Címoldal

Nevezzünk el közösen egy bolygót!

Versenyt hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy kicsi, jeges bolygó elnevezésére. Nevezzünk el közösen egy bolygót! - írja az anna.hu

NASA 7 Föld-szerű bolygót talált egy közeli naprendszerben

Fontos bejelentést ígért az amerikai űrhivatal szerdára, és valóban izgalmas dolgot találtak. A csillagászok (legalább) hét, a Földhöz hasonló bolygót találtak a TRAPPIST-1 nevű vörös csillag körül. - írja a hvg

A Dóm térre ma este beköltöztek a múzsákFotógalériával

A Dóm térre ma este beköltöztek a múzsák

Wagner tengerjáró hollandijának történetével péntek este kezdetét vette a Szegedi Szabadtéri Játékok 85., jubileumi évada. Kétévi kényszerszünet után ismét a Dóm monumentális ikertornya a legszebb díszlete a csillagfödeles színház produkcióinak. A fesztivált a hagyományokhoz híven most is Botka László polgármester nyitotta meg.

Wagner-operával indul a szabadtéri jubileumi évada

Wagner-operával indul a szabadtéri jubileumi évada

Ma este Wagner operájával, A bolygó hollandival kezdetét veszi a Szegedi Szabadtéri Játékok 85., jubileumi évada. Az ország legnagyobb szabadtéri színházának két év után ismét a Dóm monumentális ikertornya a legszebb díszlete. A fesztivált Botka László polgármester nyitja meg este 9 órakor.

Űrcowboyok nyitják a szabadtérit a Dóm téren

Űrcowboyok nyitják a szabadtérit a Dóm téren

Űrcowboyok, megvilágított, hatalmas földgömb, nyolc méter magas híd az űrállomáson, kiváló hazai operahangok és az „álmodozó” Paul Potts A bolygó hollandi színpadán: pénteken este startol a 85 éves szabadtéri játékok.

Potts: Szegeden tudtam meg, mi az igazi nyár!”Fotógalériával

Potts: Szegeden tudtam meg, mi az igazi nyár!”

Megérkezett Szegedre, a szabadtéri játékok nyitóelőadásának világsztárja, Paul Potts brit énekes, a Britain’s Got Talent első győztese, aki A bolygó hollandi című Wagner-operában a Kormányos szerepét énekli a pénteki bemutatón.

Szabadtéri: már próbálják A bolygó hollandit

Szabadtéri: már próbálják A bolygó hollandit

A héten elkezdődtek A bolygó hollandi című Wagner-opera próbái, a darabbal indul július 1-jén a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja. Wagner-opera korábban még nem szerepelt az idén alapításának 85. évfordulóját ünneplő fesztivál műsorán.

Statisztákat keresnek A bolygó hollandiba

Statisztákat keresnek A bolygó hollandiba

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei szuperprodukciójába statisztákat keres április 2-án, szombaton 10 órától a Reök-palotában. A szerencsések Paul Potts-szal léphetnek majd a világot jelentő deszkákra.

Csodazongora költözik nyáron a Dóm térre

Csodazongora költözik nyáron a Dóm térre

Egy hatalmas planéta tövében játszódik az idei szabadtéri játékok nyitóprodukciója, Wagner A bolygó hollandi című operája. A fesztivál bejelentette a produkció szereposztását és az idei Ajándékkoncert műsorát is, amelynek sztárvendége Bogányi Gergely, aki bemutatja az új magyar csodazongorát is.

A szabadtéri sztárja benne lesz a tévében

A szabadtéri sztárja benne lesz a tévében

A szabadtéri sztárjáról vetít életrajzi mozit az RTL Klub vasárnap. A mozi végigkíséri a mára világhírt elért brit énekes álomszerű sorsát egészen a tehetségkutatóban aratott elsöprő győzelméig. Potts a jövő nyári Dóm téri játékok világsztárja: A bolygó hollandi egyik kulcsszerepét adja.

Korábbi híreink

Kormányost énekel a Dóm téren a Got Talent győztese

Kormányost énekel a Dóm téren a Got Talent győztese

Paul Potts, a világhírű brit énekes is fellép jövőre a Dóm téri csillagfödeles színházban. Kormányos lesz A bolygó hollandiban. A híres tenor már alá is írta szerződést.

Távcsővel Szegedről is látható lesz az aszteroida

Távcsővel Szegedről is látható lesz az aszteroida

Távcsöves kisbolygófigyelésre várják az érdeklődőket Szegeden, az egyetemi csillagvizsgálóban pénteken este, amikor a fél futballpálya-méretű, 2012 DA 14 katalógusjelű aszteroida elsuhan a Föld közelében. Hasonló égi jelensége a tudósok szerint átlagosan negyvenévente kerül csak sor.

Kisbolygót neveztek el Gárdonyi Gézáról

Gárdonyi Géza nevét viseli annak a nyolc magyar felfedezésű kisbolygónak az egyike, amelynek elkeresztelését a múlt év végén hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió - adta hírül az Egerben megjelenő Egri Magazin legfrissebb száma. A kisbolygót szegedi szakemberek fedezték fel 2003-ban.

Magyar nevű kisbolygók serege

Magyar nevű kisbolygók serege

Az elmúlt másfél évben 25 magyar felfedezésű kisbolygó névjavaslatát fogadta el a Nemzetközi Csillagászati Unió. Legtöbbször híres csillagászokról, kutatókról és sportolókról kapták nevüket ezek az égitestek.