Címoldal

Cicamentés Szegeden: dolgozzanak kevesebbet!

Cicamentés Szegeden: dolgozzanak kevesebbet!

Több mint száz állatot mentettek meg, és adtak szerető gazdákhoz. Jó lenne, ha kevesebb munkájuk lenne idén, ám ez nem valószínű.

15 (nagyon vicces) kutya- és cicabiztos karácsonyfa

Karácsonykor a legtöbb gazdi szembesül egy olyan problémával, melyről kutyátlan, cicátlan ismerősei nem is sejtenek semmit. Na jó, talán a kisgyerekesek.... A többieknek fogalmuk sincs a karácsony egyik legnagyobb kihívásáról: hogyan védjük meg a karácsonyfát a négylábúaktól? - írja a joy.hu

Adományokat gyűjtenek a cicamentők

Adományokat gyűjtenek a cicamentők

Jótékonysági Adventi Gyűjtést szervez decemberben a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Ahogyan tavaly, úgy az idén is Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjára gyűjtenek.

Lipót a szegedi cicamentők versenyének szépe

Lipót a szegedi cicamentők versenyének szépe

Sikerrel zárult a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete cicaszépségversenye. A legédesebb, legaranyosabb, legszebb cicák csaknem 8 ezer szavazatot gyűjtöttek be.

Két pici kandúr már boldogan dorombol

Cica-örökbefogadó napot tartott az Országos Állatvédelmi Alapítvány a szegedi Tesco Extra áruházban. Két csöppség hamar gazdára talált, emellett az állatbarát vásárlóknak köszönhetően csaknem 50 kilogramm tápadományt is összegyűjtöttek a szervezet munkatársai.

A legszebb macskákat keresik a cicamentők

A legszebb macskákat keresik a cicamentők

Cicaszépségversenyt hirdet a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesület. A legédesebb, a legaranyosabb és a legszebb cicákat keresik nemcsak Szegedről és környékéről, hanem az egész országból.

Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér.

Sikeres a cicamentők ivartalanítási programja

Sikeres a cicamentők ivartalanítási programja

Eredményesen befejeződött a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének újabb ivartalanítási programja: 1 millió forintból száz nőstény macska ivartalanítását oldották meg, ezzel is csökkentve a kóbor macskák számát a városban.

Doromboló négylábúaknak keresnek gazdit

Doromboló négylábúaknak keresnek gazdit

szeged tv tartalom Örökbefogadó napot tart mostantól minden hónap első keddjén a szegedi Mancstanya. Az alkalmakon nem csak gazdákat keresnek az állatoknak, de a felelős állattartásról is hasznos információkat tudhatnak meg a látogatók. Az örökbefogadások helyszíne a Szegedi Kisállat-Ambulancia, ahol a gazdára találó állatok rögtön helyben meg is kapják a szükséges oltásokat. (videóval)

Túl a félidőn a cicamentők ivartalanítási programja

Túl a félidőn a cicamentők ivartalanítási programja

Jól halad a Szegedi Cicamentők újabb ivartalanítási programja, amelyet egy nemzetközi támogatásból finanszíroz az egyesület. Eddig több mint 60 cicát ivartalanítottak.

Korábbi híreink

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Idén sem lesz Hídivásár Cicamentők nélkül

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Idén már hetedik alkalommal vesznek részt a rendezvényen, ahol családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Tanácsokkal segítenek a Cicamentők

Tanácsokkal segítenek a Cicamentők

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal.

Kóbor cicákon segítettek az állatvédők

Kóbor cicákon segítettek az állatvédők

szeged tv tartalom„Macska-mentesítették” a Zsinagóga környékét. Most már nem kell kerülgetni a több tucatnyi négylábút a Hajnóczy utca környékén. Egy állatvédő egyesületnek köszönhetően a macskákat ivartalanították és jobb körülmények közé helyezték. (videóval)

Pályázati pénzből mentik a kóbor macskákat

Pályázati pénzből mentik a kóbor macskákat

Visszatérő probléma Szegeden a kóbor macskák ügye. A régi zsinagóga kertje közismert macskalerakó hellyé vált az utóbbi években. Az elhagyott vagy kidobott cicák viszont sok gondot, sőt közegészségügyi veszélyt is jelentenek. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete most pályázati pénzből igyekszik rendezni a helyzetet.

Pályázattal csökkenhet a kóbor állatok száma

Pályázattal csökkenhet a kóbor állatok száma

Egymillió forintos támogatást nyert el egy nemzetközi pályázaton a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, a pénzt kizárólag ivartalanításra lehet fordítani. A programtól azt várják, hogy csökkenjen a kóbor állatok száma Szegeden.

Autósok vigyázz: macska a kocsi alatt!

Jön a hideg, néhány állatka ilyenkor megkezdi téli álmát. A házi kedvenceink furfangos módon mindenhol a kényelem és meleg komfortérzetét keresik. A hideg beállta miatt inkább a melegedés vonzza őket. Főleg igaz ez a macskákra. Ők sem szeretnek fázni, és keresgélnek, hátha akad számukra valami meleg kis zug.

Döbbenet: 720 kilométert csavargott a macska

Pablo cicának nemcsak kilenc élete, hanem kilenc túrabakancsa is lehet. Dél-londoni otthonától ugyanis több mint 720 kilométerre, Skóciában találták meg. A házi kedvencről egy évig senki nem tudta, merre jár.

Furcsa egyezség: Lizzy cica tojásokon kotlik

Különös dologra lettek figyelmesek Lincolnshire-ben az általános iskola tanulói. A Lizzy nevű anyamacska nem elégedett meg kölykeivel, kotlósként is szeretett volna bizonyítani. Eddig sikerrel!