéljen, pedig nem kapott szót. Végül kényszerszünetet kellett elrendelni.

Még nincs teljes béke a Cserepes sori Piacon

Továbbra sincs béke a Cserepes sori piac vezetése és a bérlők között. Március közepe óta zajlik a vita, amit az váltott ki, hogy az új igazgató megemelte és egységesítette a bérleti díjakat.

Kinyitottak a kereskedők a Cserepes soron

Kinyitottak a kereskedők a Cserepes soron

szeged tv tartalomÚjra indult az élet a Cserepes soron. Ma szinte minden kereskedő kinyitott a piacon és a megemelt bérleti díjat is kifizette az árusok többsége. A vita persze még nem zárult le, hiszen ma is volt, aki megtagadta a díjfizetést. (videóval)

Átláthatóságot és rendet akar az igazgató

Átláthatóságot és rendet akar az igazgató

Napok óta zajlik az egyeztetés a Cserepes sori Piac ügyvezetője és a kereskedők képviselői között az új bérleti díjakról. A piac vezetője kijelentette mindenkire egyformán érvényes díjakat akar, nem különféle mutyi, egyéni megállapodásokat.

Archívum

Mezekkel jótékonykodnak a polgármesterek

Újabb problémák az online pénztárgépekkel

A kormány ne packázzon a kiskereskedőkkel!

Személycserék lesznek az új kormányban?

"A kormány becsapott minket és még fenyeget is"

Nagy játékos a kasszakáosz titokzatos főszereplője

Tízezrek bukják el az állami támogatást

Bukhatják a boltosok a pénztárgép-támogatást?

A Cserepes soron razziáztak az adóellenőrök

A vitának cserépdobálás lett a vége

Új fordulat pénztárgép-ügyben

Itt az újabb mutyi, most a pénztárgépekkel

Egy cég tarolhatja le a pénztárgéppiacot

Garanciális javítás a Rókusi körúti körforgalomban

Az oltár előtt cserélték le a csalfa vőlegényt

Aknafedlap csere a Derkovits fasor elején

Őszre teljesen Orbáné lesz az ország

Csatornafedőket cserélnek Szegeden

MSZP: indokolatlan a rendszámtáblacsere

Idegen unokát vitt haza a szórakozott nagypapa

Rendszámcsere: újabb sarc készül autósoknak?

A pénzbehajtás újabb eszköze

2 millió autós idegeskedhet a rendszámtáblacsere miatt