Címoldal

Többfelé csapadékosan telnek az év utolsó napjai

Többfelé csapadékosan telnek az év utolsó napjai

A hétvégén is sokfelé várható csapadék, eső és hó is. Átmeneti lehűlésre is számítani kell, de szilveszter napján ismét többfelé lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésből.

Csapadékosabb idő várható a jövő héten

Csapadékosabb idő várható a jövő héten

A következő napokban többször várható csapadék, eső, gyenge ónos eső, gyenge havazás is. Emellett kisebb lehűlésre is lehet számítani, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakulhatnak a minimumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

2,5 milliárdos fejlesztés indul DorozsmánFotógalériával

2,5 milliárdos fejlesztés indul Dorozsmán

Botka László polgármester szombaton délelőtt a Kiskundorozsmán zajló Tökfesztiválon jelentette be, hogy 2017-ben és 2018-ban 2,5 milliárd forintos fejlesztés valósul meg a városrészben. Épül egy új egészségház, fejlesztik a csapadékvízelvezető rendszert, valamint kerékpárút is épül.

Időjárás: megette idén a kutya a telet

Időjárás: megette idén a kutya a telet

Melegebb és esősebb volt a szokásosnál az idei téli időszak, különösen a február, amikor az átlaghőmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot. A legtöbb eső is februárban hullott, csaknem háromszor több, mint máskor.

Tovább növekszik a belvízes területek nagysága

Tovább növekszik a belvízes területek nagysága

szeged tv tartalom A sok eső hatására átáztak a földek, a gazdálkodók nehéz tavaszi időszakra számítanak, nem lesz könnyű vetni. Csongrád megyében a hivatalos adatok szerint még nem súlyos a belvízhelyzet, bár tízezer hektárnál is nagyobb a veszélyeztetett terület. Ha további esők jönnek, a helyzet gyorsan romolhat.

Folyamatosan emelkedik a Tisza vízszintje

szeged tv tartalom A Tisza ukrajnai vízgyűjtő területén történt heves esőzések hatására napok óta Szegeden is folyamatosan emelkedik a folyó vízszintje. A hét elejéhez képest mostanáig mintegy két méteres a növekedés, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mérése szerint ma reggel 301 centiméteres volt a vízállás.

Csapadékvíz átemelő épült a SZILK Ipari Parkban

Csapadékvíz átemelő épült a SZILK Ipari Parkban

A SZILK Ipari Parkot működtető GlobalLog Kft. 52,4 millió forint uniós forrást nyert az ÚJ Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása” tárgyú pályázati felhívása keretében.

Szegeden pár nap alatt 70 miliméter csapadék esett

Szegeden pár nap alatt 70 miliméter csapadék esett

Volt, ahol 90 milliméternyi eső hullott az elmúlt viharos, csapadékos három napon. Áprilisban egész hónapban azon a településen sem esett sokkal több, ahol a legtöbb csapadékot mérték - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból.

Csapadék: rekord száraz volt az idei nyár

Csapadék: rekord száraz volt az idei nyár

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetes adatai alapján az idén nyáron a csapadékmennyiség valamivel több mint fele volt az átlagosnak. Több településen egész júliusban egyáltalán nem esett az eső – derült ki az OMSZ-tájékoztatásából. A nyarak 1901 óta vezetett rangsorában az idei nyár a csapadékmennyiség tekintetében is a legszárazabb nyári időszakok között foglal majd helyet.

Megújul idén a tápéi szivattyútelep

Megújul idén a tápéi szivattyútelep

Hétszáz millió forintos uniós támogatásból teljesen megújul a tápéi szivattyútelep és az úgynevezett belvízöblözet. A rekonstrukciós munkálatok elsődleges célja a szivattyútelep vízszállító képességének növelése, a keletkező vizek folyamatos átemelésének biztosítása, ezáltal a csapadék- és belvizek levonulási idejének és a belvízi kockázatoknak a csökkentése.