Címoldal

Vonalkódot cseréltek, nem jártak sikerrel

Videojáték árán akart megvásárolni egy laptopot egy lengyeltóti nő és társa az egyik szegedi áruházban. A fizetéskor a feltételezett elkövetőket tetten érték.

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Augusztus 14-én, vasárnap estig kutyák és cicák várják leendő gazdájukat az Árkád Bevásárlóközpontban. Az örökbefogadás mellett szórakoztató kutyabemutatókkal és érdekes előadásokkal várja az érdeklődőket a Tappancs Alapítvány csapata.

Ágyneműt akar lopni, de lebukott

Gyanúsítottként hallgattak ki a szegedi rendőrök egy 22 éves férfit, aki az áruvédelmi eszköz eltávolítása után ágyneműhuzatot tulajdonított el egy helyi áruházból. A lopást a biztonsági őrök észlelték, majd értesítették a rendőrséget.

Még senki sem tudja mi lesz a vasárnappal

Még senki sem tudja mi lesz a vasárnappal

szeged tv tartalom A kereskedők véleménye megoszlik a vasárnapi nyitva tartás újbóli bevezetéséről. A vasárnapi boltzárként ismert jogszabályt ma nagy többséggel eltörölte a Parlament. Csak az ötletgazda KDNP és néhány Fideszes képviselő voksolt a zárvatartás fenntartása mellett. (videóval)

Kormányrendelet az utolsó pillanatban

A legfrissebb lapinformációk szerint a jövő heti kormányülésen döntenek a vasárnapi zárva tartási törvényhez kapcsolódó rendelet(ek)ről. Hasonlóan az útdíj és az elektronikus áruszállítást követő rendszer bevezetéséhez, az érintetteknek alig egy-két napjuk marad a felkészülésre. Lehet, a kabinet arra vár, az érintett cégek előjöjjenek a farbával, hogyan mérsékelhetik a kötelező pihenőnap miatti veszteségeiket, és a rendelettel a maradék egérutakat is lezárják.

Vasárnapi boltstop: menekülnek, ahogy tudnak

Alakul az egységfront a kormánnyal szemben: sorra jelentik be a meghosszabbított nyitva tartást az áruházláncok mellett a bevásárlóközpontok is. Az is igaz azonban, hogy a jellemzően csütörtöktől kezdődő plusz nyitvatartási órák csak részben tudják ellensúlyozni a kieső teljes vasárnapot.

A kormánynak is zűrös a vasárnapi boltzár

Zűrzavar uralkodott el a kormányban is a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény körüli csatározások miatt. Előbb a Nemzetgazdasági Minisztérium a törvényben felsorolt kivételek körének bővítéséről készített kormányrendelet tervezetet, amit a miniszterelnökség visszavont. Legutóbb pedig a szaktárca jelezte, a törvényi kivételeket szigorítaná. Eközben a kereskedelemben meghirdetett 100 százalékos vasárnapi, ünnepnapi bérpótlék ígérete is semmivé válhat.

Vasárnapi zárvatartás - népszavazás csak jövőre

Egy hónap múlva lép hatályba a kereskedelemben a vasárnapi munkavégzést tiltó törvény, de egyelőre még sok a megválaszolatlan kérdés. Az érdekvédelmi és szakmai szervezeteknek a rendelettervezettől sem lettek okosabbak. Népszavazás a kérdésben valószínűleg már csak jövőre lehet.

Teljesen bezárhatnak a plázák vasárnapra

A magyarországi bevásárlóközpontok közül többnél is úgy kalkulálnak már, egyáltalán nem fogják felhúzni a rolót vasárnap, ugyanis az a pár üzlet, amely nyitva maradhatna aznap, nem fogja tudni kifizetni a rá eső nagyobb költségeket. Ahol van mozi, az megmentheti a dolgot, de ahol nincs, ott szinte biztos, hogy a pláza is zárva marad.

Gyerekek avatták fel Újszeged új áruházátFotógalériával

Gyerekek avatták fel Újszeged új áruházát

Szerda délelőtt 10 órakor ünnepélyesen megnyitották Szeged új bevásárlóközpontját, a szőregei úti CBA Nova áruházat. A vezetők helyett – rendhagyó módon – iskolás gyerekek mondták el a rövid köszöntőket. A komplexum szalagjának átvágásával Botka László polgármester és Lekeny György tulajdonos átadták a szegedieknek az új bevásárlóközpontot.

Korábbi híreink

Szegényellenes a vasárnapi zárva tartás

A párt, amely 1998-ban már be sem jutott a Parlamentbe, ma pedig a Fidesz (kamu)vallási tagozataként funkcionál. Nem mintha a pártnak bármi köze lenne a keresztény értékekhez, inkább akkor hallani a hangjukat, ha meg kell védeni az államosítást, vagy ha védeni kell a népszaporulatot.

"Jöjjenek gyorsan, késsel szeleteli a narancsot!"

Rendőri segítséget kért egy brit vásárló, amikor észrevette, hogy a pult mögött álló eladó egy késsel darabolja a narancsot és más citrisféléket. A vevő szerint ez illegális.

Dubaj: A világ legnagyobb bevásárlóközpontja épül

A földkerekség legnagyobb bevásárlóközpontját akarják felépíteni Dubajban egy valóságos külön, klimatizált város részeként, amely a tervek szerint évi 180 millió látogatót vonzana a Perzsa-öböl mentén fekvő városállamba.

Szempillaspirált és sampont akart lopni, de lebukott

Egy 18 éves szegedi lakost állítottak elő a rendőrök a Szegedi Rendőrkapitányságon tegnap a reggeli órákban. A férfi Szeged egyik bevásárlóközpontjában kísérelt meg ellopni egy literes sampont oly módon, hogy elrejtette azt ruházatába.

A vásárlók közé úsztak a cápák

Egy óriási, cápákkal teli akvárium okozott pánikot Kelet-Kínában, miután a tartály egész egyszerűen szétrepedt, repülő üvegszilánkokkal és halakkal megsebesítve 15 embert.