Címoldal

3 milliót gyűjtöttek össze eddig a Hospice Alapítványnak

Már hárommillió forint adomány gyűlt össze az után, hogy felmerült: pénzhiány miatt heteken belül bezárhatják a gyógyíthatatlan, főként daganatos betegeket gondozó Budapest Hospice Házat. - írja a nepszava.hu

A falusi kisboltok belerokkannak a fizetésemelésbe

Sztrájkolni egy falusi kisboltban a magasabb bérért? Az bizony nehéz lesz, mert ha így megy tovább, elfogynak a dolgozók és a boltosok lehúzhatják a rolót. – Nem jelentkezett senki, itt munkaerő sincsen – kesergett egy alföldi községben működő, a CBA-láncban szerződött vállalkozó, aki már hónapok óta alkalmazottat keres, ezt a bejárati ajtón is hirdeti. - írja a hvg

Ne a gimnáziumokat zárják be, hanem Parragh Lászlót!

Az oktatási átalakítások első számú zászlóvivője nyilatkozott egy nagyot. Csütörtökön az iparkamara országos elnöki találkozója előtt sajtótájékoztatót tartott a szervezet elnöke. A munkavállalók utánpótlásának biztosítása kapcsán többek között ezt mondta: „a polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat, ami óriási hiba". - írja a hvg

"Ne írd alá, János!" - Ezrek tüntettek a CEU védelmében

"Persze, nagyon fontos és súlyos dolog, hogy az Egyesült Államok, a német államfő, tudósok sokasága, meg még a fél világ kiáll a CEU mellett. Csakhogy nem tőlük kell várni a megoldást. Nekünk, magunknak kell megvédenünk az egyetemet és a magyar felsőoktatás szabadságát" - magyarázta egy egyetemista srác, Fazakas Mátyás, miért érezte azt, hogy ott a helye kedd délután, nem sokkal a nagy vitát kiváltó törvénymódosítás után a CEU védelmében összehívott élőláncban. - írja a nepszava.hu

Nagyon szeretném már lerohanni a Parlamentet

Szombat este több ezer budapesti értelmiségi gyűlt össze a Kossuth téren, ahol a Népszabadság felszámolását ahhoz hasonlították, mint amikor a haláltáborokban a kivégzésük előtt a zsidókkal megásatták a sírjukat. A jelenlegi Orbán-rendszerről pedig azt mondták, hogy olyan szintű gazdasági bűnözés zajlik, mint az 1929 és 1933 közötti gazdasági válság utáni Németországban. - írja az Index

A nap, amikor ráléptek a sajtószabadság torkára

Döbbenetes gyorsasággal lehet vége a Népszabadságnak: szombaton a kiadó felfüggesztette a lap kiadását, az online verzió sem elérhető. A szerkesztőség nem adja fel. Bár a jelenlegi kiadóval intenzív tárgyalások folynak, új kiadót keresnek. - írja a hvg

Vasárnapi zárvatartás: meghátrált a kormány

Vasárnapi zárvatartás: meghátrált a kormány

A kormány azt javasolja, hogy a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást - jelentette be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hétfőn, a kormányülés szünetében.

A népszavazáson ítéletet mondhatunk a kormányról

A népszavazáson ítéletet mondhatunk a kormányról

Folyamatosan gyűjtik az aláírásokat a Magyar Szocialista párt aktivistái annak érdekében, hogy az emberek népszavazáson mondhassanak véleményt a földprivatizációról, az állami cégek vezetőinek fizetéscsökkentéséről, valamint a vasárnapi boltbezárás megszüntetéséről.

Béla, menj a pénztárba, de ne feledd: ha valaki gyanús, te vevő vagy!

Rafkósak a kisebb üzletek tulajdonosai, a vasárnapi boltzáras törvény pedig csak erősítette ezeket a képességeket. Van, aki vasárnap is behívja dolgozni az alkalmazottait, de amikor ellenőrök látogatják meg, a dolgozó nyomban árufeltöltővé, takarítóvá vagy egyszerű vásárlóvá lényegül át. - írja a hvg.

Orbánék tudták, hogy rossz lesz nekünk, és hagyták

Mégis készült hatástanulmány a vasárnapi boltbezárásról. Nem is akármilyen. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2011-es háttéranyaga szerint a KDNP javaslata nyomán több mint tízezer ember veszítené el a munkáját, és közel 50 milliárdot bukna a költségvetés. Ezek a számok ismertek voltak a kormány előtt akkor is, amikor 2014-ben a kabinet mégis a korlátozás bevezetése mellett döntött.

Korábbi híreink

Szegeden vége a közszolgálati műsorkészítésnek

Bezárják az állami közszolgálati televízió és a rádió épületét. Mindkét szerkesztőség a Dél-Alföld életéről számolt be, nem csak az itt élőknek.

Vasárnap szembemegyünk az Európai Unióval

Horvátországon kívül eddig sehol sem fordultak ennyire drasztikusan a vasárnapi nyitva tartás ellen, mint nálunk, de ott sem jött be. A trend mindenhol épp az ellenkezője a magyarnak, már csak pár európai állam maradt, ahol a történelmi hagyományoknak megfelelően legalább részben „csendes” a vasárnap.

A szabadság korlátozása a vasárnapi zárva tartás

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint az üzletek vasárnapi zárva tartása a választás szabadságába történő súlyos beavatkozás.

Nyolcezer ember veszítheti el a munkáját

Akár nyolcezer ember állásába is kerülhet a vasárnapi boltbezárás a Költségvetési Felelősségi Intézet költségvetési kockázatelemzése szerint. Viszont arra számítanak, hogy a kirúgott dolgozók máshol el tudnak majd helyezkedni.

Így cselezi ki a kormányt a Spar

Beindult a Spar gépezete, elektronikus hírlevélben, internetes játékba csomagolva ösztönzik a vállalkozókat Spar-franchise indítására. A holland hátterű kereskedőlánc jól láthatóan a hálózat tulajdoni diverzifikálásával próbál kibújni a kormányzati szorításból. Eközben több Spar-üzlet is bezár, vannak, amelyek a jövő héten már ki sem nyitnak.

„Köszönjük szépen, állam bácsi”

– Micsoda?! Bezár a Tesco? Az nem lehet. Itt dolgozik a menyem! – mondja egy nyugdíjas néni a hajdúböszörményi Tesco áruházban. Amikor eláruljuk neki, hogy a hétfői bejelentés szerint Hajdú-Bihar megyében nemcsak a böszörményi, hanem a püspökladányi Tescóra is lakat kerül, összecsapja a kezét, s felkiált: – Akkor miért megy a hazudozás a tévében arról, hogy a kormány megsegíti az anyákat?

Csipetnyi furfang kell hozzá, és vasárnap mégis eljut hozzánk az áru

Hiába erősködik a nemzetgazdasági tárca, van rá megoldás, hogy mégis hozzájussunk vasárnap a liszthez, tejhez, vagy bármi más élelmiszerhez. Jogilag mi bízunk meg egy fuvarozócéget, amely elhozza a Tesco által egy raktárba lepakolt árut, és minden legális lesz. De járható út a külföldön levő, határhoz közeli áruházakból rendelni a terméket.

Bezárhatja veszteséges boltjait a magyar Tesco?

Bezárhatja veszteséges üzleteit a magyarországi Tesco. A Magyar Nemzet úgy értesült, 10-12 vidéki egységre kerülhet lakat.

Öngyilkos lépés: a kormány szomorú vasárnapja

Ha nekik van problémájuk a valóságérzékeléssel, akkor miért nekünk kell vasárnap a CBA-ban végeznünk?

A kis kórházakban megszűnhet az aktív ellátás

Még meg sem született a jogszabály a kórházi rendszer újabb átszervezéséről, lapunk információi szerint a megyékben már megkezdődött az alkudozás. A kórházak igazgatói és a hatóságok igyekeznek felkészülni az egyelőre csak sejtett átalakításokra, az esetleges osztály- és részlegbezárásokra.

Archívum