Címoldal

Magyarország 10 legszebb bringaútvonala, amely ősszel különösen varázslatos

Az a jó a kétkerékben, hogy már az enyhe telek idején sem kell lemondanunk a szabadtéri mozgásról. megfelelő öltözet és felszerelés, na meg a lelkesedésünk kell ahhoz, hogy valódban egészséges kikapcsolódással szellőztessük ki a fejünket. Nézzünk néhány ősszel is gyönyörű magyarországi bringaútvonalat, amelyekkel csak egy baj van: nehéz választani közülük! - írja a bien.hu

Újra lehetett regisztrálni a kerékpárokatFotógalériával

Újra lehetett regisztrálni a kerékpárokat

Pénteken már harmadik alkalommal várták a rendőrök a kerékpáros tulajdonosokat a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra. Most is több tucat kerékpár került nyilvántartásba.

Gyorsan lebukott a biciklitolvaj

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy kerékpárost igazoltattak a belvárosban, amikor egy járókelőnek ismerős lett a kétkerekű. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az igazoltatott férfi a kerékpárt nem sokkal korábban vihette el, így ellene lopás miatt indult eljárás.

Bicikliversenyre költötték a szociális dolgozók pénzét

A tavalyi költségvetésben bennragadt 90 millió forint a szociális dolgozók pótlékának keretéből. Ahelyett, hogy a kormány odaadta volna ezt az érintetteknek, a pénzt bicikliversenyre költötte el - háborog közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. - írja a nepszava.hu

Folytatódik a kerékpár-regisztrációs program

Folytatódik a kerékpár-regisztrációs program

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra várják a biciklitulajdonosokat a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Ismét kerékpárra pattannak a rendőrök

Ismét kerékpárra pattannak a rendőrök

szeged tv tartalom A tavalyi kedvező tapasztalatok alapján az idén nyáron is járőröznek kerékpáros rendőrök Szegeden. A kétkerekűvel közlekedő rendőrökkel főként a belváros forgalmas részein találkozhatunk, és gyakran járőröznek a kerékpárutakon is. (videóval)

Beteg gyerekekért kerékpároztak Szegeden

Beteg gyerekekért kerékpároztak Szegeden

Biciklivel már gyógyítani is lehet! Június 11-én újra nagysikerű jótékonysági kerékpározást szervezett az Amway országszerte több helyszínen. Szegeden több mint százhetvenen segítettek a jó ügyért: 10 kilométer kerekezéssel több, mint 170 ezer forintot gyűjtöttek össze a rászorulóknak.

Száznál több kerékpárt regisztráltak

Száznál több kerékpárt regisztráltak

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében több, mint 140 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány júniusban folytatódik.

A lopás ellen regisztrálja kerékpárját

A lopás ellen regisztrálja kerékpárját

A rendőrök a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra várják a biciklitulajdonosokat a Szegedi Rendőrkapitányságon pénteken délután. Az akció célja a kerékpárok nyilvántartásba vételével a lopások megelőzése.

Szegeden is összegyűlt a kritikus tömeg

Szegeden is összegyűlt a kritikus tömeg

szeged tv tartalom Mintegy 15 kilométert kerékpároztak az idei Critical Mass szegedi résztvevői. A menet zeneszóval indult a Dóm térről vasárnap délután 3-kor. A csapat bejárta a város fontosabb útjait. Azt mondják Szegeden nagyon sokan bicikliznek, de a váratlan útlezárások sokszor akadályozzák őket. (videóval)

Korábbi híreink

105 évesen biciklizett rekordot

105 évesen maximum tolószékben, gyengén remegő kézzel tudjuk elképzelni magunkat. Ehhez képest a francia Robert Marchand 22,547 kilométert tett meg egy óra alatt biciklivel a párizsi Saint-Quentin-en-Yvelines stadionnál, felállítva ezzel egy új rekordot. - írja a lemon.hu

150 új kerékpártámasz segíti a biciklizőket

150 új kerékpártámasz segíti a biciklizőket

Az utóbbi években jelentősen megnövekedett a kerékpáros forgalom Szegeden. Az igények miatt egyre nehezebb szabad kerékpártámaszt találni a városban. Az önkormányzat most jelentősen bővíti a kerékpárok biztonságos elhelyezésére szolgáló helyek számát.

Feltalálta az ellophatatlan biciklit három fiatal

Bár még el fog telni egy kis idő, míg náluk is beszerezhető lesz az ellophatatlan bicikli, de a jó hír az, hogy már létezik. A csodajárgányt három chilei fiatal találta fel. - írja a twice.hu

Új őrület: Kávéfőzés bicajozás közben

Tricikli? Kávézó? Triciklikávézó! Vagy ahogy alkotója nevezi: Pedalocafé. Saját tervezésű és építésű mobil kávézópultjával büszkén teker még a rossz időben is Irimiás Balázs (39). A szokatlan ötletet megvalósító Balázs még a barista szakmát is kitanulta a különleges járgány miatt.

Hamarosan bárki elkaphatja biciklije tolvaját

Ha bárki kerékpár vásárlásán gondolkodik, talán jobb ha pár hónapot még vár vele, ugyanis hamarosan egy szolgáltatás indul, amellyel bárki bárhol nyomon követheti bringáját.

Elképesztő biciklishidat építettek Koppenhágában

Koppenhágában, a kikötő felett egy emelet magasan futó, kétsávos biciklishidat adtak át a közelmúltban. A látványos és szívgyönyörködtető építmény tökéletes példája, a Jan Gehl világhírű városépítész vezette emberközpontú várostervezésének, ami ráadásul még ezek után sem ül a babérjain, hanem még jobban a használókhoz igazodik.

Biciklit akartak lopni, lebuktak

Szolgálaton kívüli rendőr érte tetten azt a fiatalkorú fiút és gyermekkorú társát, akik egy kerékpárt kíséreltek meg eltulajdonítani Szegeden.

Remek ötlettel állt elő egy magyar biciklis

Biztonságosabbá teszi a kerékpározást, illetve a biciklizés közbeni irányváltást a Useeme névre hallgató új kiegészítő. Egy magyar család(fő) ötlete, most kezdik el megvalósítani.

Több ezer eurós lopott kerékpárok Nagylakon

Több ezer eurós lopott kerékpárok Nagylakon

11 nagy értékű, lopott kerékpárt próbáltak kivinni a schengeni övezetből szétszerelt állapotban Nagylakon. Egy német rendszámú kisbusz jelentkezett kilépésre az országból szombaton este a nagylaki határátkelőhelyen. Az ellenőrzést végző rendőröknek feltűnt, hogy a jármű csomagterében több nagy értékű kerékpárt szállítanak szétszerelt állapotban.

Kihívás a kerékpározás szerelmeseinek

Kihívás a kerékpározás szerelmeseinek

Három különféle távon teljesíthetik a kerékpáros teljesítménytúrát, a "Tavaszi Hajtást" a szegedi bringások. A megmérettetésre jövő héten szombaton, április 12-én kerül sor.

Archívum