Címoldal

Az autója helyett önmagáról küldött fotókat a biztosítónak egy nő

Alyssa Stringfellow biztosítást akart kötni az autójára. A nagyanyja is segített neki az ügyintézésben, ő tolmácsolta a biztosítótársaság kérését. "Azt mondta, hogy szükségük lesz a jogosítványomra, a születési évszámomra, illetve három fényképre, egyre szemből, és egy-egyre mindkét oldalról" - idézte fel a Facebookon a történteket. - írja a 444.hu

Mabisz: az augusztusi viharok az átlagosnál több kárt okoztak

Az elmúlt két hétben a viharok több kárt okoztak, mint a nyári időszak eddigi legviharosabb heteiben - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

Nyugtatgat a hatóság: nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése

Nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át novembertől - ezt a MÁK elnöke közölte az állami tévében. - írja a nepszava.hu

Keményen megsarcolják az autósokat

Az idén januárban lett öt éves a baleseti adó, amely ennyi idő alatt százmilliárdos pluszbevételhez juttatta a költségvetést. - írja a napi.hu

Biztosítás: Tripla díj a károkozóknak

Az eredetileg számolt díj kétszereséről-háromszorosáról is érkezhet számla a kötelezőt kötő autósoknak. A drága biztosításból ki lehet ugrani, de nem biztos, hogy mindig megéri. - írja a vg.hu

A társadalombiztosítási dolgozók is kibuktak

Jelentősen leszűkül a Lázár János által 2016 júliusára ígért béremelés a kormánytisztviselőknél, idén ugyanis csak a járási hivatali dolgozók bérét emelnék. A Szakszervezet szerint az életpályamodell bevezetése így csak 16 ezer embert érint majd 78 ezer helyett. Követelik a mindenkire kiterjedő béremelést idén júliustól. - írja a hvg

Magánnyugdíj: nagyon érdemes volt ellenállni Selmeczi Gabriellának

Bár nem a 2014-es rakétatempóban, de tavaly is combos növekedést mutattak a magánnyugdíjpénztárakban maradt nyugdíjszámlák. Az Azénpénzem.hu számításai szerint a magánnyugdíjpénztárakban a többségnek 5-8 százalékkal nőtt a vagyona. - írja a hvg

Köszönetként ajándékot kapnak a véradók

Köszönetként ajándékot kapnak a véradók

szeged tv tartalom November 27. a magyar Véradók Napja. Ennek kapcsán jelentette be az Országos Vérellátó Szolgálat, hogy 2016. január elsejétől speciális balesetbiztosítást ajándékoz minden véradójának, napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez.

Az igazi időskori nyomor majd csak ezután jön

Ugye néha önbe is belenyilall a félelem, hogy nyugdíjasként talán lecsúszik, és magányos, beteges nyomorba süllyed? Vagy azt hiszi, hogy megússza? Valóban jóval rosszabbul él majd 20-30 év múlva egy nyugdíjas, mint a mostaniak, ezért tegyen félre valamennyit. - írja a hvg

Hétfőn hirdetnek kötelező biztosítási tarifákat

Hétfőn hirdetnek kötelező biztosítási tarifákat

Hétfőn hirdetnek kötelező biztosítási tarifákat a biztosító társaságok azoknak, akiknek az év végén jár le a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb), és ezzel elkezdődik a kampány, amely az idén már csak 2 millió autóst érint.

Korábbi híreink

Viharkár: az átlagosnál jóval több vitás eset lehet

Viharkár: az átlagosnál jóval több vitás eset lehet

Szerencsére Szegeden és környékén csak kisebb károkat okozott a tegnapi vihar, azonban más helyszíneken kicsavart fákat, elöntött pincéket, lebontott tetőket hagyott maga után. A biztosítók az országon végigsöprő vihar után brutális rohamra és rekordkifizetésre készülnek. A kár egyelőre felbecsülhetetlen, az igényeket azonban legkésőbb három napon belül be kell jelenteni.

Nem jár mindenkinek egészségügyi ellátás?

Eleshetnek a társadalombiztosítási (tb) támogatástól a jövőben azok a betegek, akik nem járnak szűrővizsgálatokra - lényegében ez derült ki egy kiszivárgott kormányülési jegyzőkönyvből, az információt pedig érdemben nem cáfolta az illetékes államtitkár.

Autósok! Olvassák el a biztosítók levelét

Tapasztalatok szerint, több tízezren soha nem nézik meg a biztosítójuk által küldött értesítőt, amiben a jövő évi kötelező felelősségbiztosítási tarifájukat közli. Pedig idén is van néhány szereplő, aki 10 ezer forint körül emel.

Több milliós kárt okoztak a nyári viharok Szegeden is

Több milliós kárt okoztak a nyári viharok Szegeden is

Az időjárás okozta károk miatt mintegy 3940 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz július 28. és augusztus 4. között, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot. Szegedről 161 bejelentést kaptak. - tájékoztatott a biztosító hétfőn.

Súlyos törvénysértés a KLIK-nél?

Az orvosnál derült ki, hogy február óta nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot egy tanár után állami munkáltatója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az óraadó tanár tavaly kötött 2014. júliusig szóló munkaszerződést a KLIK-kel, az összes állami alkalmazásban álló pedagógus munkáltatójával.

Intenzív verseny a lakásbiztosítási piacon

Intenzív árverseny zajlik a lakásbiztosítási piacon, két év alatt 16 százalékkal, 26 ezerről 22 ezer forintra csökkent az újonnan megkötött lakásbiztosítások átlagdíja - közölte a netrisk.hu internetes biztosítási alkusz szerdán az MTI-vel.

A papír, ami nélkül biztosan nem lehet nyugdíja

Noha a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 2010. január 1-jétől tartalmazza azt a szabályt, hogy az igénylő azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi nyugdíjat számára megállapítják, biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem állhat, ennek ellenére a mai napig akad, akinek e jogosultsági feltétel teljesítése problémát okoz. Papír kell tehát arról, hogy legalább 1 napig nincs munkaviszonyban.

További ötletelések várhatók nyugdíjügyben

Félő, hogy az előző ciklushoz hasonlóan átgondolatlan, a szakmai alapokat és társadalmi igazságosságot nélkülöző megoldások születnek a következő négy évben is nyugdíjügyben. Barát Gábor, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság volt vezetője beszélt lapunknak arról, hogy egyelőre nagy a csend, csak sejteni lehet, mire készül az új kabinet.

Megtaláltuk legdrágábban működő állami hivatalt

A Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Alap 15 milliós forintos működési költsége mellett tavaly 0 forintot utalt a károsultaknak, jövőre 1 millió forintos kiadással számol.

Megszűnhet a rokkantak társadalombiztosítása

Az utóbbi időben egyre több megrokkant olvasó küldött panaszos levelet szerkesztőségünkbe kétségbeesésüknek adva hangot, miszerint komoly betegségekkel küszködve az orvosi rendelőkben szereztek róla tudomást, hogy piros lapot kaptak.

Archívum