Címoldal

Ötödik lett a szegedi bocsás a Világkupán

szeged tv tartalom Két férfi versenyző képviselte hazánkat a sevillai bocsa világkupán. Egyikük a szegedi Hegedűs László volt. A spanyolországi versenyen tizenkilenc nemzet több mint 120 versenyzője vett részt. Csapatban hazánk az ötödik helyet szerezte meg.

Operával kezd a szabadtéri: benéztünk a Tosca-raFotógalériával

Operával kezd a szabadtéri: benéztünk a Tosca-ra

Puccini Tosca című operájával nyitja 86. évadát pénteken este a Szegedi Szabadtéri Játékok. Bocsárdi László Jászai Mari-díjas rendező a népszerű opera alapvető értékeit kortárs módon jeleníti meg.

Már készülnek a szabadtéri nyitóelőadására (videóval)

Már készülnek a szabadtéri nyitóelőadására (videóval)

Hamarosan elkészül a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőtere és színpada a Dóm téren, ezután megkezdődnek a próbák a csillagtetős színpadon.

Vérengzés jön a közszférában

Átalakítja a háttérintézményeket a kormány, komoly létszámleépítéssel. Azért arra lesz erő, hogy közigazgatási bíróságot állítsanak fel. - vs.hu

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában 132 rendőr fejezte be tanulmányait. A fiatal egyenruhások a sikeres szakmai vizsgát követően szombaton délelőtt a városháza előtt erősítették meg esküjüket.

Az ügyintézőket kirúgják, a fejesek maradnak

Míg az ügyintézők retteghetnek, addig a fejeseknek úgy tűnik, hogy nem kell aggód­niuk az állásukért a legújabb kormányzati bürokráciacsökkentő program miatt. - írja a Blikk

Akár 150 ezer embert is elbocsáthatnak az államigazgatásban

A politikai ciklus végéig nem 6 ezer, hanem 100-150 ezer fővel csökkenhet az államigazgatásban dolgozók száma, jelentette ki az ATV-ben Csepreghy Nándor államtitkár. - írja az Index

Megvan a megszűnő állami hivatalok listája

13 állami intézet szűnhet meg, köztük a Külügyi és Külgazdasági Intézet, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet. A bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi. - írja az origo.

Kirúgnak 150 ezer közszolgát

Egymásnak ellentmondó célok és megoldási módok jellemzik a kormány foglalkoztatáspolitikáját. Úgy akarják növelni a piaci viszonyok közt dolgozók számát, hogy közben egyre bővítik a közfoglalkoztatottak körét és el akarnak küldeni további 150 ezer közalkalmazottat és köztisztviselőt az állami szférából. - írja a nepszava.hu

Eladják a Negrót, több embert elküldenek

2016 elejétől kezdi el árulni a gyártó, a Mondeléz Hungária Kft. a legendás magyar márkát. Nem csak a Negrót, hanem vele együtt a győri gyártóüzemet is eladná a cég. A vállalat szerint a Negro nem illeszkedik a globális növekedési terveikbe. - írja a Faktor

Korábbi híreink

Folytatódhatnak a kirúgások

A kiemelt üdülőkörzetek kisvállalkozói közül sokan a vasárnapi zárva tartás miatt a holtszezonban kénytelenek lehetnek megválni majd az alkalmazottaiktól. A törvény megváltoztatta ugyanis a nyaralási szokásokat, és sokan már útközben bevásárolnak, az üdülőhelyeken pedig nemigen költenek. - írja a stop.hu

Eddig több mint kétezer embert tett utcára a vasárnapi boltzár

A vasárnapi boltzár bevezetését követően több mint kétezer fővel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben, a túlórák pedig öt éve nem látott magasságokban járnak a statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint. - írja a hvg.hu

Esküt tettek a végzős rendőrök

Esküt tettek a végzős rendőrök

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola az elmúlt évekhez hasonló módon, a város szívében rendezte meg kibocsátó ünnepségét. A 184 végzős tanuló ünnepélyes eskütételére a Széchenyi téren került sor.

Nyolcezer ember veszítheti el a munkáját

Akár nyolcezer ember állásába is kerülhet a vasárnapi boltbezárás a Költségvetési Felelősségi Intézet költségvetési kockázatelemzése szerint. Viszont arra számítanak, hogy a kirúgott dolgozók máshol el tudnak majd helyezkedni.

Teljes a káosz a közmédiában

Kifogásolják a közmédia dolgozóit képviselő szakszervezetek, hogy az elbocsátásokkal párhuzamosan folyamatosan új dolgozókat vesz fel az MTVA, miközben a kirúgottak csaknem fele védett munkavállaló. Az érdekképviseletek szerint a 177 dolgozó leépítésével nem spórol a közmédia, amelynek elvben néhány héten belül induló új csatornái nemcsak horribilis összeget emésztenek majd fel, de éppenséggel új embereket is igényelnek.

Kirúgáshullámmal áll fel az állami propagandagép

A parlament decemberi döntése alapján fél év alatt kell összevonni a négy közszolgálati csontvázintézményt. Négy év után a kormánypártok is rájöttek arra, hogy a médiarendszer átalakításakor feleslegesen tartották meg ezeket. A nagy múltú intézményeket 2010-ben egy-egy ötven főnél kevesebb munkatársat foglalkoztató csontvázintézménnyé alakították, amelyek leginkább csak kifizetői helyek a kádereknek.

Pánik a városban: tömeges kirúgás az atomerőműben?

Az Orbán-kabinet a paksi atomerőmű vezérkarának a lecserélésére készül – értesült a Népszabadság. Lázár János a hét elején már említette, hogy változások várhatók. A bejelentés akkor teljes értetlenséget keltett, mostanra viszont –legalábbis Pakson – a tanácstalanság ijedtségbe ment át.

Korrupcióra tökéletes, a szegényeknek átok a vasárnapi boltbezárás

A vasárnapi zárva tartás lehet a következő netadó: információink szerint a kormány legalább részben kihátrál a KDNP-sek ötlete mögül. Ha viszont mégsem, úgy jöhetnek az ügyeskedések és jöhet a korrupció. De persze akkor még nem esett szó azokról, akik az igazi vesztesei lennének egy ilyen húzásnak.

Bocsánatot kértek az udvarias tolvajok

Azt tartják a britekről, hogy mindig kimértek és végtelenül udvariasak, és úgy tűnik, hogy ez még akkor is megállja a helyét, ha történetesen közben épp kirabolnak és feldúlnak egy kocsmát.

Elbocsát 1700 dolgozót a Magyar Telekom

A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következő két év során - jelentette be a társaság csütörtökön. Azoknak a dolgozóknak, akik önként jelentkeznek az elbocsátásra, pluszjuttatások illetik majd meg.

Archívum