Címoldal

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustraFotógalériával

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustra

Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik alkalommal a Bor tér. Az őszi bormustrához szeptember közepén immár második alkalommal csatlakozik a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé. A szervezők szerint a két esemény jól kiegészíti, erősíti egymást.

Programok: Repülés, borozás, két jó barátFotógalériával

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén. A két rendezvény főszervezői erről a Dóm téren tartott sajtótájékoztatón beszéltek.

Őszi bormustrára készülnek a Dóm téren

Őszi bormustrára készülnek a Dóm téren

Az ország legkiválóbb bortermelői gyűlnek össze szeptember 14. és 18. között a Dóm téren. Immár hatodik alkalommal zárja idén a szegedi fesztiválnyarat a Bor tér. Az idei Bortér a rekord mennyiségű borász mellett egyedi zenei programjával is sok újdonságot kínál.

Igazi gasztroélményt kínál öt szegedi fesztivál

Igazi gasztroélményt kínál öt szegedi fesztivál

A Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján öt szegedi rendezvény – közöttük a Szeged Napja Ünnepségsorozat – is kiérdemelte a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását. (videóval)

Csendrendelet kihirdetve, de...Fotógalériával

Csendrendelet kihirdetve, de...

A szimfonikusok fúvósai megtették a magukét: bezengték a Dóm teret. Mégis mindenki ott maradt...

Bor Tér: borral, borról, borért öt napon átFotógalériával

Bor Tér: borral, borról, borért öt napon át

Hivatalosan is megnyílt a Bor Tér, Szeged őszi borfesztiválja elfoglalta a Dóm teret.

Il Silenzio öt éjen át a zenélő óra fölöttFotógalériával

Il Silenzio öt éjen át a zenélő óra fölött

Idén egyértelmű lesz, mikor kell hazamenni a Bor Térről – derült ki az ötödik őszi bormustra sajtótájékoztatóján.

Egy hét múlva ismét megnyílik a Bor tér

Egy hét múlva ismét megnyílik a Bor tér

Negyedik alkalommal zárja idén a szegedi fesztiválnyarat a Bor tér. Szeptember 17-től öt napon keresztül lesz a kiállító borászok szegedi székhelye a Fogadalmi templom előtti patinás tér, ahol a kilátogatók több száz féle minőségi borból válogathatnak majd. A nedűk mellett sajt, pálinka, kürtöskalács, lepény és számtalan egyéb finomság is kóstolható lesz.

Szüreti felvonulás nyitotta az őszi bormustrátFotógalériával

Szüreti felvonulás nyitotta az őszi bormustrát

Látványos szüreti felvonulással szerdán délután kezdetét vette az idei őszi bormustra a Dóm téren. A vasárnap estig tartó gasztronómiai fesztiválon közel 60 borász kínálja az ország legfinomabb borait, mellettük sajt- és pálinkaárusok töltik meg a teret, ahol többek között felépült egy, az 1900-as évek derekán üzemelő, korhű szegedi kocsmabelső is.

Áll már a borváros a Dóm téren

Áll már a borváros a Dóm téren

Egy XX. század eleji hangulatot árasztó kocsmát is felépítettek a Dóm téren, ahol szerdán délután második alkalommal kezdődik az őszi bormustra. A vasárnap estig tartó gasztronómiai fesztivált egy szüreti felvonulással nyitják meg délután fél 6-kor.