Címoldal

Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamosFotógalériával

Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamos

Évek óta hagyomány, hogy Szeged testvérvárosairól elneveznek egy-egy villamost. Így fut már a városban Turku, Rahó, Darmstadt, Nizza valamint Kotor nevét viselő jármű. Idén 30 éves a Szeged-Cambridge kapcsolata, ebből az alkalomból az angliai város neve is felkerült egy villamosra.

„Két év alatt is sokat szépült a városuk!”

„Két év alatt is sokat szépült a városuk!”

Geraldine Bird, Cambridge polgármestere már visszatérő vendég a Szeged Napja ünnepségsorozaton. Otthon érezte magát – a rossz idő miatt is...

Máris megvan a királyi bébi neve

George Alexander Louis névre keresztelték a hétfőn született királyi bébit Nagy-Britanniában. A kisfiút hivatalosan így nevezik majd: őkirályi fensége György, Cambridge hercege. Erzsébet királynő örülhet, ugyanis apjáról, VI. György királyról nevezték el a trónöröklési sorban harmadik helyen álló újszülöttet.

Kitüntető címet kapott Szeged Cambridge-ben

Kitüntető címet kapott Szeged Cambridge-ben

Cambridge város a legmagasabb rangú kitüntetését adományozta Szegednek, melyet Botka László, Szeged város polgármestere vett át szombaton délután a Cambridge-i Városházán tartott ünnepi közgyűlésen. A kitüntetést Sheila Stuart, Cambridge város polgármestere adta át.

Debreceniek nyerték a Szent-Györgyi Versenyt

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapata vitte el a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyen fődíját Szegeden. A három diák és kísérőtanáruk Cambridge-be is elutazhat.